Nechci jen existovat, chci žít
Terka H (p)
K čemu nám jsou moudra, která sdílíme na sociálních sítích, když podle nich nežijeme? Mám pro vás silný a bolestivý příběh, který mě naučil vykročit na místa, o kterých lidé dokážou jen mluvit. Ne, opravdu nejde o další bezduchou motivační knihu. Veškerou bolest a štěstí ve svém životě jsem prožila znovu při psaní této knihy. Od smrti mamky se mi celý život otočil naruby a já jsem začala nacházet souvislosti v tom, co se mi v životě děje a především chápat smysl toho všeho. Začala jsem žít svobodně a v pravdě bez ohledu na to, co si o mě ostatní myslí. Byla to nejlepší změna v mém životě. Nebojte se ji udělat taky!... celý text
V jednu chvíli pláčete a za chvíli se smějete až se za břicho popadáte.A tak se to krásně prolíná všemi třemi knihami.Ještě nikdy jsem neměla u knížek takové emoce.Ta lehkost čtení a styl kterým to je napsáno, jak kdyby jste seděli u stolu a poslouchali autorku jak Vám příběh vypráví sama.Všechny knihy jsem slupla jako malinu! Během týdne.Smutný příběh, ale nádherné dobrodružství, odvaha a odhodlání.Smekám!
Hodnotím až po přečtení všech 3 dílů. Ač nejsem člověk, který by holdoval různým motivačním a filozofickým textům, v případě této knihy mi to vůbec nevadilo. Pravděpodobně z toho důvodu, že jsou proloženy poutavým vyprávěním a jsou napsané velmi lidsky a od srdce. Žádné ponaučování, pouze jak to autorka vnímá, jak se cítí, co si z toho všeho vzala. Nevadí mi ani drobné chybky v textu. Fotky, které jsou knihou proloženy vám vykouzlí úsměv na tváři. Byly části, kdy jsem se od srdce zasmála, ale i části, které mě dojaly k slzám. Nemohu jinak než knihu doporučit :-)
Autorka v knize několikrát popisuje, že píše knihu s vírou, že se kniha dostane přesně tam kam má. A já jsem asi ten případ. Tato kniha přišla přesně v tu pravou chvíli kdy jsem potřebovala číst přesně ta slova, která tam jsou. Příběh silný občas trošku kostrbatý a potřeboval by pár úprav, ale nic to nemění na silných myšlenkách, které mě dost u tak mladé autorky překvapily. Příjemně. Nemůžu říct, že naprosto se vším souhlasím, ale to rozhodně není věc za kterou bych srážela body. U knihy jsem plakala, smála se, vyvolala ve mně spousti emocí a to je pro mě měřítko. Ne každému se tohle podaří.
Za mě určitě kniha, co stojí za přečtení. Řekla bych, že Terka do toho dala kus sebe a ikdyž je to smutný příběh, každý si z toho vezme to svoje. Mně se moc líbilo, když psala o Balůovi, hurikánu v Americe, ale také o tom, jak dokázala vstát, když jí život kopl do zadku. Nemůžu se dočkat přečtení dalších dílů, které zase budou z trochu jiného soudku :)
Nestrojená, příjemná kniha bez přikrášlení. Možná bych vynechala některé filosofické pasáže nebo je lépe zasadila do příběhu. I přes to jedna z knih, ve které mám založené myšlenky ke kterým se budu ráda vracet.
Kniha o životní zkoušce, která je napsána silným srdcem super slečny. U celého příběhu se člověk zamyslí nad svým životem. Objeví se silné okamžiky, kdy neudržíte slzu i naopak situace, kdy se zasmějete. Skvělá práce !
Tohle je pro mne knížka psaná od srdce. Není dokonalá, je lidská. Plakala jsem, smála se, soucítila a děkovala za podpůrná slova v nelehkém období odchodu blízkého člověka. Knihu jsem si půjčila od dcery. Autorce obrovský palec nahoru. Už jsem dceři objednala druhý díl. Děkuji.
Knížka napsaná od srdce, nejkrásnější jsou příběhy skutečné a Terce se to velmi povedlo.Moje první autobiografie a jsem nadšená.
Společně s čtením blogu je ta kniha napolo vypovídání se z té bolesti po ztrátě, jež je pochopitelná, ale zároveň je to něco "čumte na to, jak luxusně si žijem".
I na tom blogu totiž prokvítají narážky na soc. a politický systém ČR, vadilo jim tu být, vše bylo hnusný, debilní, buranský, prostě jen a jen zbožňovat jů es ej.
Je fajn chtít změnu, ale tohle bylo rozháraný (budeme tam žít nebo ne...? proč ne, proč jo?...máme, nebo nemáme...? chci nebo nechci..?).
