Někdo jiný
Laura Kneidl
Cassie a Auri… naprosto dokonalé přátelství. Sdílejí spolu byt a mají i společné koníčky: fantasy literaturu a cosplay. A i když si je Cassie jistá, že ji nikdo nezná lépe než Auri, jejich světy jsou si zároveň velmi vzdálené. Auri je populární hráč univerzitního fotbalu, má spoustu kamarádů a známých a rád se baví. Cassie se naopak před světem spíš schovává, miluje samotu a svůj život sdílí jen s úzkým okruhem přátel. Postupem času se však jejich city mění. Cassie je k Aurimu silně přitahována, ale zároveň se obává, že to, co je spojuje, není tak silné jako to, co je rozděluje…... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2022 , RedOriginální název:
Someone Else, 2020
Opísanie knihy jedným slovom? Moje by bolo WOW. To bola ale jazda!
Myslela som si, že TOP knihu od tejto autorky som si už dávno prečítala,
ale opak je pravdou. S čistým svedomím môžem prehlásiť, že táto kniha
je zatiaľ najlepšia akú som od Laury Kneidl čítala.
Zobrazuje nám príbeh a vývoj vzťahu medzi Cassie a Aurim, dvaja spolubývajúci,
ktorí si výzorovo nemôžu byť odlišnejší, no za to sa k sebe hodia viac ako
ktokoľvek iný.
Cassie je veľka introvertka, necíti sa komfortne rozprávať sa s cudzími ľudmi, študuje literatúru a miluje cosplay. A práve cosplay je to, čo ju najviac spája s Aurim, vysokoškolákom, ktorý hrá futbal. V knihe sa stretávame s problémami ako je diabetes (cukrovka), pri ktorej ma veľmi milo prekvapili reakcie hrdinov. Ďalej sa tu určite stretávame so slow - burn romantikou, teda odopieranie a popieranie príťažlivosti v dôsledku strachu, že ak podľahnú fyzickej príťažlivosti, tak to môže zničiť ich kamarátstvo. Konečne sa ich vzťah posunie keď sa obaja vyberú na svadbu Auriho matky. Zároveň tam dôjde aj k veľkému sklamaniu, pretože Aurie nie celkom ochotný sa Cassie zastať a podeliť sa o jeho názory v strachu, čo si o ňom budú myslieť jeho spoluhráči, či rodina. Som ale rada, že na konci nájde odvahu ukázať, aký skutočne je. Koniec knižky je presne taký, aký by som si priala.
Knihu veľmi veľmi odporúčam. Určite sa bude páčiť fanúšikom Mony Kasten, príbeh Cassie a Auriho si zamilujete.
Táto časť nás zároveň navnaďuje na tretí pár tejto série, teda Alizu a Luciena, ktorých príbeh si budeme môcť prečítať v knižke Nekdo, kdo zustane. Poviem Vám, už teraz sa neviem dočkať!
HODNOTENIE: 5/5*
Nevím, jak to Luara dělá, ale její příběhy mě vždy chytnou za srdce a já o nich ještě dlouho po přečtení přemýšlím. Líbí se mu, že to není žádná přeslazená limonáda, ale že to jsou příběhy s důležitými tématy a poselstvím. A ani tady tomu nebylo jinak.
Tentokrát se tu setkáváme s rasismem, předsudky a cukrovkou. Jsou to věci, před kterými bychom neměli zavírat oči. A myslím si, že je důležité stát si za tím, co vás baví a naplňuje, a ne to před okolím skrývat.
Na příběh Cassie a Auriho jsem se těšila, protože jsem si je oblíbila už v prvním dílu. A proto jsem byla ráda, že jim Laura dala prostor, aby se jejich příběh mohl rozvíjet a posouvat. Líbilo se mi, jak se vyvíjel jejich vztah, a že si k sobě postupně začali připouštět své city. I když počáteční nerozhodnost byla patrná, neboť stáli před volbou, zda zůstat nejlepšími přáteli či svůj vztah posunout na jinou úroveň.
Vím, že mnohým nesedla předchozí kniha Někdo nový. Což je podle mě škoda, ale co nadělám. Nicméně bych Vás chtěla poprosit, abyste aspoň této knize dali šanci. Ona si ji zaslouží a myslím si, že vás mile překvapí.
Spolubydlící. Společné záliby - fantasy literatura, cosplaye. On je slavný fotbalista, ona tichá introvertka, která na večírcích stojí v koutě.
Cassie i Auriho jsem si oblíbila už v prvním dílu a jsem ráda, že mi (nejen hlavní, ale i vedlejší) postavy zůstaly sympatické i v Někdo jiný. Seznámili jsme se i s dvojicí, která bude hrát hlavní roli ve třetí knize a podle jejich koníčků se máme na co těšit!
Pomalá romantická linka mezi dlouholetými kamarády mě bavila, i když zrovna nepatří mezi mé nejoblíbenější. Od Laury Kneidl se ale všechno čte úplně samo a než se čtenář naděje, má už přečteno.
A jen tak mimochodem, sbírku knih Pán prstenů Cas i Aurimu tiše závidím.
2020 | Nedotýkej se mě |
2021 | Neopouštěj mě |
2021 | Někdo nový |
2021 | Ve skrytu stínů |
2022 | Někdo jiný |
Krásný příběh, Cassie a Auri se mi líbili už v prvním díle a byla jsem nadšená, když jsem zjistila, že budou mít vlastní knihu. A mé očekávání to rozhodně splnilo.