Cela číslo 17

Cela číslo 17
https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/26765/bmid_cela-cislo-17-HK7-26765.jpg 5 841 841

Ďalší brilantný triler populárneho Dominika Dána sa opäť opiera o skutočný príbeh z deväťdesiatych rokov. Profesor Puiskailer je odsúdený za vraždu manželky na trinásť rokov. Je internovaný na cele číslo 17 s tromi vrahmi. Riaditeľ väznice sa rozhodne využiť jeho vedomosti na prípravu syna na maturitnú skúšku. Za odmenu prevelí profesora z mangľovne do administratívy. Profesor začne z dlhej chvíle písať pamäti. K jeho zápiskom sa dostane detektív Krauz. Z textu pochopí, že na profesorovom odsúdení nie je niečo v poriadku. Poprosí priateľa Chosého o pomoc. Začne sa pátranie na vlastnú päsť.... celý text

Přidat komentář

lalela
18.06.2024 5 z 5

Opět skvělá kniha od skvělého autora. Snad každý, kdo nastoupí do vězení tvrdí, že je nevinný. Ale je to tak opravdu? Nebo sedí ve vezení Kamil opravdu neprávem? Pročítáme životní příběh Kamila, který byl důvěřivý ke všem a ke všemu. Tak moc miloval svoji ženu, že ji zavraždil? Byla to úžasná kniha, mě hodně zaujal popis vězení. Ale i paralelní příběh, který jsme se mohli dočíst v knize.

ČtemePodDekou
22.05.2024 5 z 5

Další oblíbený autor.
Knihy Dominika Dána se čtou samy. Jsou zajímavé, napínavé a postavy jako ze života. V sérii je ještě téměř 30 dalších knih, tak budeme mít co číst.


mila2411
24.04.2024 4 z 5

Další "Dánovka", další audiokniha ve slovenštině a nemůžu opět napsat NIC špatného. Děj opět originální, průběh a styl vyprávění trošku jiný něž před tím. Znovu mě to moc bavilo a těším se na další a další díly.

hnusák
22.04.2024 5 z 5

No tedy, nemám slov... do tohoto příběhu jsem se zakousl z vlčí vervou a ta morda nešla rozevřít, dokud jsem nedošel na konec. Perfektně rozehráno, ať už se to týkalo vyšetřování, včetně malé vsuvky s bajonetem, až po odporné soukromé sanatorium a zvrhlého starosty nevyjímaje. Ty kluci detektivní :-), jsou boží, stejně jsem se nakonec obával, aby to celé nešlo do kopru, tak, jak to někdy v Dánových příbězích končívá, vyšší zájmy a tak, ale konec dobrý, všechno dobrý. Zatím opravdu nejlepší Dánův počin, tedy za mne.

Igor1311
04.04.2024 5 z 5

ma Dán knihu, ktora je zla? Lebo tato bola opat perfektna

99jana99
18.03.2024 5 z 5

Tak to byla jízda. Zatím nejlepší Dánovka pro mě. Vyprávění z vězení drsné, praktiky v léčebně taky, a pan starosta? Doporučuji přečíst.

Stromm
07.02.2024 5 z 5

Jedu Dána od začátku, ne teda chronologicky, prase aby se v tom vyznalo, ale prostě podle data vydání. Tohle je už snad šestej román a těžko k tomu něco dalšího objevnýho psát. Na Krause s Fišerem a zbytkem ansámblu mordparty nášho mesta už jsem si dokonale zvyknul a tak asi jenom konstatuju, že všechny ty knížky jsou parádní, paradoxně nejslabší mi doopravdy příjde autorova prvotina, nicméně Cela 17 je opravdu ještě o chloupek lepší než ostatní díla, co jsem od DD přečetl. Jak to ten chlap dělá, to nevím, ale umí příběh skvěle vystavět i podat. A jelikož je mi to kulturně blízké, přece jen ČR a Slovensko jsou dva rohy jednoho dvorku, tak to má kouzlo o to větší. Vřele kvituju, doporučuju a co nevidět si dám další nášup.

hana1039
05.02.2024 5 z 5

Audiokniha:
Tak tohle byl hodně silný zážitek a nervy mi ,,vesele,, hrály a věřím, že ve vězení se dějí podivné praktiky,i tyhle... už ani nevím, kolikátou,,dánovku,, poslouchám, ale nemůžu se jich nabažit, ještě když ji namluvil skvělý Marián Geišberg ...

