Nebezpečná podoba
Sandra Brown
Žila život jiné ženy… a milovala jejího muže. Havárie letadla znamenala pro televizní reportérku Avery Danielsovou nejen osobní tragédií. Tento nešťastný zásah osudu jí zároveň nabídl skvělou možnost vyšvihnout se ve své profesi a dosadil ji do role klíčové postavy dramatu nenávistné vášně a smrtelné touhy. Po plastické operaci získala podobu oslňující, ale sobecké Carole Rutledgeové, začala žít v sídle mocné texaské rodiny… a především se stala manželkou kandidáta na senátora – v době, kdy zjistila, že kdosi plánuje jeho vraždu.... celý text
Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: 2020 , Ikar (ČR)Originální název:
Mirror Image, 1990
Skvělá kniha, výborně se četla a těžko se mi od ní odtrhávalo. Pěkné téma, dobře skloubená romantika s napětím. Mohu jen plně doporučit ostatním.
Pěkné, čtivé, napínavé, dobře vymyšlená zápletka. Sice téma politiky a voleb mě moc nezajímá, ale jinak se kniha četla jedním dechem :-)
Tohle se mi líbilo moc od začátku až do konce. Skvělá oddychovka, kniha od knihy je lepší a lepší a že jich napsala tato paní spisovatelka.
Tak tentokrát mě to dostala od prvních stránek. I když jsem tušila, kdo asi bude tím pachatelem, stejně to nebylo úplné a samozřejmě ta motivace mi unikala až do konce. Tato kniha za to stála, zase jsem ponocovala do tří rána.
Slušná oddychovka, taký ľúbostný triler. Nastolená situácia je síce pritiahnutá za vlasy a rovnako aj záverečné vysvetlenie, ale dobre sa to čítalo. Inak mi vadila už len plochosť postáv. Carole bola príšera z najhorších pekiel bez štipky pozitívnej vlastnosti či citu. Avery zase hotový anjel z nebies, čo sa vzťahov k ostatným týka. Len som sa pousmiala nad tým, ako jej stačil jediný jej rozhovor s každým problematickým členom Tateovej rodiny a dokázala to, čo nedokázali ostatní x rokov predtým – zmenila im charaktery k lepšiemu. Ako vravím, len oddychovka, čo rýchlo vyšumí z mysle. Vraha aj jeho za vlasy pritiahnutý motív som odhalila skôr, ale uznávam, bolo to dosť náročné. Vierohodne naopak hodnotím Tateovu odťaživosť od svojej domnelej manželky spôsobenú mnohými sklamaniami.
Avery měla život dosti složitý, jako reportérka se musela ohánět a né vždy s úspěchem. Až po neštěstí a plastické operaci, kterou nemohla ovlivnit se stala manželkou budoucího senátora, do kterého se postupně zamilovala. Zjistila, že Carole byla vypočítavá mrcha a ona měla co dělat, aby vše neprozradila. Vlastně ani nechtěla přijít o tento úspěšný život, který vždy chtěla.
Skvěle napsané a napínavé.
Moje 1. kniha od Sandry a zatím nejlepší!!! :-) Napínavá do poslední stránky. Přečteno jedním dechem!
Četla jsem zatím jen několik knih od Brownové a tato je takový slabší průměr.
Asi je to spíš ve mě že se mi až tak nelíbila, protože celá kniha se točí kolem politiky, voleb a kandidatury na senátora, a toto téma je pro mě naprosto odpudivé. Ještě navíc příběh záměny totožnosti mě přišel místy nevěrohodný, na druhou stranu nelze knize upřít čtivost. Pro mě zatím od autorky top je Mrazivý chlad a Skandál.
Skvělá! Od první stránky po poslední mě pohltila. Jen v samotném závěru mi to přišlo “přitažené za uši”. Přesto dávám do doporučených, takových knih by mohlo být více. Má-li někdo tip, prosím o něj.
Kniha se četla velice dobře, pokud si odmyslím tu nepravděpodobnost, že by nikdo na počátku nepoznal, ani neměl podezření, že místo Carole je tady jiná žena. Já vím, je to román a staví právě na záměně osob, měla bych to přejít bez zbytečných řečí, jenže já ne. Právě kvůli tomu POKUD strhávám jednu *.
Kvůli téhle knížce jsem ráno málem nevstala do práce, když jsem o půl 12 v noci zjistila, že mi zbývá 30 stránek, nemohla jsem odolat a musela jsem zjistit, kdože to má celé na starosti. Slaďárna se zápletkou = nejlepší kombinace.
Velice pěkné a napínavé čtení. Pokud přivřu oči nad zázračnou plastickou operací a rychlou rekonvalescencí, tak to, že si změn nevšimlo vícero lidí, tolik očí na přivření prostě nemám. :) Avery byla evidentně opak Carole, což bylo pro Mandy a Tatea to nejlepší, co je mohlo potkat. Velmi se mi líbil její vztah k Mandy a i pomoci, kterou rodině poskytla, ať už Dorothy Rae nebo Fancy. Hlavního strůjce i motiv jsem tušila, jen ten vykonavatel překvapil a i jeho druhá kulka na stupínku.