Nejdelší velrybí píseň
Jacqueline Wilson
Může Ellina láska vzbudit mámu z kómatu? Ella se cítí bolestně osamělá. Její nejlepší kamarádka si našla jinou nejlepší kamarádku. Její nevlastní táta je unavený a nevrlý. A jejich nové miminko v jednom kuse řve. Nejhorší je ale to, že její máma leží v nemocnici v kómatu. Nemůže s Ellou mluvit, nemůže ji pohladit, nemůže ji obejmout. Školní projekt, který ve škole začali, vypadá zezačátku docela nudně, ale čím víc se toho Ella dozvídá o velrybách, tím víc ji okouzlují. Velryby dokážou zpívat celé hodiny - posílají si navzájem pod vodou své písně lásky. Může se velrybí píseň dostat až k mámě do jejího tak vzdáleného a mlčenlivého světa? Pro čtenáře od 10 let.... celý text
Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: 2011 , BB artOriginální název:
The Longest Whale Song, 2010
Přímo nádherná knížka, zbožňuji ji. Má šťastný konec a za to jsem moc ráda. Geniální, jedna z mých nejoblíbenějších.
Už to sice není taková pecka, tako bejvala Tracy, Dvojčata a První... ale furt to je moc dobré. Na to, že jsem mimo věkovou kategorii, pro kterou Wilsonová píše, a že její knihu slupnu za hodinku, se k jejím knihám stále ráda vracím a nikdy mě nezklamou. Naopak teď vnímám ty dětské problémy z té druhé strany - zde zejména "nevlastního tátu" Jacka a nejlepší kamarádku Lizz - nejen děti to mají v knížkách od J. Wilsonové těžké. Plus strašně chválím knihu po vizuální stránce, vypadá strašně pěkně, drží se strašně pěkně, jako předmět sám o sobě má dobrou hodnotu.
(SPOILER)
Krásný a dojemný příběh.
Ráda bych se dozvěděla víc o té Marťe, protože její tajemství vlastně nebylo odhaleno, jenom Ela řekla že je Marta někdy hodná a někdy zlá. Konec mi taky přišel
dost uspěchaný, šups máma si párkrát poslechla velrybí hudbu a už se probrala z komátu. Vůbec jsem nezáviděla život Jackovi, měl nevlastní dceru, která byla ještě dost nervní, ale potom si začali pomáhat a mít se rádi. A ještě čerstvě narozené miminko. Taky vůbec netušil jestli se Sue probere... Knížku jsem četla celkem dlouho, ale přesto mě Jacky nezklamala.
Ze začátku jsem přemýšlela, jestli nemám knihu odložit, a jsem moc ráda, že jsem to neudělala. Krásný a dojemný příběh
Silný příběch který nadchne tato spisovatelka nemá žádnou chybu ! Párkrát mě tato kniha dohnala k slzám ....
Další moje přečtená a moc hezká kniha od Wilsonové!! Chvílemi byla dojemná a chvílemi se mi chtělo i brečet...a taky mě rozbrečela! Autorka opravdu nikdy nezklame, co se týče děje. Mělo to svůj originální nápad, jako vždy :) Ella doufá, že když mámě budou pouštět velrybí píseň, probudí se z komatu. Moc šťastně to skončilo. Ten konec byl na mě ale moc rychlý, napsala bych to podrobněji. Ale i tak to stojí za to. :) Jsem zvědavá i na jiné příběhy a zápletky od Wilsonové!!
Taky se vám zdá, že knihy Jacqueline jsou čím dál tím lepší? Takhle knížka mě velice potěšila. Sice se někdy nemůžu zbavit pomyšlení, že autor píše jakoby to vyprávěl malému dítěti, ale to vůbec nevadí. Ella je skvělá a statečná dívka, která mě i párkrát rozbrečela. Musím ale dodat že autorka mě nikdy nezklame dějem. Ten je totiž vždy zajímavý a nikdy nechcete knihu odložit. Pro mě je tato kniha určitě jedna z nejlepších, které napsala. Určitě doporučuji :)
Dojemný příběh s happy endem. :) Moc se mi líbila, některé pasáže jsem si četla dokonce dvakrát. Ale byl to skvělý nápad, pouštět mamce velrybí píseň a doufat, že se probudí. :))
2010 | Vzdušné zámky |
2005 | Holka z popelnice |
2005 | Nejlepší kamarádky |
2004 | Půlnoc |
2002 | První láska |
Nádherná, emotivní knížka. Bavil mě tu pohled dítěte, s kterým jsem soucítila a přála mu šťastný konec. Kniha je napsaná velice dobrým stylem, a proto jsem jí přečetla za dva dny. Za mě teda super kniha a rozhodně není poslední, kterou jsem od téhle autorky četla.