Na konci samoty
Benedict Wells
Julesovo bezstarostné detstvo tragicky naruší náhla strata rodičov, ktorí zahynuli pri autonehode. Predtým sebavedomý chlapec je odrazu introvertný a bojazlivý. Spolu so svojimi dvoma súrodencami odchádza do internátnej školy, kde sa každý z nich s traumou vyrovnáva po svojom. Jules zostáva uzavretý vo svojom vnútornom svete, kým si vedľa neho do lavice nesadne Alva, dievčina s červenými vlasmi a okuliarmi s kosteným rámom. Aj ona má svoje ťaživé tajomstvá... Ich neobyčajná náklonnosť hraničí s láskou, no na prahu dospelosti sa ich cesty rozdelia. Jules sa s Alvou opäť stretáva až po rokoch. Zdá sa, že konečne prišiel čas naplniť vzájomnú lásku a vynahradiť si dlhé obdobie odlúčenia. No bolestná minulosť, neviditeľný nepriateľ kdesi v pozadí, čaká na svoju príležitosť...... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2022 , LindeniOriginální název:
Vom Ende der Einsamkeit, 2016
Okolo takého veľké hype-u som opäť čakala zázraky a hlboké pocity- tak to som nedostala. Kniha je dobre čitateľná, avšak máte pocit, akoby ju autor napísal ako svoju prvotinu, a nie ako svoju treti alebo štvrtú knihu v poradí...
Silný, poutavý a dojemný příběh o lásce, ztrátě, strachu, smrti, sebepoznání, o vnímání času a o důležitosti vzpomínek. Autor mne totálně rozebral svým talentem, vznítil ve mne plamen lásky k jeho příběhu, rozplakal i rozčílil.
Strašně krásný příběh, na který budu ještě hodně dlouho myslet.
Miluju tento příběh. Když jsem knihu brala do rukou, vůbec jsem netušila co se v ní skrývá.
Snad, aby přeložili další knížky tohoto úžasného autora.
Na konci samoty. A kde to vlastne je? Čo to vlastne znamená? Samota.. A prečo? Kde samota začína a kde končí, a čo je medzi tým..? Jeden krásno-smutný príbeh o živote, tak hutný a tak masívny, kolosálny.. o živote, v ktorom sa nie vždy všetko odohráva tak ako by sme si priali, ako túžime. A napriek tomu žijeme, hoci vieme, že nič netrvá večne - musíme žiť stále s nádejou a precítiť každučký okamih.. s láskou v srdci.
Príbeh krásnej lásky.
,,Osamělost v nás můžeme překonat jenom společně."
Nádherná.
Na konci samoty je láska..
Je to psychologický román o životních ztrátách a nálezech, o různých povahách sourozenců a jejich postojích, také různých. Kniha o životě a všem, co k němu patří, je občas dojemná, občas dramatická, spíše posmutnělá, ale ne beznadějná ... je taková citová, ale nijak drásavá. Autor je mladý a hlavní hrdina se také stává spisovatelem, moje sympatie mají oba.
Podľa mňa sa nedá určiť, o čom vlastne kniha je. Teda samozrejme, je jasné, že je o troch súrodencoch, ich vzťahu v priebehu času, o tom ako ich ovplyvní strata rodičov a ako to určí ich životné smerovanie. Je o smrti aj láske, o osude i slobode. V skutočnosti je však nejasné, čo týmto kúskom chcel autor povedať. Že minulosť sa nedá zmeniť ani nič neznamená? Že vzťahy sú dôležité a určujúce pre naše ďalšie fungovanie? Že snívanie a realita musí ísť ruka v ruke? Ja si odnášam toto všetko plus pár myšlienok navyše.
A navyše...Pri niektorých pasážach som prvý krát zistila, aký vie byť pohľad silný. "Pohľad silnejší než akákoľvek odpoveď, nemý, a predsa agresívny, žalujúci a súčasne ľutujúci. Videl som v nej čosi, čím bola a nechcela byť. No v jej očiach som videl najmä sám seba, to, čo sa zo mňa stalo, a to, čo sa nestalo."
Si pripomínateľ a uchovávateľ.
Mladý německý autor napsal velmi krásný a procítěný román. Je to příběh muže, kterého provází osamění celým životem, příběh těžkého dětství, které je jako neviditelný nepřítel - nikdy nevíte, kdy se probudí. Je to příběh o ztrátách v životě, o lásce, na kterou čekáte celý život a pak ji ztratíte. Příběh o hledání sama sebe i o hledání štěstí. O síle rodiny.
Smekám pomyslný klobouk, milý Benedicte !!
Na konci samoty je celkom výstižný názov pre knihu, v ktorej sa hlavný hrdina dostával do osamotenia niekoľko krát. Celou knihou sa prelína nenaplnený no miestami aj naplnený vzťah muža a ženy, no mňa osobne najviac zaujal vzťah medzi troma súrodencami, ich životná cesta na ktorej sa občas rozišli, očas opäť zišli až napokon zostali jeden pre druhého...
láska milostné romány německá literatura rodina dospívání dětství sourozenci psychologické romány dospělost ztráta blízkých
Skrýt reklamy
Krásně napsáno, to je teda něco. Tak mladý autor a tolik inspirujicích myšlenek. S hlavním hrdinou se život nemazlí, přesto to není temné. Přečteno jedním dechem. Děkuji.