Nech sneží: Tri uzimené ľúbostné príbehy
John Green , Lauren Myracle , Maureen Johnson
Na Štedrý večer sa na mestečko Gracetown zosype bohatá snehová nádielka. Zasnežená vianočná krajina je síce hotová idylka, ale všetko s mierou. Pre nezjazdné cesty a metrové záveje kolabuje doprava a kalamita je na svete. Trom mladým ľuďom a ich priateľom v okamihu prekazí sviatočné plány a zdá sa, že ich čaká najhoršia noc v živote. Veď kto by chcel namiesto rozbaľovania darčekov uviaznuť vo vlaku bez elektriny, riskovať život kvôli štrnástim upišťaným roztlieskavačkám či zháňať miniprasiatko v skolabovanom meste? Iba ak by sa katastrofa zmenila na skutočné čaro Vianoc... Dojímavé, zábavné, čarovné – tri skvelé príbehy od trojice najpredávanejších autorov pre mládež!... celý text
Literatura světová Povídky Pro děti a mládež
Vydáno: 2015 , Yoli (SK)Originální název:
Let It Snow: Three Holiday Romances, 2008
Zajímavý soubor tří povídek, ve kterých se objevují stejné postavy. V hlavní roli Vánoce, sněhová bouře, láska a přátelství ve verzi amerických středoškoláků. Ale na to, že to je YA, tak to přišlo dost dobré i mně.
Všechny povídky si mě získaly a i když nejsem typ člověka, který by se moc vyžíval v romancích, tak tohle se mi opravdu líbilo. Povídky mne vánočně naladily a chvilkami jsem měla pocit, že jsem tam s nimi, postavy byli víceméně sympatické až tedy na Addie. Kniha mě pobavila a přiměla mě se i párkrát pousmát. Opravdu kouzelná kniha a ještě kouzelnější obálka! A stala se i mým osobním rekordem jelikož jsem ji stihla přečíst za jeden jediný den! (I když už mi skoro mysl nechtěla sloužit a oči málem vypadly z důlků!)
Moja nevýhoda bola asi, že som to čítala keď nebola zima alebo som nemala tú správnu vianočnú náladu :-( . Dobre premyslení dej, dlhšie mi trvalo prísť na to, že tie príbehy na seba naväzujú.
Tato kniha mi chyběla k tomu abych přečetla všechny knihy od Johna Greena a mohu napsat, že nebyla špatná.
Ano možná jsem čekala až moc, ale myslím si že autor, který napsal třetí příběh, tak neměl promyšlený celkový děj. Zbytečně dlouhé kapitoly, které byly většinou o ničem.
Nejvíce se mi líbil první a druhá příběh, kniha je dobrá a těšila jsem se na ni ale není nějaká až moc úžasná. Přes to doporučuji.
Zasněžený expres od Maureen Johnsonové jsem si naprosto zamilovala. Je to něco pro romantickou duši. A přitom není přeslazený, ale příjemně uvěřitelný. Této povídce bych dala pět hvězdiček určitě.
Vánoční zázrak od Johna Greena mi připadal spíše o ničem a překvapivě povrchní, možná jsem ho nečetla v té správné náladě, nebo co, ale zarazilo mě to. Hlavně protože ostatní díla od tohoto autora mě vždy přivedla k zamyšlení...
Archanděl prasátek od Lauren Myracleové je příjemná oddychovka s lehčím zamyšlením. A navíc je příjemně přirozeně vtipná :)
Všchny tři příběhy se nenásilně prolínají, což jim dodává nádech celistvosti a tvoří jednu knížku.
Knihu jsem si přečetla na doporučení mé kamarádky a byla jsem zklamaná. Nejsem fanynka Johna Greena a přišlo mi to hodně přeslazené a přetažené za vlasy. Určitě se to bude líbit lidem, kteří mají rádi romantiku,ale já k nim asi nepatřím.
Výborná kniha pro zimní večery s hrnkem čaje, zatímco venku sněží... Popravdě jsem se nejvíce těšila na třetí příběh od Lauren Myracleové, protože jsem od ní už něco četla, ale v porovnání s ostatními příběhy mě zklamal. Druhý příběh od Johna Greena (při prvním čtení jsem ho znala jen z doslechu) se mi líbil víc, zajímavější postavy i zápletka. První příběh byl ale bez konkurence. Dokonalá hlavní hrdinka, se kterou se dá skvěle ztotožnit, sbírání vesničky se skřítky, podle které dostala i jméno! Navíc autorka má skvělý smysl pro humor a dokáže čtenáře vtáhnout do děje. Vřele doporučuji!
