Nečíst

Nečíst
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/442094/bmid_necist-kI1-442094.jpg 4 106 106

Útržky, úvahy, nonsensy, povídky. Myslí charismatického režiséra a herce putují fascinující postavy i vzpomínky: Český dobrodruh Eskymo Welzl si podává dveře s Jackem Kerouacem, Rolling Stones s maminčiným životopisem. Divokou krásu Jeseníků střídají parky Olomouce či divadlo v Chebu. Osobitý styl jednoho z nejvýraznějších mužů českého divadla a filmu vám odemkne dveře do světa fantazie, v němž je radost se ztratit.... celý text

matej.kulistak
30.12.2020 5 z 5

(SPOILER) Pan Krobot je silná fascinující osobnost, která si ale vystačí s málo slovy, jež jaksi zhušťují sdělení. Ne že by kniha byla psána máloslovně, ale v každé kapitole cítím výraznou intenzitu myšlenky.
V jedné z kapitol píše pan Krobot slavné americké herečce pod pseoudonymem, jakožto ředitel maďarského divadla. V podobném duchu se odvíjí celá kniha - je hravá (jaksi melancholicky hravá), výmluvná, velmi osobní, ale vždy zůstává čtenář na pochybách, co je skutečné, a co dotvořené. A když se zeptáte, proč to tak je, pan Krobot pokrčí rameny a řekmne, že to je takový český vtip. A to já jako důvod beru.

Hildasbooks
07.12.2020 4 z 5

Trochu divní lidé jsou mi sympatičtí. Mám ráda divné knížky.
Tohle je Krobot. Je to trochu divné, ale je to dobré.

bigben
01.12.2020

Od každého kousek, něco lepší, něco slabší, ale stálo za to číst.

vito_s
16.11.2020

Nejlepší povídka je ta o Brianu Jonesovi. Jinak vše o hledání a podléhání femme fatal, nedostupných ženách. Jeseníky, Olomouc. Lehké letní čtení.

adnov
13.11.2020 1 z 5

Nezaujalo, nebavilo. A to mám Krobota jako režiséra i herce ráda, takže to není o tom, že bych nevěděla do čeho jdu. Ale prostě jsem se nedokázala začíst. Přeskakovala jsem, příznavam, ale nakonec dočteno.

Nehorazna
03.11.2020 3 z 5

Něco horší něco lepší. První kapitola mě odrazovala dál číst , ale poslední jsem si díky Jackovi moc užila :D

DámaMáma
13.10.2020 4 z 5

Ne všechny povídky v této knize se mi četly s lehkostí. Některé byly velmi silné až strhující, některé slabší, ale jako celek SKVĚLÉ!

allebra
03.10.2020 3 z 5

Pan Miroslav Krobot patří k mým oblíbencům a mám jeho humor ráda. V jeho knižní prvotině jsem se ale docela ztrácela. Zaujaly mě kapitoly o "O Welzlovi", "Herci" a "Mariin životopis." Se zbytkem knížky jsem se trochu trápila, už mě nedokázala zaujmout. Rozumím ale plnému hodnocení, mně prostě sedla tak napůl.

hapac
08.09.2020 4 z 5

A já jsem rozhodně pro číst, protože knížku Miroslava Krobota Nečíst si zkrátka musíte přečíst. Je taková jak vidím samotného autora - úsměvná, milá, vtipná ....

attila1
24.08.2020 3 z 5

Pan Krobot je osobnost, mám ho ráda jako herce. Ale v knížce jsem se ztrácela.

MildeZ
16.08.2020 5 z 5

Jemné, citlivé, úsměvné, vtipné, takové prostě Krobotovské :-) Váhal jsem mezi čtyřmi či pěti hvězdami, ale nakonec dávám plnou. Něco bavilo více, něco malinko méně, což beru spíš tak, že do některých věcí musí člověk v životě dozrát ;-)

book74worm
09.08.2020 3 z 5

Uf...Tohle mi nesedlo, možná proto, že neposlouchám Stouny a nemám ráda Medvídka Pú; Mariin životopis se mi ovšem líbil a Bouře ve Strakově akademii mě až pamětnicky dojala. 3 * z 5

coolpet.CP
05.08.2020 5 z 5

Miroslava Krobota mám moc ráda. Má své kouzlo. Když jsem zjistila že vyšla jeho kniha, moc jsem se na ni těšila a zároveň netušila co od ni čekat. Nejsem zastáncem sci-fi a fantasy ale například příběh o Brianovi a zvířátkách byl tak zajímavý až jsem si ho při čtení představovala. Kniha je zvláštně psaná, ale možná díky té zvláštnosti se mi moc líbila.

Klaara.cz
30.07.2020 5 z 5

Čekala jsem hodně, protože jméno autora to hodně slibuje. Dostala jsem mnohem více. Všechny vtipy a narážky nemohou být pochopeny, ale s tím jistě počítal, když to psal. Kdo by mohl a chtěl být absolutně pochopen, ten píše prvoplánové vtipy, ale s tímto cílem nebyla kniha napsána. Čemu jsem měla tu čest porozumět, to mě strašně pobavilo. Sled kapitol. Jednotlivé příběhy. Za mě jedno z nejemotivnějších popsání Havla takového jaký byl nebo alespoň, jak si jej jako řadový občan pamatuji, jen v několika větách. Přechod od možná reálných zážitků do ještě reálnějších absurdit. Skvělé. Koupili jsme v e-knize a určitě dokoupíme i tištěnou podobu.

miczoken
25.07.2020 5 z 5

Nečekala jsem, že se mi to bude tak líbit. Povídky nějak moc v lásce nemám, raději mám knihy s dějem "od začátku do konce". Prvotinu pana Krobota jsem si koupila jen a pouze kvůli němu, byla jsem zvědavá, co napsal. Zezačátku jsem trochu tápala, ale nakonec jsem všechny jeho povídky přečetla jedním dechem. Jsem ráda, že je "Nečíst" v mé knihovně, určitě se k ní znovu (a ráda) vrátím.

Gabi13
17.07.2020 5 z 5

Skvělé, vtipné, osvěžující, milé, přesně tak jako pan Krobot. Od něho vždy očekávám nějaké překvapení. V podobě vtipné glosy, perfektniho hereckého nebo režijniho výkonu. Tak knížka je vlastně celá ON.

bagel
09.07.2020 3 z 5

Moc mi to nesedlo, ale možná si ji za nějakou dobu přečtu znovu.

ivanaga
01.07.2020 5 z 5

Číst!...

petrarka72
23.06.2020 5 z 5

Kouzelný časosběrný literární dokument o putování jedné duše po (skoro)Severu Eskymo Welzla, Chebu Jana Grossmana, soužití Marie se Škodou, hřibem pravákem a dalšími entitami, bazénu Briana, korespondenci s M.S., L.U., P.S. a I.V., zasedačkách ve Strakovce a ponorkách Jacka a Kjuchly plus prostorách neurčitého počtu dívek, žen a kvantových bioložek. Tajemství, nostalgie, absurdita, humor. Užila jsem si každý řádek. Díky!

jaara
30.05.2020 5 z 5

Jedním dechem. Díky, Mirku! ;-))

Autorovy knížky

Miroslav Krobot