Korene zla

Korene zla
https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/348058/bmid_korene-zla-l7X-348058.jpg 4 399 399

Nový prípad pre obľúbenú mordpartu z pera kráľa krimi Dominika Dána Vražda na druhom brehu je vyriešená, vrah je zatknutý, oddelenie vrážd si môže na svoje konto pripísať ďalší úspech. Dohody s podsvetím sú uzavreté, život v Našom Meste by sa mohol uberať pokojnou cestou, no ako sa o pár dní ukáže, všetko je iba na chvíľu. Zranenie Viktora Prajsa je oveľa vážnejšie, než predpokladal, Tibor Hakl sa odpratal z mesta, no nie natrvalo, Boss stráca kontrolu nad svojimi ľuďmi. Krauz zisťuje, že veľký Boss sa neštíti vydierať aj bežných ľudí, začína sa jeho zlatá éra. Chosé dostane od Ivany nôž na krk, Krauz má svojich kamarátov z mladosti plné zuby. A do tohto chaosu príde vražda, jedna z prvých v podsvetí. Hrozia však ďalšie. Už sa nevraždí na druhom brehu, už sa vraždí na našom. Celé oddelenie vrážd sa mobilizuje a ide do boja s podsvetím, s ich vydieračskými, výpalníckymi, násilníckymi, chorými praktikami a s vraždami, ktorým v deväťdesiatych rokoch nebolo konca-kraja. Ako sa k nim postaví vtedajšia prokuratúra a súdy ovládané mocným mužom? Netušia.... celý text

Detektivky, krimi Romány Literatura slovenská
Vydáno: ekniha , Slovart (SK)

Korene zla, 2017

Reat
06.09.2018 5 z 5

Když můžou být návykové třeba drogy, alkohol, dobré jídlo nebo sex....proč by to nemohl být třeba i Dominik Dán? Já na něm rozhodně závislost mám a i tenhle kousek můj absťák spolehlivě utlumil, jako každá jeho dávka. Budu se opakovat...další špičkově vystavěný a propletený krimithriller s tolika bolestnými pravdami, že se čtenář kolikrát nad knihou přikyvujíc až útrpně usmívá. Do toho dokonale fungující parta sympaťáků, kdy se každý, kdo se rád převtěluje do role hrdinů, vidí částečně v každém...já bohužel nejvíce ve Váňovi. Není co dál napsat...prostě klasicky za plných pět. A už to na mě zase jde......

weberda
16.08.2018 5 z 5

Jako vždy napínavé a zajímavě propletené. Doporučuji.

intelektuálka
12.08.2018 4 z 5

Motto " každému, co patří " zde nesedí.

Tady je to spíše: každému, co mu nepatří a co si nárokuje.

Policie - kriminální metody - mafie a výpalné a do toho politika...

Autor se pohybuje ve známém prostředí a kořeny zla sahají daleko...

mynamail
31.07.2018 5 z 5

Dána jsem četla poprvé, a zcela jistě ne naposledy. Takové zápletky a tok příběhu mám ráda, vše nakonec zapadne jedno do druhého, prostředí kriminálky se zdá být věrohodné, i dialogy a slovní zásoba hlavních postav mi tak nějak seděly. Úsměvné bylo dostat se zpět do porevolučních let a "obdivovat", jak vyšetřování fungovalo bez dnes samozřejmých věcí (třeba taková maličkost - mobilní telefon...).
Trošinku mi vadila linie místní mafie vybírající výpalné, ale jinak jsem si vyšetřování užila!

VeronikaAug
23.07.2018 5 z 5

Moje druhá kniha od pana Dána a určitě ne poslední. Četla se moc dobře. Už druhé téma, co jsem si myslela, že nemám ráda a pan Dán mě přesvědčil, že když se to dobře napíše, může to být vlastně hodně zajímavé. Tentokrát to bylo téma mafiánského podsvětí. Jinak případ vraždy velmi uvěřitelný. Doporučuji.

TomHr
16.07.2018 5 z 5

Perfektní znalost prostředí kriminálky, perfektní znalost poměrů v podsvětí, čtivě vykreslené a uvěřitelné postavy, několik dějových linií. Prostě detektivka Dominika Dána.

callahanh
11.06.2018 4 z 5

Asi se budu opakovat, ale Dánovky mají tu nezměrnou výhodu, že je na nich znát, že autor je / byl policista, takže i Kořeny zla působí naprosto důvěryhodně a uvěřitelně. Není pochyb o tom, že podobné mafiánské praktiky fungovaly (a možná ještě fungují) a bojovalo se proti nim dost podobně. Devízou knihy je i perfektní chemie celého týmu, v němž všechno funguje, jak má a asi každý by chtěl být jeho členem. Oproti ostatním je tu trochu víc vykreslen slizký Malý Pavouk a fungování mafiánského podsvětí, oceňuji i popis trápení romského výherce hlavní ceny v loterii, který tu byl, pravda, trochu zbytečný, ale nemám pochyb o tom, že mnoho výherců by s tak velkými penězi naložilo dost podobně. Kořenům zla vlastně nemám co vytknout, je možná pravda, že konec nebyl tak úderný a rázný, jak bývá u autora zvykem a přišel vlastně hodně rychle, to ale tolik nevadí. Stále se mi líbí to, že autor má svůj styl a nemá potřebu ho pod vlivem severské, případně americké literatury měnit a pořád se pohybuje v nám známém prostředí a působí naprosto autenticky. 80 %

Chesterton
04.06.2018 5 z 5

Hluboko v lidské povaze zakódované kořeny zla, snadno prorůstající nejen divokými devadesátkami. To vše zarámované do svižné konverzační tragikomedie.
Téma Malého Pavouka konečně vrcholí a také by mě potěšilo, kdyby zmizelo ze scény :)
"Práce s informátory z podsvětí je tanec na tenkém ledě, vždy záleží na tanečníkovi, jak daleko od břehu si troufne bruslit."
Mistr lehkého kriminalistického pera poskládal dobrou skládanku. Napětí tentokrát trochu chybělo, ale atmosféra nezaměnitelná.
"Zkontroloval vinětu - francouzský koňak starý jako Prašná brána."

