Nech mě lhát

Nech mě lhát
https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/389414/mid_nech-me-lhat-5C7-389414.jpg 4 155 155

Přesně před rokem se Caroline Johnsonová rozhodla skoncovat rázně se svým životem. Její šokující sebevražda přesně napodobila způsob, jakým se před pár měsíci zabil její manžel. Jejich dcera Anna se od té doby zoufale snaží smířit s tím, že se oba rodiče dobrovolně rozhodli odejít ze života. Když se jí narodí holčička, matka jí chybí víc než předtím. Začíná si klást otázky o smrti rodičů, na které dřív neměla sílu. Jenže co když pátrání v minulosti povede jen k tomu, že ohrozí sebe i svou rodinu? Někdy je lepší minulost nechat spát...... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Víkend

Let Me Lie, 2018

eiramka
15.02.2020 5 z 5

Tak tohle mne hodně bavilo. Autorka si s čtenářem pohrává jak kočka s myší: už, už si myslíte, že to máte a šup, zákruta a všechno je jinak. Psychologie postav funguje, napětí je umně stupňováno až k překvapivému závěru, netečou tam potoky krve a nenajdete tam žádné drastické detaily, které by vám nedaly usnout - tohle všechno u kvalitní detektivky hledám a toho se mi bohatě dostalo.

Poeta.kno
06.02.2020 4 z 5

Sebevražda? Tomu přece nevěříš.

Bei
02.02.2020 3 z 5

Nebylo to zlé, námět dobrý, ale takové utahané, bez spádu, první polovinu knihy jsem se musela ke čtení přemlouvat, druhá půlka lepší, konec mi přišel naopak nahrocený. Prostě mi nesedla forma vyprávění.

knihomolkadorfa
24.12.2019 4 z 5

Knížka plná napětí, tajemství, kdy do poslední chvíle vlastně nevíte, kdo je kdo. A ten konec ? Nooo... uvidíme. Ale Někdo tě vidí se mi líbila trochu víc.

PetraBery
23.12.2019 4 z 5

Od autorky jsem četla i jiné knihy a stejně jako ty předchozí, i s touto jsem spokojená. Rodiče hlavní hrdinky Anny několik měsíců po sobě spáchají shodným způsobem sebevraždu. Anna se noří do minulost a odhaluje skutečnosti, které jí za života rodičů unikaly. Čtivý, svižně psaný román plný lží a tajemství.

Ráčkajda
07.11.2019 4 z 5

Tak to bylo velmi čtivé, druhá polovina se mi líbila více a konec překvapivý. Rozhodně stojí za přečtení.

NADEI
07.11.2019 4 z 5

Velice čtivá kniha, plná zvratů, překvapení a nesrovnalostí, které vygradují na úplně šokujícím konci. Moc hezké.

Joyce24
02.11.2019 5 z 5

Tak jak už je u autorky zvykem, čtete, myslíte si, že víte a pak přijde zvrat a pak další a další. A ten konec....

Hvězdinka
29.09.2019 4 z 5

Kniha plná zvratů, v momentě kdy už si myslím, že vím, tak zjistím, že nevím... čte se dobře, má spád, zajímavá, doporučuji.

ZetHolda
26.08.2019 5 z 5

Napínavé a plné překvapení a zvratů až do konce. Knížka se mi četla velmi dobře. Povedená detektivka.

Olous1
25.08.2019 5 z 5

Tak tohle bylo psycho.Kniha je rozdělena do tří částí. A v každé části se mění děj, takže jsem až do konce knihy nevěděla jak to dopadne. Doporučuji. A ten konec byl velmi zajímavý.

mirunda
22.08.2019 5 z 5

Výborná knížka. Do poslední chvíle jsem nevěděla, jak to tedy bylo a konec mě vážně překvapil.

Hella
04.08.2019 3 z 5

Ve srovnání s předchozím titulem Někdo tě vidí byl pro mě tohle pouze slabý odvar. Nepříliš věrohodná zápletka, nepříliš sympatičtí hrdinové, od třetiny knihy z dopisů jasný autor..... Zkrátka tentokrát s bídou za 3*.

kudrdlinka
03.08.2019 5 z 5

Tohle se mi opravdu líbilo. Čtivý psychologický thriller, kdy přicházejí další překvapení, lži, nesrovnalosti, a i když už si myslíte, že víte jak to je, tak je zase všechno jinak. Konec byl najednou docela rychlý, možná jsem ho jen rychle přečetla, ale na poslední větu jsem chvíli nevěřícně koukala. Pro mě je to zatím první kniha od autorky, ale asi mrknu po dalších.

alenkacermi
15.07.2019 5 z 5

Pro mě to byla první kniha od této autorky. A líbila se mi. Strhující thriller. Tak nějak jsem byla přesvědčená, že pachatel je naprosto jasný. A ono to tak překvapivě nebylo. Baví mě, když je všechno jinak, o to si knížku víc užiju. Určitě ji také doporučím.

Jiparis
27.06.2019 4 z 5

Jak můžete žít vedle někoho celý život, a přitom ho vůbec neznat? Celé manželství Caroline je provázeno alkoholem .Námět k zamyšlení kam to může vést, když nad námi převezme moc.

Kerberos
25.06.2019 3 z 5

Těch lží tam bylo teda dost,ale jinak slabší,mě kniha moc nezaujala.

tess.de.veles
24.06.2019 4 z 5

No, já jsem ten konec asi nepochopila :-(
Ale jinak dobrý :-)

Šmoulinka1980
07.06.2019 4 z 5

Souhlasím s komentáři níže, že rozjezd knihy je opravdu pomalejší, ale určitě se vyplatí vydržet. Protože cca od půlky se vynořuje jedna lež za druhou a zároveň všechny dílky příběhu do sebe přesně jako puzzle logicky a uvěřitelně zapadají. Jedna hvězdička dolů je za ten úplný konec (poslední větu), který už byl pro mě tzv. přes čáru. A za zmínku ještě stojí obdivuhodně láskyplný a oddaný vztah detektiva Murraye ke své psychicky nemocné ženě, který se ve skutečnosti asi vidí málokdy. Knihu doporučuji a určitě si někdy přečtu i další od autorky.

Šánka
24.05.2019 5 z 5

U této autorky čtete a celou dobu se těšíte, kdy už to přijde,.....ten velký zvrat v ději, který nás šokuje a přesvědčí, že nic není tak, jak by se nám v tom poklidném začátku mohlo jevit. Tentokrát bych ale řekla, že nebyl až tak překvapivý, jak v předešlých knihách. Jenže od toho okamžiku se začínají odvíjet další záhady, lži a nesrovnalosti a děj dostává tu správnou napínavou atmosféru až do úplného závěru.
Za mě další velmi povedená kniha C. Mackintosch a doporučuji !

Clare Mackintosh
anglická, 1976