Pro mě to prostě vyznívá filosoficko-chlubivě a její rady o nepřemýšlení o situaci a skočením do všeho rovnýma nohama nedoporučuji.
Po doskoku si můžete tak nabít hubu, že na tom budete hůř než předtím.
Takže smyslem knihy je navíc i navádění k bezhlavým ukvapeným závěrům a to já neuznávám.
( sympatie k oběma se u mě taky nenašly, a nepřispělo k tomu ani shlédnutí eshopu a nabídka trička PIPINĚNÍ-PRO VŠECHNY PIPINKY. Twl prostě. Pardon, ale prostě mě tím vytáčí.)
A opravdu okatá jsou ta hodnocení, kdy je to opravdu profil, který ohodnotí pouze tuto knihu a nic jiného. Čili autoři si sami nahánějí hodnocení. To je hnus velebnosti
Kniha psaná srdcem, životní příhěh mladé ženy, která zvládla těžké životní zkoušky s noblesou a nebála se plnit své sny. Budete se u ní smát, plakat a zamyslíte se nad životem. Už se těším na 2. díl.
Tak kniha od Terky předčila mé očekávání. Krásně napsaná,zhltla jsem jí za dva dny,a to moc knížky nečtu. :) V první části mi ukáply slzy,protože jsem se v tom viděla taky. Stalo se mi něco podobného. Moc poutavý příběh,je vidět,ze jsi silná žena,a máš po boku úžasného chlapa :) Přeji Vám hodně štěstí na cestách,a zitra se pustím do čtení Tvé druhé knihy :) Zdraví Danča :)
Kniha se četla velmi dobře, donutila mě zamyslet se nad svým životem, co vlastně chci. Rozhodně to nebyla jen další snůška keců jaké mi většinou motivační knihy přijdou. Terka je vážně silná a jedinečná osobnost která otevřela své srdce. Rozhodně má co předat dalším lidem kteří o to budou stát. Bohužel co musím vytknout je hodně přeskakování. Rozvíjí jednu myšlenku ale pak si vzpomene na něco co bylo před tím a vrací se k tomu. Je to trosku nepřehledné a narušuje to malinko příběh. Ale i tak za mě knihu určitě doporučuju :)
Velice poutavé a poučné čtení.
Kniha mě ještě víc utvrdila v mojí (zatím ne zcela úspěšné) snaze osvobodit se od očekávání ostatních a žít život skutečně po svém. Je velmi naplňující přečíst si životní cestu někoho, komu se to více méně povedlo.
A k samotné knize, velmi se mi líbilo, že je každá část tak trochu jiná a některé věci se tam prolínají. První ne příliš veselá část o smrti mámy kombinovaná s nesuchou teorií o (sebe)motivaci organizovat si věci po svém a pak druhá spíše romatická část o vztahu. Někdo popisoval jako negativum, že autorka přeskakuje od jednoho k druhému, já to vidím spíš jako pozitivum. Počtení je to docela různorodé a každému třeba víc sedne jiná část.
Jinak jsem se trochu obával té údajně nepodařené korektury, ale nakonec jsem si kupodivu nějakých větších nesrovnalostí, které by mě při čtení rušily, nevšiml. Možná jsem se do toho opravdu tak vžil. )))
Lidsky a srozumitelně napsaná knížka, prvotina. Příběh má silný náboj, lidská tragédie, ale s pozitivním "viděním" budoucnosti. Doufám, že to není poslední autorčin počin:-). Těším se na další a děkuji.
Krásná lidská a autentická kniha. Měla jsem ji přečtenou za dva dny a nemohla jsem se od ní odtrhnout. Až mě mrzelo, že jsem ji měla tak rychle přečtenou. Knihu jsem si koupila, abych podpořila Live More, ale rozhodně ji doporučuji i lidem, kteří tyhle dva koblížky neznají. Donutí člověka k zamyšlení a je tam spousta motivace a je zajímavé vidět cestu životem dvouch mladých lidí.
P.S. Pokud to Terezko čteš, tak si nic nedělej z předešlých negativních hodnocení. Bylo jasné že když se o těchto stránkách zmíníte na streamu, že to sem dovede i hatery se smutným životem, kteří umí lidem akorát škodit.Navíc podle toho, jak to je napsané to je podle mě jeden člověk, takže hlavu vzhůru! Těším se na druhý díl!
2017 | Nechci jen existovat, chci žít |
2018 | Nechci jen snít, chci vzpomínat |
2019 | A co dál? |
2022 | Podstata ženy |
Smutný ale zároveň šťastný příběh Terky je naprosto dechberouci a emoce z knihy doslova srší. Kniha je napsána způsoben jak kdyby jste seděli u kávy a autorka vám proste vypráví svůj příběh