Na útěku
Harlan Coben
Dokonalá rodina je zničena v nejnovějším thrilleru Harlana Cobena, brilantního autora celosvětových bestsellerů, kterého spisovatel Dan Brown označil za mistra napětí a skvělých zápletek. Ztratili jste dceru. Je závislá na drogách a násilnickém partnerovi. Navíc dala jasně najevo, že nechce, abyste ji hledali. Pak ji náhodou zahlédnete hrát na kytaru v newyorském Central Parku. Už to však není ta dívka, kterou si pamatujete. Tahle osoba je zfetovaná, vyděšená a až po krk v problémech. Ani na vteřinu nezaváháte. Jdete za ní a prosíte ji, ať se vrátí domů. Uteče pryč. Pronásledujete ji do temného a nebezpečného světa, o jehož existenci jste doposud ani netušili. Vládnou tam zločinecké gangy, hlavní měnou jsou drogy a vraždy jsou na denním pořádku. Nyní je v sázce i váš vlastní život. A nikdo už nikde není v bezpečí.... celý text
Žádná kniha mistra Cobena mě ještě nezklamala a tato je opravdový thrillerový skvost. Moc se mi líbila a bylo moc velkým potěšením se k ní vracet a číst dál..vynikající příběh!
Přečetla jsem už dost knih od Harlana C. s tím, že už mne ničím nepřekvapí. Omyl, tento příběh překvapil...., velmi napínavé čtení.
V poslední době mám štěstí na poutavé detektivky. I tato kniha k nim patří, moje první od tohoto autora a rozhodně povedená volba.
Příběh je napínavý a zápletka poměrně složitá. Autor kombinuje problematiku drogově závislých, sekt, znásilnění a tajemství v rodině, ale všechno to spolu funguje. Téma je originální, styl psaní trochu složitější, ale kniha se čte velice dobře. Hrdinové jsou sympatičtí, mají dobré i špatné vlastnosti, možná jsou akčnější než průměrná populace, ale co by člověk čekal od thrilleru.
Zkrátka doporučuji všema deseti, tady na databázi tedy pěti hvězdičkami.
Od autora jsem zatím četla jen pár knížek a nemohla je jen tak odložit a musela číst dál. U téhle jsem se nějak nemohla začíst, naštěstí se to v půlce zlomilo a knížku jsem dočetla jedním dechem.
V mém případě je Harlan Coben sázka na jistotu ;-). To se týká i této knihy, která čtenáře okamžitě vtáhne do děje a nepustí ho až do konce. A že je to pořádná jízda! Autor píše stylem, který nemusí vyhovovat každému, ale mně se líbí - a moc! :-) Příběh má několik dějových linií, které (jak taky jinak) spolu úzce souvisí. Určitě nejvíc mne zaujal Simon, který se z lásky k dceři Page a při jejím hledání dostává nejen do poměrně kontroverzního prostředí sekty i různých kriminálních živlů, ale také do bezprostředního ohrožení života. Zápletka s adoptovanými chlapci byla opravdu originální a nečekaná. A úplný závěr knihy byl překvapivý a autor ho - jak u něj bývá obvyklé ;-), zvládnul na výbornou. Nemůžu jinak, než dát plný počet, a samozřejmě doufat, že autor brzy napíše další, stejně vynikající knihu.
Zápletka je zajímavá, kniha hodně napínavá. Pan Coben umí psát. Mne však příběh vůbec nechytil. Snad na mne byl příliš „současně americký“, naprosto nepravděpodobný nebo akční. Vyprávěn je v několika liniích. Asi nejvíc mne zajímala (i když znechucovala) linka s nájemným vrahem. Naopak zhusta jsem přeskakoval v kapitolách z nemocnice a osobního života hlavního hrdiny. Takže jsem knihu spíš prolétl, abych se dozvěděl, jak všechno dopadlo. Než tyto vymyšlenosti, raději si přečtu nějakou klasiku, třeba od Raymonda Chandlera.
Od Cobena už jsem dlouho nic nečetla,ale musím říct,že za tuto knihu si 5* určitě zaslouží.Napínavé a velmi zapletené.Rodiče,kteří se snaží ochránit své dítě za každou cenu.V pozadí náboženská sekta,prodej drog ,nájemní vrazi.