Kniha, která mě opravdu bavila. Výborné jsou všechny tři příběhy. Hrozně se mi líbí nápad, že každý příběh je od jiného autora, a jak se to pak celé spojí :-)
Cekala jsem mnohem vic..mozna to bude tim, ze to ctu na jare, a ne v zime, o vanocich :D mile me ale prekvapilo, ze pribehy zlehka na sebe navazuji, myslela jsem, ze to bude uplne z jineho soudku..i kdyz na druhou stranu to tak je..prvni povidka byla nejlepsi, nejvetsi propadak o nicem je druha, a to od greena..prasatko gabriel v posledni povidce to uz byla takova oddechovka na konec..
Občas mě některá kniha osloví díky své obálce, jindy zase kvůli slavnému jménu.
Tahle kniha měla obojí, paradoxem je, že povídka od Johna Greena se mi líbila ze všech nejméně. Nejvíce se mi líbila první povídka.
Každopádně povídky byly čtivé a kniha se díky tomu četla skoro sama. Tři samostatné příběhy, které se příjemně protínaly. Super nápad. Fajn čtení.
Nádherné zimní "pohádky" s vánoční duší, které byly celé zasněžené, a stejně zahřály srdce krásnou tématikou lásky, přátelství a odpuštění. Četlo se to samo jedním dechem, a i když je momentálně jarní měsíc, nelituji ani trochu, že jsem po této knize sáhla nyní. Parádní čtení na osamělé večery. Líbí se mi, jak se jednotlivé tři příběhy prolínají a krásně do sebe zapadají jeden po druhém. Sice jsem čekala, že prostřední od Greena pro mě bude srdcovka, ale nakonec to u mě na celé čáře vyhrál ten poslední.
Rychle přečtená knížka. Každý příběh měl něco do sebe, ale musím uznat, že ten první se mi líbil nejvíce :)
Knížka se mi moc líbila... Měla svoje kouzlo, a i když nejsou Vánoce, dokáže čtenáři přivodit vánoční atmosféru :). Nejvíc se mi na knize líbilo asi to, že jednotlivé příběhy byly propojené, a i přes to byl každý o něčem jiném...
Nejvíce se mi líbil první příběh - Zasněžený expres od Maureen Johnson
Knížka mě příjemně překvapila. Příběhy se mi moc líbily. Hlavně ten první byl nádherný. To, že byly propojené, ale každý originální, bylo super. Moc se mi líbila vánoční atmosféra a spousty sněhu (kdy padal další a další). Škoda jen, že byly tak krátké. Vždycky, když příběh končil, tak mi to bylo líto, chtěla jsem ještě kousek.
Taková oddechovka. Líbí se mi ten nápad propojení třech autorů. Knihu je asi nejlepší číst o Vánocích, vytváří správnou atmosféru. Já jsem ji teda četla v angličtině a nikdy bych nelitovala.
Kniha byla jednoduchá a není pro náročnější čtenáře. První povídka byla dobrá, ale jakmile jsem zjistila, že se nejedná o oddělené povídky, ale o celek z různých úhlů pohledu a určité dějové posloupnosti, trošku mě to zklamalo. A ještě k daleko většímu zklamání pak došlo, když jsem se zamyslela nad textem a jeho stylem, a i přestože je příběh prezentován jako od tří různých autorů, tak je vlastně pořád stejný. Četla jsem to hlavně z důvodu, že se jednalo o moji poslední knihu, kterou jsem nečetla od J. Greena. V poslední povídce bych vyčetla hlavní postavu a být tím klukem, rozhodně bych ji nechtěla.
Vánoce láska zfilmováno americká literatura sníh, vločky zima vánoční příběhy pro dospívající mládež (young adult) sněhová bouře
Část díla
Archanděl prasátek
Vánoční zázrak
Zasněžený express
americká, 1973
Velmi mě zaujalo propojení všech tří povídek.