Nejdelší jízda

Nejdelší jízda
https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/216771/mid_nejdelsi-jizda-216771.jpg 4 584 584

Jednadevadesátiletý Ira Levinson chce ještě naposledy zajet do hor na místo, kde strávil s milovanou Ruth líbánky. V hustém sněžení však přehlédne zatáčku. Na zledovatělém srázu se zlomenou rukou a rozbitou hlavou nezbývá Irovi než doufat, že si auta někdo všimne a zachrání ho.

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Ikar (ČR)

The Longest Ride, 2013

Lucik87
18.03.2017 5 z 5

Zatím nejkrásnější knížka, kterou jsem od Sparkse četla. Na poslední stránce už jsem nedokázala udržet dojetí.
Strašně mě bavilo Irovo zpětné ohlížení za svým životem, jeho dialogy s Ruth. Moc krásné a výjimečné.

Hana86
16.02.2017 5 z 5

Skvělé!!!
Nemám jiných slov, tak tuto knihu zařazuji mezi své srdcovky, jinak to ani nejde. Toto je zatím to nejlepší, co jsem od Sparkse četla. A nevím, jestli to někdy pan autor něčím lepším trumfne.
Jedna z nejdelších knih (přes 400 stran), jeho knihy mají průměrně okolo 300 stran.
V nejmenším mi nevadilo, že se střídají kapitoly Ira+Ruth a Luke+Sofie. Vyhovovalo mi, že jsme se dověděli spoustu detailů ze života hlavní čtveřice postav. Život na vysoké škole, život na ranči a z prostředí PBR, život před 50 lety...
Autor dokázal nádherně popsat pocity a vzpomínky starého osamělého muže, který bezmezně miloval svou manželku Ruth a žije vzpomínkami na ni. Krásně popsal jejich životní radosti i strasti.
Příběh studentky umění Sofie a kovboje Luka, který jezdí PBR, je taky hodně emotivní, zvláště pak, když se Sofie dozví, co před ní Luke skrývá... Má jejich vztah nějakou naději? O Luka jsem měla při soutěžích strach, četla jsem jedním dechem :)
Nakonec se příběhy obou dvojic zajímavě protnou...
Toto se opravdu povedlo :)

Anna.Ure
20.01.2017 4 z 5

Chvílemi zdlouhavé povídání, ale konec opět přečtený jedním dechem. Trochu mi vadilo, že nebyla použita ich forma u hlavních postav, ale jinak nádherná kniha, která vás chytne za srdce. Brečela jsem ne smutkem, ale dojetím nad opravdovou láskou a štěstím, kterého je všude tak málo, že stojí za to, o něm a hlavně o ní (lásce) číst.

akdar72
02.01.2017 5 z 5

Krásný příběh o životních hodnotách, které si většinou uvědomíme, až když zestárneme...

pettrass
08.12.2016 2 z 5

Musím se přiznat, že mě kniha moc nebavila. Možná to bude tím, že jsem jako první viděla film (I když to mi zpravidla u jiných knih a autorů nevadí a někdy si knihu přečtu jen proto, že jsem viděla její filmové zpracování.). Nicholas Sparks pro mě nikdy nebude srdcový autor a pravděpodobně od něj nic jiného číst nebudu. Nesedí mi jeho vypravěčský styl a vadilo mi, že příběhová linka Iry byla psána ich formou a příběh vyprávěný z pohledu Sophie a Lukea byl v er formě.

Je to jeden z mála autorů, u kterých jsou pro mě více snesitelnější filmová zpracování jeho knih než samotné romány.

Nelička
06.12.2016 4 z 5

Romantika, žádné velké drama, žádný doják. Ze začátku mi příběh přišel takový zdlouhavý. Hlavně ten Irův. Každopádně v půlce nabral obrátky a četla jsem ho skoro jedním dechem. Krásně vymyšlené rozuzlení, ostatně jako vždy u Nicholase :-)

Kate338
30.11.2016 4 z 5

Knihy od Nicholase Sparkse mám moc ráda takže nad přečtením této knihy jsem nějak dlouho nemusela uvažovat. Kniha se čte velmi dobře,skoro sama. Jde o krásný romantický příběh kde se ocitáme současně v přítomnosti a minulosti,konec knihy mě opět jak to už u Sparkse bývá překvapil a potěšil. Myslím že Ira byl velmi chytrý a nápaditý protože to s celou jejich sbírkou vymyslel opravdu dobře. Jinak jsem možná čekala že osudy hlavní čtveřice budou více propletenější, přesto jsem rozhodně zklamaná nebyla a knihu doporučuji!

