Mesto kostí

Mesto kostí
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/403629/mid_mesto-kosti-yLM-403629.jpg 4 3604 3604

Pätnásťročná Clary Frayová sa v nočnom klube stane svedkom vraždy – vraždy, ktorú spáchali traja tínedžeri so zvláštnymi tetovaniami na tele a s prapodivnými zbraňami. Stačí len okamih a všetky telá jej zrazu zmiznú pred očami. Potom je naozaj ťažké zavolať policajtov, aby vyšetrili vraždu neviditeľnej obete neviditeľnými tínedžermi. Tak sa Clary prvýkrát stretla s Jaceom, Tieňolovcom, ktorý zbavuje náš svet démonov. Clary je vtiahnutá do Jaceovho sveta, jej mama zmizne a ju napadne démon. Ale prečo majú démoni záujem o Clary a jej mamu? A prečo Clary ako jediná vidí Tieňolovcov a svet démonov?... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Slovart (SK)

City of Bones, 2007

ToniWolf
28.07.2014 4 z 5

Zrovna jsem knihu dočetla a mám z ní docela rozporuplné pocity. Je v ní sice popsaný "jiný" svět, který je součástí toho našeho, ale i když je komplexně promyšlen, není originální a příliš připomíná to, co už bylo napsáno, hlavně Harryho Pottera. Ano, zase se jedná o romantickou fantasy, více než čaroděje, upíry, vlkodlaky a démono-bijce "nikdo" nevymyslí a zřejmě bych měla zohlednit, že se jedná o knihu pro dívky od 13 let. Úvod do děje je kostrbatý a začtení se do knihy nějakou chvíli trvá. Možná, že časem změním názor, ale zatím dávám tři hvězdičky. Prostě průměr.
Ed. 3.8.: Po přečtení posledního dílu trilogie musím jednu hvězdičku přihodit. Originální nebo ne, co na tom záleží...

Marillee
27.07.2014

Bohužel, z téhle série mi šla hlava kolem, nemohla jsem se začíst... Asi už mám dost těch přeslazených příběhů plných akce z pozice náctiletého děvčete, které nic neutší. :D Kdo ví...

Makyta
25.07.2014 5 z 5

Náhodou jsem na ni narazila, když jsem projížděla knihovnu. Ani nevím proč mě zaujala, ale hned po přečtení jsem si musela přečíst i další díly. Rozhodně doporučuji. Viděla jsem i film, ten nebyl nic moc extra, ale možná to je tím, že jsem před tím četla knížku a tak jsem asi od filmu očekávala "něco víc".

paja0903
16.07.2014 5 z 5

V tomhle světě jako v HP bych sama chtěla žít. CC prostě vymyslela svět, který se mi líbil a já v něm toužila žít. Moc se mi líbilo jak dokázala vypracovat postavy, které jsem toužila mít doma - hlavně Jace, toho arogantního a domýšlivého kluka. A to nemluvím o čarodějovi jménem Magnus Bane - jak já jeho hlášky prostě zbožňuji. Clary mi občas lezla na nervy ale hrozně jsem si jí oblíbila a záviděla jsem jí. CC má hrozně velký smysl pro humor, celou její knihu jsem se moc bavila.
Teď si myslím, že lovci stínu existují a v našem světě je prostě ještě jeden ukrytí svět a hlavně všechny báchorky jsou pravdivé

Megi67
15.07.2014 5 z 5

Naprosto skvělá fantasy kniha. Je to úplně něco jiného než stále opakující se upíři a podobně. Svět lovců stínů jsem si zamilovala i většinu z postav jsem si zamilovala - třeba takový Jace. :D Jedna z mála knih u které jsem neměla čas na to, abych se nudila. :D Přestože jsem viděla první film, kniha mě velice bavila, což u mě není tak časté. Většinou když první vidím film, tak mě kniha moc nezaujme protože vlastně příběh znám. Tato kniha je ale výjimkou. Za skvělou knihu dávám pět hvězdiček. :-)

Narissa
15.07.2014 2 z 5

Bohužel musím říct, že film byl asi lepší než kniha. Kniha je totiž hrozně roztahaná, dlouho tu chybí nějaká dynamika a člověk se ne úplně snadno orientuje. To ale neznamená, že nechci číst další díly, jen mi prostě zpracování skvělého nápadu nepřišlo tak dobré, jak by mohlo být.

Samira
06.07.2014 5 z 5

Přesně typ fantasy příběhu, který mám ráda. Nevadilo mi ani mládí postav, překvapivě. Většinou to vnímám jako problém. Ale byla tam správná míra popichování a spoustu zajímavých postav. Zavěrečná zápletka mě, ale naštvala. Stále však doufám, že je to nesmysl, protože by mě asi další knihy bavily podstatně méně.

Tereza.Dandova
30.06.2014 5 z 5

Ze začátku trochu nudné a zamotané. Hlavně pro ty, co čtou knihu poprvé a ještě se potřebují ve světe Lovců Stínů zorientovat. Libí se mi, že kniha není psaná v první osobě, což je pro mě velké plus. Kniha je nějak více zajímavá až téměř od půlky a ztrácet se v ději i postavách přestanete až skoro u konce, ale stane se. Popis postav, místa celkově je dobrý až mě to překvapilo.

