Město z popela

Město z popela
https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/215592/mid_nastroje-smrti-2-mesto-z-popela-215592.jpg 4 2755 2755

Clary Frayová si toužebně přeje, aby se její život zase vrátil do normálních kolejí. Ale co je vlastně normální, když jste lovec stínů, zabíjíte démony, vaše matka je v kómatu způsobeném kouzlem a vy najednou vidíte vlkodlaky, upíry a víly? V druhém díle napínavé série autorka vtáhne čtenáře...

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , Knižní klub

City of Ashes, 2008

caldap
15.03.2018 5 z 5

Kniha se mi líbila, dobře se četla, stejně jako první díl - poutavý příběh.

vzpoměnka
14.03.2018 5 z 5

u tohoto dílu jsem se na chvíli sekla prostě mě to na chvilku přestalo bavit a já se k tomu nemohla dokopat. Po krátké pauze jsem ji dočetla a upřímně vážně nechápu proč mě to nebavilo ta kniha je opravdu úžasná stejně jako ostatní díly které jsem četla. NAPROSTO SUPER

Peťule115
28.02.2018 5 z 5

přečteno jedním dechem - kdyby to bylo jen trochu možné, tak jsem se od knihy ani nehnula :-)

sd1992
02.02.2018 5 z 5

Pro mě jednoznačně mnohem lepší, než první díl... Miluju Jacea, miluju Simona, miluju Luka, miluju je všechny... :-D I když teda poslední kapitola (Epilog) mi dost zamotal hlavu :-D Obzvlášť po tom, co Jace řekl Clary... :-O Takže jdu ihned na další díl... :-D 5*

Anne Leyyd
01.02.2018 4 z 5

Může obsahovat SPOILERY

No, na druhý díl jsem se vrhla se smíšenými pocity naštvání a těšení. Naštvání proto, jak dopadlo Město z kostí a těšení na to, že se SNAD UŽ „sourozenecké“ vztahy KONEČNĚ ukáží v pravém světle.

Bohužel :-( Upřímně přiznávám, že jsem to nevydržela a musela si na netu najít, jak to je doopravdy, jelikož jsem měla po první knize dojem, že mě asi klepne. Opravdu nemám ráda, když se čtenář takhle tahá za nos. V něčem jiném klidně, ale zrovna ve vztahu Clary a Jace? UŽ DOST, PROSÍM.

Ale jinak k ději a knize – styl psaní na stejně dobré úrovni jako předchozí díl, vtipné, napínavé, propletené a složité, dobrodružné, plné akce… Zkrátka příběh se vším všudy.

2x jsem v knize chtěla autorku zakousnout na dálku a to kvůli Simonovi. Poprvé jsem si říkala „snad né“ ale podruhé už jsem se vážně smiřovala s tím, že je pryč na dobro. Ale naštěstí – uff :-)

Jace – jako minule – jeden z tahounů příběhu, arogantní pořád (ještě že tak :-)). Jeho humor jsem si opravdu zamilovala a stejně jako jeho postavu.

Dalším mým oblíbencem se stal Luke. Tak skvělého vlkodlaka jsem ještě neviděla (ne, Jacobe, ty fakt ne).

Na 3. díl se opravdu těším, i když si teď dám od Nástrojů smrti kratší pauzu a doufám, DOUFÁM, že už konečně přestane C. Clare Jace a Clary trápit tím hrozným sourozeneckým prokletím.

kaca3606
29.01.2018 3 z 5

to co je mezi Clare a Jacem je fakt hrozně divný a ujetý, snad to v trojce už vyřešej

GeorgieAnne
01.01.2018 4 z 5

I u druhého dílu této série nejsem moc spokojená s koncem. Clary je na konci této knihy dá se říci "sama samotinká", Simon k ní evidentně něco cítí ale nechce se trápit a Jace k ní taky něco cítí ale u něho člověk nikdy neví, co kdy a jak udělá :D musím se přiznat, že knížka se mi opět líbila ale jsem dost zmatená z citového vývoje a rozpoložení Clary a Jace, dokonce i Simona. Vlastně, když jsme u těch citů i ten Alec je trdlo :D
Když k tomu všemu přihlídnu, tak se kniha čte sama, zápletky jsou super, děj je jako obvykle zajímavý ale ty city jsou vážně zmatené, možná proto, že jsem očekávala jiný vývoj dění :-)