Aligator805
23.01.2024 5 z 5

Pěkně napsaný příběh. Četlo se to skvěle. Popis života ve vězení byl drsný. Hlavně že došlo na Bohuša a úchyláky kolem něj.

Klára90
23.10.2023 4 z 5

Za mě trochu jiná dánovka, než jsem zvyklá, kdybych tímto dílem začínala, nevím zda bych v sérii pokračovala, protože bych se asi hůře orientovala, nicméně já už jsem dánovský mazák, takže se na další díl vrhnu s nadšením. K tomuhle napíšu jen to, že to byla kniha plná překvapení, až do konce jsem přemýšlela, jak to vlastně celé bylo a neodhadla to. Popisy vězeňského života mi nedělaly dobře a ten konec taky ne, bylo to brutální, ale kniha jako taková byla čtivá a vlastně po přečtení hodnotím kladně, ač jsem zhruba půlku knihy byla na rozpacích, jestli mě to baví nebo ne

apq
03.09.2023 2 z 5

Část odehrávající se ve vězení byla zajímavá, zbytek mě moc nezaujal. Moc nechápu to vysoké hodnocení.

Benny215
27.08.2023 4 z 5

Dánovka nikdy nezklame a tahle pěkně odsejpala.

Barbievitko
21.08.2023 5 z 5

Tohle mělo konečně spád! Autor se s ničím necrcá, příběh parádně odsýpá. Moje druhá přečtená kniha od pana Dána a rozhodně ne poslední.

mystery103
19.08.2023 5 z 5

Výborné čtení!

faba
13.08.2023 5 z 5

Audiokniha. Čte Marián Geišberg.
Asi jedna z těch lepších Dánovek. Nebojím se říci, že hodně lepších.
Dobré téma, netradičně zpracovaný příběh a dost hnusné téma na závěr. Kvitoval jsem, že byli po zásluze potrestáni a hned jsem se pustil do volného pokračování.
Víc už nemá cenu něco tu smolit...

Dalia
06.03.2023 5 z 5

Zprvu jsem si myslela, že díky pro mě deprimujícím scénám odehrávajícím se ve vězeňském prostředí budu mít problém knihu přečíst. Samozřejmě jsem nakonec byla vtažena do děje a tuto další "dánovinu" přečetla s chutí.

Marhulka14
15.02.2023 5 z 5

Autor, který nikdy nezklame. Poutavý příběh, kde partička vyšetřovatelů, kteří s humorem sobě vlastním dokáží vyšetřit vraždu, která už vlastně byla dávno objasněna.
Rozhodně doporučuji k přečtení.

medlovice
25.01.2023 5 z 5

Někdy kniha nesedne. To se mi stalo před pár lety, když jsem tuto knihu četla poprvé, Nebaví mě vězení, matematika ani filmový byznys. Ted jsem po knize sáhla po druhé a překvapilo mě jak výborně napsaná je. Pořád mě zajímalo jak to bude pokračovat ,kde je ta spravedlnost , co chudáka Kamila čeká za problémy a jak je někdo smolař. Trochu jako ve vykoupení z věznice Shawshank . A protože Sylvie dala pokoj a tlačenka a pivo vše doplní přehodnotila jsem a a Cela vyjela ze dna mé oblíbenosti hodně nahoru.

Kory98
30.11.2022 5 z 5

Tak zase další "Dánovka" v pořadí a zase laťka nasazená vysoko. Tentokrát o tom, že i justice se může mýlit. Mělo to parádní náboj, jen jsem se obávala, že policistům opět nějaké vyšší síly znemožní vyšetřování dokončit. O to větší jsem měla radost, že tentokrát se to nestalo. A ještě k tomu vražda na Štědrý den, takže v předvánočním čase se četlo dobře i o tom, jak parta detektivů tráví svátky.

mataj
05.11.2022 5 z 5

Ve vězení, v cele číslo 17, skončí Kamil Puskailer - docent na VŠ a matematický génius, odsouzený za vraždu své ženy. To, že je s velkou pravděpodobností nevinný je zřejmé od začátku knihy. Po jistém čase se rozhodne napsat svůj příběh, a ten se následně dostane do rukou detektiva Krauze. Zajímavé, napínavé a samozřejmě velmi čtivé.