Náhoda nebo osud
Magda Váňová
Příběhy lidí, kterým náhoda změnila osud. Obyčejná náhoda už mnoha lidem změnila život. V pěti povídkových příbězích Magdy Váňové se objevují náhody humorné, ironické, nesmyslné i záhadné. Psychologicky jemným odhalováním lidské povahy, ve které dřímá osud každého člověka, zachytila autorka hru nepředvídatelných náhod v té chvíli, kdy z ní vzniká nové pokračování skutečného příběhu... celý text
Ač kniha povídek, nebyla o nic méně zajímavá než romány. Některé z povídek byly smutnější, jiné k pousmání a další i humorné. Autorka opět nezklamala.
Paní Váňová nikdy nezklame a na její knihy se vždy těším. Povídky sice byly většinou smutné, ale i to je život. Těším se na její další nové knihy.
První kniha této autorky. Povídky byly čtivé , pro mne v nich bylo až moc závisti, zla. Celkem mi stačí, to kolem nás. Nemusím to ještě číst. Neměla jsem moc dobrou náladu a po přečtení knihy už vůbec.
Náhoda nebo osud
Další kniha, kterou jsem „slupla jako malinu“. Pět povídek přibližuje povahu osob. Každá povídka by se mohla více rozvinout v samostatný román, ale autorka to chtěla povídkově. Tak se dostáváme do různých prostředí a situací, které jsou o závisti, lásce, nenávisti a násilné smrti. Příběhy mají napětí, spád a čte se to „samo“. Doporučuji
Knížku jsem koupila ve výprodeji za 49,- Kč a nic jsem od ní nečekala. O to větší je moje překvapení. Pět parádních povídek, které jsou neuvěřitelně čtivé a poutavé. Příběhy ze života. Bavilo mě to moc. Rozhodně doporučuju k přečtení.
Pět lidských příběhů, do nichž zasáhne náhoda nebo osud - jak lze vyčíst z názvu. Přátelství dvou mladých baletek, zápletka kolem výherního losu, vztah nevlastních sourozenců, erotická linka i nepřející bratr dvojče - to vše velmi zajímavým způsobem v povídkách o lásce, nenávisti, zklamání, nesplněných přáních....
Taková jednohubka na večer. Povídky čtivé, nicméně nepříliš veselé. Nad některými se člověk i zamyslí. Ta poslední mě docela dostala ...
Mám ráda autorku a její knížky, píše krásně čtivě.
Jen povídky jsou pro mě příliš krátké čtení.
Čtivé oddychové povídky. Po přečtení poslední horko těžko vzpomínáte, o čem byla první. Ideální dovolenkové čtivo. Neurazí, nenadchne.
Několik krátkých chmurně laděných příběhů, odkrývajících často nízké motivy našeho jednání.. Kniha, která neurazila, ale nikterak výrazně nenadchla. Zůstala mi po ní šedivá nálada.
Výborné povídky , využila jsem při 20 minutové cestě vlakem do práce. Malá knížečka a dobré počtení.
Část díla
2008 | Zapomeň na minulost |
2008 | Past |
2003 | Tereza |
2010 | Kukaččí mládě |
2016 | Nebýt sám |
Příjemné čtení k zamyšlení. Čte se to rychle, má to spád a nečekané konce. Ale nečtěte to se špatnou náladou, konce jsou spíše černý, drsný humor. Jak si náhoda nebo osud umí zahrát se životem.