Mesto kostí
Cassandra Clare (p)
Nástroje smrti / Nástroje smrteľníkov série
1. díl >
Pätnásťročná Clary Freyová sa v nočnom klube stane svedkom vraždy – vraždy, ktorú spáchali traja tínedžeri so zvláštnymi tetovaniami na tele a s prapodivnými zbraňami. Stačí len okamih a všetky telá jej zrazu zmiznú pred očami. Potom je naozaj ťažké zavolať policajtov, aby vyšetrili vraždu neviditeľnej obete neviditeľnými tínedžermi. Tak sa Clary prvýkrát stretla s Jaceom, Tieňolovcom, ktorý zbavuje náš svet démonov. Clary je vtiahnutá do Jaceovho sveta, jej mama zmizne a ju napadne démon. Ale prečo majú démoni záujem o Clary a jej mamu? A prečo Clary ako jediná vidí Tieňolovcov a svet démonov?... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Knížka mě nadchla a jsem ráda že jsem jí držela v rukou dřív než jsem viděla film (který mě opravdu zklamal). Jinak čtu další díly a dostávám se čím dál tím k zajmavějším věcem a rozhodně se těším jak to všechno vlastně dopadne. :)
První polovina knížky skvělá, druhá už mě tolik neoslovila a přišlo mi, že byla hodně uspěchaná a plná různých zvratů, což bych jinak samozřejmě považovala za plus, ale tady mi něco až nedávalo smysl. Ale i přesto je to knížka vcelku nadprůměrná, takže hodnotím 4 hvězdičkami.
Mě tato kniha, tak neuvěřitelně nadchla, nedokázala jsem se od ní odtrhnout a prostě je to bomba..Nemůžu se dočkat až přečtu další díly..
Myslím si že knížka byla super....bavilo mě na ní hlavně to že Clary(i když mi není moc příjemná) poznávala úplně nový svět lovců stínů,institut,runy a spousty dalších věcí....to mě na prvním díle bavilo nejvíc ale film byl moc krátký na to aby byl nějak úžasný.Ne že by byl špatný...ale kdyby byl delší byla bych úplně spokojená ale zklamalo mě hlavně to že tam nebyli ty nejluxusnější scény Aleka,Isabely a Jace.........pár jich tam bylo ale nic moc ;)
Rovnou přiznávám, že se mi zápletka (nepochybně vzhledem k věku) zdála trochu pubertální. Veze samozřejmě ještě na vlně Stmívání, ale je to dobře napsaný a napínavý příběh. Snaží se být originální i v otázce milostné zápletky, což cením. Takže nakonec musím říct, že to byla docela radost a oddech číst a docela ráda si přečtu pokračování. Jen přemýšlím, zda je jedna návštěva města kostí důvodem k pojmenování celé knihy :-)
Viděla jsem jako první film a ten mě vůbec neodradil od knihy. Vlastně ani nevím, jestli bych si knihu přečetla- už jenom kvůli té stupidní obálce,kvůli čarodějům,dětem noci, protože z toho vždycky vznikne jen pohádka pro děti- kdybych neviděla film. Jace jsem si hned oblíbila, miluju jeho sarkastický humor, jeho pohled na svět....Clary taky a doufám, že další díly mi nepokazí nadšení nad touto serií.
Koupila jsme si knížku na radu velice nadšené kamarádky.... a v zápětí ji ihned prodala. Neoriginální a zmatený příběh. Stupidní rozhovory jako od teenagerky, která se rozhodla napsat knížku, podobnou těm, které sama ráda čte. Prostě jsem se donutila dočíst alespoň první díl, abych nekomentovala něco, co jsem sama nedočetla. Dávám dvě hvězdičky za chytlavý začátek, které bohužel netrval dlouho a za pár dobrých myšlenek, které se ale velice rychle ztratily pod vrstvou toho balastu.