Aichah
09.11.2016 5 z 5

Krásně napsáno. O Luka jsem se fakt bála :)

locin
07.11.2016 5 z 5

Jedním slovem nádhera.. Slzy, smích, tajení dechu, bylo tam prostě úplně všechno.

Musím jen přiznat, že mi chvilku trvalo než jsem se do knihy plně začetla. Prolínání postav Luke+Sophia & Ira mi trochu narušovalo příběh, než jsem se zase vžila do té a té části už opět začínal druhý příběh.
Ale nakonec z toho vyšlo naprosto fantastické zpracování. Rozhodně doporučuji :)
Velmi povedené dílo..

M.Kriz
26.10.2016 5 z 5

Četla se sama :-)

ChciOdŽivotaVíc
23.10.2016 5 z 5

Já na to prostě nemám slova. Nicholas Sparks je prostě jediný autor, který mě během jedné knihy dokáže pokaždé rozplakat, rozesmát, donutí mě se zamyslet a ještě je to kniha, u které si odpočinu. Miluji jeho knihy, které mám vždy přečtené jedním dechem. Jeho zápletky mě pokaždé překvapí a zamilovala jsem se do způsobu, jakým on popisuje lásku. K jeho knihám nemám nikdy, co vytknout a tohle není výjimkou.
Nicholas Sparks je prostě pan Spisovatel a Nejdelší jízda rozhodně nemá chybu!

klarka61
11.09.2016 5 z 5

Příjemné čtení ale bez dramatické zápletky. Zajímavé popisy studentského života, nebo života na farmě. A pak ten konec...není co dodat. Dávám 5*

Styblice
24.08.2016 5 z 5

Má první kniha od Sparkse po které jsem zjistila, že musím přečíst všechny! Krásný romantický příběh. Film také nezklamal, ale bylo tam spoustu nesrovnalostí v porovnání s knihou.

Luciluc
20.08.2016 3 z 5

Málokdy se stane, že se nejdřív podívám na film a až potom čtu knihu. V případě Nejdelší jízdy jsem však nejprve zhlédla film a do knihy se pustila dodatečně. Film se mi velmi líbil a knihu také hodnotím kladně. Sice mě úplně nepohltila, ale četla se poměrně dobře. Sophie a Luke byli sympatičtí a Irova láska k Ruth.. to se snad ani slovy nedá popsat..to se musí pochopit..:)

Macawi
25.07.2016 5 z 5

Kniha je opravdu nádherná. Strašně moc se mi líbilo spojení dívčího románku a staré lásky. Nejvíc jsem obdivovala Iru a jeho nehynoucí, krásnou láskou, která všechno přemůže.

ttpnkov
11.07.2016 5 z 5

Každou další knihou mě Sparks utvrzuje v tom, že mě nedokáže zklamat. Co víc dodat? Snad jen to, že tenhle kousek není ani tak tragický, jako spíš dojemný. Příjemná změna po všech těch předchozích šocích, které na nás v jiných svých příbězích přichystal.

Gabetina
05.07.2016 4 z 5

Knížka úžasná, krásně čtivá,.. Čekala jsem, jak je zvykem u Sparkse, že mi budou téct slzy snad u každé stránky ale objevili se jen letmo. Stejně ale řadím Sparkse mezi nejlepšího spisovatelé romantických příběhů. A určitě doporučuju film, taky Vás dostane!

Mišule_11
13.06.2016 5 z 5

Myslela jsem, že ji budu číst docela dlouho, na to jak tlustá je! Ale opak byl pravdou! Strany mi ubíhaly, jedna po druhé a kniha se mi velice líbila! Dlouho jsem čekala, kdy se oba příběhy nějak propletou, aby spolu souvisely. Nakonec to stálo za to! Sparks umí vystihnout všechno a tento děj stál opravdu za to, si ho přečíst! :-)

Futuramada
08.06.2016 2 z 5

Skutečně nejdelší jízda...začátek a konec skvělý, ještěže se těch 300 stránek mezi tím dalo přeskočit!

IrennCasman
14.05.2016 5 z 5

Knihu jsem četla jedním dechem. Byla to má prvotina od Sparkse. Prožívala jsem každičkou řádku, každičké slovo. Plakala jsem, smála se a soucítila jsem s Irou. Bylo to nádherné, dojemné, smutné a dechberoucí, ano, přesně tato slova knihu vystihují. Byl to neskutečně krásný zážitek.