Ladys
20.04.2018 3 z 5

Na Dána slabší, proto jen tři, ale dočetl jsem bez bolesti až do konce.
V knize je sice pár zajímavých zápletek, ale taky pár ne zrovna uvěřitelných věcí.
Ne, že by se kniha četla špatně, ale něco, co nedokážu přesně popsat, mi v ní chybělo. Vzrůšo. Tah. Švuňk, nebo jak to říct.
Vzhledem k počtu knih, co jsem od D. Dána už četl, je to ale od Mistra něco, co klidně pominu a určitě sáhnu po další dánovce.
Tahle se totiž i přes moje výtky přečíst dá a podle místního hodnocení, co hlava, to názor.
Jak už jsem psal. Za mě Mistrův průměr.
Za přečtení ale vlastně pořád stojí.

Lotka
09.04.2018 4 z 5

Klasická Dánovka a tentokrát se zase povedla.

Prateri
09.04.2018 5 z 5

Kořenů zla se těžko zbavujete jako každého agresivního plevele. Zakoření-li ve společnosti, je to boj nekončící.
Moc pěkně napsaná krimi s naší známou sympatickou partou kriminalistů. V dalším komentáři bych se jen opakovala, co napsali příznivci pana Dána přede mnou - i mně se jeho knihy líbí.

ivoiro
08.04.2018 5 z 5

Prostě a jednoduše - skvělé. Přesně v té době jsem v Našem Městě žil.

Ivana11
12.03.2018 5 z 5

Další skvělá Dánovka, dále nemám co dodat.

Patapuf
12.03.2018 4 z 5

Pan Dán opět předvedl, že umí... další z jeho parádních detektivek.. hrozně se mi líbí jeho styl a i když je to občas nějaká jeho kniha slabší, tato to rozhodně není...

francouz
10.02.2018 5 z 5

Opět perfektní sonda do divokých devadesátek, kdy si nabitou svobodu mnozí vysvětlovali po svém a mysleli si, že jsou nad zákonem. Je to opravdu krásná skládanka, která ma naprosto neuvěřitelné vyvrcholení.
Já oceňuji to jak do celého příběhu je vmootováno několik jakoby veldejších dějů, tak jak trefně píše Jaruš7 hlavně mnohamilionová výhra a pak patálie s tím jak s ní naložit, protože je to něco, na co většina lidí není mentálně připravená a pak to vypadá, tak že kupujete věci, jako dvě sekačky, protože byly v akci, ale že bydlíte v paneláku a nemáte je na co použít, přece není nyní podstatné.
Opravdu musím říci, že parta okolo Krauze má to co by měla mít. humor, tah, starého praktika, nějakého playboye a šéfa, který nad tím pojízdným bordelem, drží ochranou ruku.

Jaruš7
17.01.2018 4 z 5

Nezaměnitelný styl, svéráz tomu dala mnohamilionová výhra v rodině spoluobčana tmavé pleti.
Pro nezaživšího se tohle stane úžasným snem. Ale to, že výherce toho ze srdce trpce litoval, je po jeho strastiplných zážitcích v tomto příběhu jasné.
To jen jedna epizodka z mnoha.
Citát:"Proč si kupovala tři kila kaviáru ? Ernest se plazil po kolenou a mokrým hadrem stíral černé kuličky ze stěny za televizorem. Neposedná děcka mu ji lžící na dort vytapetovala do výše kolen. Smrdělo to strašně, jako v norské továrně na zpracování sleďů."
"Je to hnusný, ale je to drahý."
Dánovka nezklame.

pavčape
15.01.2018 5 z 5

Dán mě zatím nezklamal

MichalHoráček
06.12.2017 5 z 5

Co jiného napsal o knihách DD, než jen opět krásně napsané!!! Nenudil jsem se a kniha měla spád. Jediné, co mě trochu mrzí, že je celá série "Naše město" psaná na přeskáčku. Jen doufám, že to bude mít ještě spoustu pokračování!!!

ondaboss
09.11.2017 4 z 5

Opět výborný Dán.
Jen bych na začátku vynechal hned první scénu s vraždou. Pokud by tam nebyla, tak by to bylo daleko zajímavější a napínavější.
Konečně je aspoň v nějaké knížce pořádně vykreslený Pavúk, jaký je to šmejd. Všude jinde je to Krauzův bezva kámoš a stejně tak i ostatní - Boss, Preiss...
A taky jsem pořád nežral ty Krauzovi výlety do podsvětí. Jednoznačně by ho někdo z polišů natřel nebo z druhé strany někdo sejmul. Moc dobře to bylo udělaný.
Je to fakt pecka. Má to spád a hlavně je to taková exkurze do kuchyně opravdového vyšetřování.

tlllk
03.09.2017 4 z 5

trochu tomu chýbal spád, autor sa pracne prepracovával k banalitám, pritom do oči bijúce indície (kamery v obchode) nechával akože nepovšimnuté, navyše tie časti s BA mafiou ma už unavujú...