Celkově je knížka podaná velmi zábavným stylem od, kterého se jen tak neodtrhnete a svou zajímavostí nadchne snad všechny čtenáře, které zajímá tento žánr.

Také se mi líbí, jak Cassandra vyřešila vztah mezi Clary a Jacem. ;)

Občas se prostě musíte smát tak nahlas, že začnete pochybovat o své normálnosti a naopak někdy i ta slza upadne až někdy děj vyrazí dech..

Vřele doporučuji. Knize se nedá nic vytknout až na některé zdlouhavé scény, které prostě do knih patří.

Lorrainee
25.06.2014 5 z 5

Miluji zpracování světa... tohle dokonale natrhává zadek všem klišé momentálně populárních fantasy pro mladé. Konečně někdo kdo i myslel na to že by měl propracovat i svět do kterého ty dva zamilované puberťáky zasadí.

Anet666
22.06.2014 5 z 5

Je to opravdu moc pěkné. Udělala jsem chybu v tom,že jsem se první podívala na film a potom jsem si teprve přečetla knihu,ale bylo to moc pěkné. Je pravda že ten druhý díl je lepší,ale tak každá kniha má svůj příběh a svůj děj a každá je tak nějak něčím originální a krásná. Kniha byla zábavná,tajuplná a plná překvapení. Filmové zpracování nebylo špatné,ale pořád jsem tam něco čekala....Zkrátka je lepší si nejdřív přečíst knihu a potom se podívat na film...Poté to člověk akorát srovnává a pořád něco čeká. Je logické,že kniha je vždy úplně jiná než filmová verze...díky tomu že jsem to měla obráceně,tak jsem si říkala proč je to tak v knize a ve filmu to je trochu jinak...nemůže být přeci všechno stejné,ale kdyby to bylo podle té knihy tak by to bylo určitě zajímavější,ale i tak se mi to líbilo....:)

Laf
21.06.2014 4 z 5

Moc pěkná kniha. Velmi dobře napsaná, že se to čte nakonec úplně samo a jen tak lehce vás to nepustí. Doporučuju :)

Lucka.79
12.06.2014 3 z 5

Měla jsem asi poněkud přehnaná očekávání, asi proto jsem byla trošku zklamaná. Bylo tam na mě těch nadpřirozených bytostí už moc a tak nějak se v nich ztrácela. Dlouho mi přišlo, že je to takové o ničem a až poslední třetina knihy se rozjela. Další díl si s odstupem času určitě přečtu …

Herby77
12.06.2014 5 z 5

Nejdřív jsem viděla film,ten se mi líbil, potom jsem náhodou objevila že je i kniha tak jsem jí přečetla a zjistila že je lepší než film,určitě si přečtu i další díl.

Helekoukej
09.06.2014

MILUJI Jace a jeho humor ještě víc!
Parádní, chytlavá kniha se špetkou té zakázané lásky. :)

Scathia
28.05.2014 4 z 5

Ale jo, chtěla jsem oddech mezi klasickou literaturou a tohle příjemně překvapilo. Skvělý zabiják času. Sice si z něj do života nic moc neodnesu, ale čte se dobře a člověk nemusí přemýšlet :-)) Za tu pohodovost a za hlavní postavu, která mě skoro neirituje dávám 4 hvězdy. :-))

Veronika.C
26.05.2014 4 z 5

Knížka se mi moc líbila, dokonce i filmové zpracování nebylo špatné ... skvělé postavy, hlavně Jace a jeho humor jsem si moc oblíbila

Adele02
17.05.2014 4 z 5

WTF?! Co to bylo za konec? Jestli to nebyl omyl, tak se opravdu naštvu! :)

Denčaa
14.05.2014 5 z 5

Výborné!!! Potom, co jsem viděla film, jsem hned druhý den musela začít číst knihu. Je to docela rozdíl, ale vůbec mi to nevadilo. Naopak. Stále jsem si hleda čas, abych mohla číst dál a dál. Je úžasné jakou měla autorka fantazii. Oblíbence mezi postavami jsem si našla hned. No a ten Jaceův humor, ten neměl chybu a často jsem byla v křečích. Už se nemůžu dočkat, až se začtu do dalšího dílu a dalšího a dalšího...

Clara.H
12.05.2014 4 z 5

Kniha se mi líbila.

Nelda
11.05.2014 5 z 5

Kniha 100x lepší než film. Dobře se čte a docela vás pohltí. Obálka tohoto vydání je ale otřesná. :D
Jace je prostě nejlepší, jen na konci mě trochu zklamal. :D Naopak nevím proč, ale Simon je pro mě naprostý vůl. A Clary někdy moc nechápavá nebo natvrdlá. Zkrátka je dobře, že hlavní postavy nejsou dokonalé a každý má svou vlastní povahu. Příběh je zajímaví a už se těším na další díly. Doufám, že budou alespoň takhle dobré jako ten první. :))