AnnaBa
15.12.2017 5 z 5

Cením si, že autorka vytvořila příběh napínavý a zároveň mě štve, že děj nejde, tak jak bych si přála. Kniha se mi moc líbila.

katerina2660
15.11.2017 4 z 5

Knihu jsem zvládla na dovolené. A přesně k tomu je knížka - celá série - někde si lehnout, vypnout, odhodit starosti a ponořit se do světa lovců stínů, čarodějů, víl, úpírů. Příběh je psán hezky čitelně, děj má spát a nutí pořád číst ještě jednu stránku, no tak ještě jednu.... :-)

Zabka27
11.11.2017 3 z 5

Kniha z kategorie Oddychovky... První díl jsem zhltla, bohužel musím přiznat, že na tom druhém mi něco nesedlo. Každopádně docetla jsem a zvědavost mi nedá a jdu do dalšího dílu. Jen doufám, že to nebude na stejné vlně.

verca65
06.11.2017 4 z 5

Po prvním dílu už jsem to chtěla vzdát, ale když jsem si přečetla druhý bylo to trochu napínavější, tak jsem se dala i do třetího dílu.

juni
21.10.2017 5 z 5

Do knihy jsem se nejdříve nemohla začíst. Přečetla jsem asi 5 kapitol a vrátila jí na poličku. Po chvíli, co jsem dočetla všechny knihy, co jsem měla, jsem se k ní vrátila. Příběh jsem přečetla jedním dechem. Nechápala jsem, jak jsem se od této knihy mohla odtrhnou.

FoxieAli
14.10.2017 5 z 5

Stejně jako ostatní knihy Cassandry Clare i tato je prostě boží!

petulka.sasanka
08.10.2017 4 z 5

Paráda!!! Přečteno jedním dechem...

Lucik100
12.09.2017 5 z 5

Skvělý. Na každý straně se něco děje a postavy se postupem času vyvíjí.

boucner
01.09.2017 4 z 5

Druhý díl lepší, než první. Stojí za to pokračovat. Příběh je sice decentně průhledný, ale přesto budete napnutí a budete se bavit. Prakticky jsem to v dechla a hned brala další díl.

Mamosvain
06.08.2017 4 z 5

Booooom! A je tu další díl! No teda musím říct, že ať jsem čekal cokoli, tohle jsem nečekal. Tohle je fakt vyšší liga knih. Zvrat, který vašimi představami otřese jako zemětřesení je v každé kapitole. Clary a Jace si projdou chvílemi, které by jste si nevymysleli a všichni ostatní stejně tak. Jsem rád, že se z toho nestala taková ta teengirls romantická kniha o vysněným boyfriendovi. A co víc říct? Snad jen, abyste si tuhle u Anděla dobrou knihu pořádně užili! Vřele doporučuju

nai.ivka
24.07.2017 4 z 5

Pro mě hezký druhý díl pohádky pro větší holky a těším se na další.

renefer
22.07.2017 4 z 5

Nemohla jsem se odtrhnout, naštěstí v době dovolené, takže jsem pročetla celý den a téměř celou noc. Vždycky, když už si myslím, že vím, jak to dopadne, spáchá autorka svým postavám zcela nečekanou zákeřnost a děj se odvíjí jinak, než jsem čekala. Co mě štve, je nedořešený vztah Clary a Jace. Pokaždé, když se jim někdo pokusí říct, jak to s jejich příbuzenstvím vlastně je, buď ho sami přeruší nebo ho zapíchne démon. Takže se myslím, že se v dalším díle snad dočkám....

Romžiry
10.07.2017 2 z 5

Mám pocit, že autorka hledala inspiraci v jiných fantasy knihách a od každé si vzala kousek. Nevím, po prvním díle zklamání.