Njlepší akce v Tescu... :D Každá jen za 79 Kč. Moc děkuju příteli, že mi je koupil k svátku. Hned se vrhnu na další díl. Ale doporučuju vůbec si neprohlížet obálky dalších dílů, je totiž možné, že nechtíc zahlédnete něco co vědět radši vůbec nechcete. Byla jsem přímo otřesena! Když se nakonec na té střeše políbili a já už věděla, že jsou to co jsou, tak jsem jenom třeštila oči a říkala si "TO nemůže být pravda, to nemůže být pravda!" Každopádně knížka je skvělá, zábavná a akční. :)
O knize jsem se sice dozvěděla až po filmovém zpracování, ale jakmile jsem si ji přečetla, zaujala mě mnohem víc než film. Určitě doporučuju přečíst, je to knížka nabitá dějem a nečekanými zvraty. Hlavní postavy Clary a Jace jsem si hned oblíbila :)
Kniha se mi moc líbila... má zajímavý a poutavý děj, který nutí knihu přečíst celou najednou, což se mi i podařilo... závěr knihy byl pro mě velmi šokující... rozhodně doporučuji přečíst...
I přesto, že naše obálka není nic moc (vážně nechápu, proč tam nenechali originální obálku jako u dalších dílů -_-), knížka je naprosto skvělá! Jasně, je to v podstatě lovestory, který niijak nemusím, ale to, jak je to napsaný, vymyšlený, postavy... to je naprosto skvělý a miluju, že jsem se nenechala odradit tou hloupou obálkou.
A taky je to jedna z mála knížek, kde snesu upíry a vlkodlaky bez toho, abych protáčela oči nad tou trapností.
Boží a úžasná kniha. V závěru mě akorát překvapil nečekanej zvrat, doufám však, že druhá kniha všecko vyřeší a zažiju aspoň jednu postelovou scénu s Jacem a Clary :P :))
Jsem na rozpacích. Hodně jsem od ní asi čekala, každopádně nenaplnila moje představy. Takový průměr. Určitě, ale přečtu časem i ostatní, nemám ráda nedotažené věci, takže šanci ještě tento příběh dostane.
Hodně luxusní kniha.Musela jsem jí zařadit mezi mé oblíbené série. Kniha je lepší než film, ale film není taky vůbec špatnej. Konečně jsem našla knihu, která zahrnuje nejen romantiku ( i když tam toho mohlo být víc) ale obsahuje i dost akční scény. Prostě luxus. Musím doporučit dál ! Těším se až u nás vyjdou všechny díly.
Velmi poutavá kniha. Myslím si, že více knihu ocení náctileté čtenářky/čtenáři. Je to hodně podobné spoustě knih, které se zaměřují na vlkodlaky, upíry a podobné fantasy postavy. Nicméně hl. postavy jsou o něco poutavější než např. postavy v Twilight sáze. Pro oddechnutí doporučuji. Pokud se do knihy pustíte s tím, že následně budete hltat každou stranu a zamilujete si další sérii, neviděla bych to tak optimisticky. Zvážím, jestli v sérii pokračovat, jak píši, pro oddech a čtení na cestách, je to ideální.
Pěkná pohádka. Pro mě spíše dost předvídatelná. Má to však spoustu zajímavých nápadů. Takže na oddech...
No musím uznat, že se mi kniha docela líbila, hlavně v tom jak kniha není předvídatelná (tedy alespoň pro mě )
Zaujala mě upoutávka v kině, tak jsem zapátrala v městské knihovně a půjčila si knížku... Asi třetinu jsem přečetla, ještě než jsem dojela domů, zbytek za večer (a část noci)...
zfilmováno nadpřirozené bytosti andělé démoni pro mládež lovci stínů pro dospívající mládež (young adult) zfilmováno – TV seriálAutorovy další knížky
2013 | Město z kostí |
2015 | Město nebeského ohně |
2015 | Mechanický anděl |
2014 | Město padlých andělů |
2013 | Město z popela |
je to úžasná kniha, celou tu sérii jsem si zamilovala, autorka je opravdu skvělá, ale film mě pořádně zklamal, byl sice pěkně zpracovaný, ale našla jsem tam spousty rozdílů, třeba valentýn má v knize blond vlasy a ve filmu byl tmavovlasý, nebo na konci knihy Pohár Smrti nezískali, ale na konci filmu ano! kdo se v tom má potom vyznat.
takže když pominu ten film kniha je dokonalá :Dl