Návrat na Moonlight Plains
Barbara Hannay
V roce 1942, když jednotky japonské armády ohrožovaly severní Austrálii a chystaly se napadnout Townsville, posílá dědeček mladou Kitty Martinovou do vnitrozemí na farmu Moonlight Plains. Avšak ani tam není uchráněna před nebezpečím války. Jednoho dne narazí na dva americké letce, jejichž letadla se zřítila poblíž farmy. Kitty musí rychle dospět, čelit válečné tragédii, ale i lásce, která se v jejím srdci zrodí… O sedmdesát let později se Kittyin vnuk Luke rozhodne farmu, která babičce změnila život, zrenovovat. Mladá novinářka Sally Piperová má za úkol celou obnovu tohoto místa zdokumentovat a napsat o tom poutavý příběh. To, co přitom odhalí, je šokující. Tajemství, které leželo bezpečně ukryté celých sedmdesát let, může zničit celou rodinu. Nebo snad odhalení pravdy bude neocenitelnou lekcí do budoucnosti?... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2017 , BaronetOriginální název:
Moonlight Plains, 2014
Zavřela jsem knížku se slovy:" Je to potřeba." Je to potřeba si někdy přečíst knížku, která je jen pro ženy. Vyprávění ve dvou časových liniích bylo fajn, nejlepší byl příběh Kitty z války r. 1942, příběh Sally ze současné doby byl na mě někdy opravdu moc sladký. Proto je to nakonec také čtení pro ženy. Žádný stres, hezky jsem si odpočinula.
NÁVRAT NA MOONLIGHT PLAINS
Nádherná kniha - autorka Barbara opět nezklamala, mám ji moc ráda a patří mezi mé oblíbenkyně :-) Píše tak krásné, jemné a citlivé knihy, které zkrátka dokáží chytit za srdíčko.. Na tuto knížku jsem se dlouho těšila a to čekání se rozhodně vyplatilo. Nádherný a spletitý příběh... současnost se střídá s minulostí - 2.světová válka v Austrálii.. Jak už to u mě bývá zvykem, tu historickou linku jsem hltala více a ani bych se nezlobila, kdyby zabírala ještě větší část knihy. Původně jsem si myslela, že příběh Kitty se bude vyvíjet trošku jinak - mýlila jsem se. Jedna událost mě hodně překvapila a nakonec to šlo jinak, než jsem předpokládala.. ale o to líp, překvapení mám ráda :)) I když tohle bylo.. takové.. smutné překvapení - a jsme u toho. Tato knížka je totiž velmi citlivá a hlavně 3 věci mě z historické linky dosti překvapily a zabolely.. Samozřejmě nebudu říkat jaké, ale když si na ně teď vzpomenu, i mě u toho srdce píchne..
Současná linka byla hoooodně sladká - možná občas až moc, ale zase na druhou stranu - jednou za čas, proč ne :)) Měla jsem ráda hlavní postavy -a u Sally jsem milovala její adoptovanou fenku z útulku Jess (♥♥♥).
Líbily se mi poznámky pod čarou - objasňovaly jak některé historické souvislosti (takže jsem se dozvěděla nové a zajímavé informace), ale i další věci - jako např. souvislosti s jinými autorčinými knihami (má je totiž dosti propojené).
Krásná a odpočinková kniha, silný příběh. Za mě doporučení, jinak to nejde :o)
Rozhodně knihu doporučuji spíš dámám - jak jsem psala- romantiky je tam hodně a současná linka je sladší:) Stojí za to! :) A některé postavy si prostě zamilujete.. :o)♥
Další pěkný román, vyprávěný ve dvou časových linkách a v krátké době je to moje již 3. knížka podobně sestavená, v níž ta minulost se odehrává za války.
Hezky napsané a líbily se mi obě dvojice i jejich příběhy a tentokrát i ta současnost nebyla jen slabším doplňkem minulosti, ale velmi vyvedená linka s rodinným tajemstvím, které odhalí až současnost.
Je to nenáročné, je to předvídatelné, ale já mám takové příběhy moc ráda.
Na knihu jsem se moc těšila, protože mám ráda knihy, kde se střídá minulost a současnost, ale docela mě zklamala. Byla psaná dost rozvláčně a moc se tam toho v podstatě nedělo, na to že měla kniha tolik stránek. Navíc byla dost předvídatelná. SPOILER: Sally mě svým chováním rozčilovala, jak se neustále nemohla rozhodnout co vlastně chce a Kitty byla sama proti sobě, když Edovi nic neřekla. Nicméně mě překvapil onen poslední dopis, co si četla Laura v letadle. KONEC SPOILERU. Za mě tedy tři a půl hvězdičky
Protože si zrovna "užívám" zánět zubu :(((((, tak jsem ráda, že to nebylo moc náročné čtení. Romance s tajemstvím. Ráda si přečtu i další knihy ;)
Příjemné oddechové čtení, dvě roviny příběhu, tak jak to mám ráda... Pro mne občas předvídatelné, nicméně mi to nevadilo a hezky jsem si u knížky odpočinula... Moje první setkání s autorkou a rozhodně ne poslední, ráda se k jejím příběhům, odehrávájících se na druhém konci světa, vrátím...
Velmi příjemné čtení ,poutavě popsaný životní příběh Kitty,který se odehrává v roce 1942 a zároveň se prolíná s příběhem Sally ze současnosti.Velmi krásně vykreslené osoby tohoto příběhu.Doporučuji k přečtení.
Nejenom Utajená léta, ale i tento autorčin příběh ve dvou časových linkách, se mi moc líbil. Je to napsáno hodně poutavě, srozumitelně a je to ideální čtení třeba na
letní dovolenou. Nenáročné a přitom tak kouzelné!
Velice příjemné čtení, časové roviny se nenásilně prolínají a celá kniha tak nějak pohodově plyne. Za mě se četlo samo...
Krásné překvapení - žádná hloupá červená knihovna. Moc se mi líbí propojení dvou časových rovin.
Dokonalé propojení 2 krásných milostných příběhů odehrávajících se ve různých časových rovinách - rok 1942 a současnost.
Austrálie druhá světová válka (1939–1945) romantika farmy, hospodářství prolínání minulosti a současnostiAutorovy další knížky
2016 | Utajená léta |
2017 | Návrat na Moonlight Plains |
2018 | Farmářova žena |
2009 | Láska nebo nenávist / Nevěsta v očekávání |
2019 | Venkovská svatba |
Jaj, to bylo slaďoučké... Ale tak příjemně, jako když si po dlouhé době dáte pár tabulek čokolády a nakonec to dopadne tak, že zmizí celá :-) Krásně to vystihla harena, prostě je to pro nás ženy jednou za čas potřeba si něco takhle romantického dopřát... Tahle romantika je navíc krásně okořeněná rodinným tajemstvím, takže se čte skoro sama :-)