Jsem nadšená! Skvělá zápletka. Líbí se mi,Jak už si myslím,že vím,co,kdo a jak a za dalších pár stránek je to jinak. I v této knize, když jde si myslela, že je vše jasné,tak to bylo zase jinak. Doporučuji.
U spousty autorů detektivek se mi stává, že každá novější kniha už není tak "skvělá", jako ta první. U Harlana Cobena to rozhodně nezažívám!! Každá další kniha mě přesvědčí, že je pořád čím překvapovat a nemusí to být jatka. Skvělá zápletka a napětí až do konce.
Pan Coben znovu na scéně - a znovu bravurně....
Jeho knihy jsou psány spíše strohým jazykem - ale jde-li o rodinu, narůstají emoce ....
Boj o dítě - a drogy, sekta a genealogie - to všechno se zde promítne .... a ten konec ?
Přiznám se, že mne trochu překvapil.
Mistrovsky zpracovaná těžko uvěřitelná zápletka ( chvílemi je děj natahován, což toleruji) je zakončena úplně nečekaným závěrem. Výborné čtení pro odpočinkové chvíle!
Příbehy pana autora jsou poutavé, stupňují napětí tak, že se čtenář nenudí ani na začátku, v průběhu, ba ani na konci. Zde je i konec podoben pohádce, je dobrý a šťastný.
Můj oblíbený spisovatel opět nezklamal. Při čtení čas utíká moc rychle a pomalu se čtenář odhodlává dělat i něco jiného. Už se těším na další.
Zajímavý příběh. Opět originální téma. Knížka má spád a napětí, bez hluchých míst a s překvapivým koncem. Můžu doporučit.
Nejslabší kniha mého oblíbeného autora. Nemohla jsem se začíst, v půlce jsem knihu na dva měsíce odložila, pak jsem se k ní vrátila a ze zvědavosti dočetla. Jako po dočtení to dávalo celé smysl. Ten konec byl dobrý, tam přišlo i hodně zvratů. Tentokrát nemůžu dát plný počet hvězdiček. Kdybych věděla, že je tam zapletena i sekta, tak bych po knize vůbec nesáhla, není to můj šálek čaje.
No nevím, nějak mě to sektařské téma úplně neoslovilo...
Celkově málo uvěřitelné, pomalý rozjezd, zmatek v postavách a pro mě spoustu nezáživných pasáží.
Oceňuji vcelku hladký průběh, pro mě byla tato kniha oddechovym ctenim. Zajímavý a velice hezky závěr, užila jsem si, že neskončila dopadením vraha, jak jsem zvykla.
To byla zase změť: sekta a tajné adopce a nájemní zabijáci a feťáci a všudypřítomná rodinná tajemství... Na začátku jsem měla dojem, že čtu nějaké moderní americké Memento, pak ovšem přibyla dvojice podivných zabijáků a začala se vynořovat ještě podivnější sekta. To všechno dohromady nabývalo na intenzitě až do ještě přehnanějšího závěru, kterému vévodila zase jedna americká rodina vyšší střední vrstvy (s bytem u Central Parku), ovšem se svými tajemstvími a rukama od krve... Přehnané dialogy a jednání v rodině (moje malá holčička = zběhlá univerzitní studentka a smažka, milovaná manželka pediatrička s krvavými tajemstvími, kmotra a švagrová, co všechno ví). Bláznivé akce a podhoubí. Rychle a zběsile. Na mé straně znechucení, nevěřícnost. 55%
Tomuhle ale věřím bez debaty:
"Štěstí se možná za peníze koupit nedá, ale ... je to nesmysl. Peníze víc než cokoli jiného, co má člověk pod kontrolou, dokážou vyvolat a udržovat ten prchavý ideál, jemuž říkáme štěstí. Peníze mírní stres. Zajišťují lepší vzdělání, lepší stravu, lepší doktory - jistou míru duševní pohody. Peníze přinášejí pohodlí a svobodu. Za peníze si koupíte zkušenosti, vymoženosti a hlavně čas, což je stejně důležité jako rodina a zdraví." (s. 43)