NBA: Historie a současnost
Pavel Petera , Petr Kolář
V publikaci lze nalézt medailony jednotlivých mužstev i hráčských osobností a obsáhlou statistickou přílohu s výsledky zápasů play-off jednotlivých soutěžních ročníků, přehledy nejlepších hráčů, konečné tabulky apod. Jde o první u nás vydanou publikaci, zabývající se touto tematikou.
Tohle je vynikající kniha pro všechny fandy NBA.Když jsem si jí kdysi koupil,tak jsem z ní byl opravdu nadšený.
Pánové Petera a Kolář odvedli dobrou práci. V knize postupně představí historii NBA, nejslavnější hráče i jednotlivé kluby. Kniha má kvalitní křídový papír, spoustu perfektních fotek od oficiálních amerických fotografů.
V první části je textový souhrn jednotlivých sezon.Druhá pak představuje asi 25 legendárních hráčů. (např.Abdul-Jabbar, Jordan, Bird, Magic Johnson, Malone)
Třetí část představuje týmy. Vznik, historii, největší úspěchy. Závěr je věnován statistikám.Jen těžko se hledá nějaké negativum.Kniha se hodí jak pro fandy,kteří už mají o NBA nějaké vědomosti,tak i pro ty,kteří se s ligou chtějí teprve seznámit.
Výtisk samozřejmě není aktuální,protože končí rokem 1998.
Bohužel, ani po 22 letech není další na trhu. Hned na první stránce za deskami je Kobe...už 98 roce, bylo jasno, škoda ho..