Nenávist
Chris Carter
Robert Hunter série
Poprvé se setkali jako spolubydlící na vysokoškolské koleji. Dva nejchytřejší mozky, co kdy promovaly z psychologie na Stanfordově univerzitě. Jako protivníci se znovu setkali ve virginském Quantiku. Robert Hunter se stal šéfem Útvaru ultranásilných zločinů Losangeleského policejního sboru. Lucien Folter se stal nejvýkonnějším a nejnebezpečnějším sériovým vrahem, s jakým se kdy FBI střetla. Teď, po třech a půl letech věznění na samotce, se Lucienovi konečně podařilo dostat na svobodu. A zuří. Tři a půl roku nemyslel Lucien na nic jiného než na pomstu. Ten, kdo nese odpovědnost za jeho uvěznění, musí pykat, musí trpět. Ten někdo je… Robert Hunter. A konečně přišel čas uskutečnit plán.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2021 , Audioteka , BookmediaOriginální název:
Hunting Evil, 2019
Interpreti: Jakub Saic
Pane Cartere klobouček. Nevím, co jste pil nebo užíval za grogy protože tohle nemůže napsat normální člověk, ale bylo to úžasné. Všech 10 dílů jsem si užila a bála se o Huntra, ale za ten závěr máte 1*. Děkuji
Jak jinak, ale zase to byla pecka a parádní jízda v jednom. Husí kůži mám ještě teď. Carter je prostě můj oblíbenec. Každá jeho kniha je skovst a nikdy nezklame. Co příběh to perla a unikát.
Ja proste milujem Chrisa Cartera. Jeho knihy su surove a uzasne napisane... Je to detektivka zo vsetkym vsudy. Uzasne postavy, dobry a rychly spad, super dej. Odporucam vsetkym milovnikom detektivok. Ja davam vsetky hviezdy a aj dalsie 4 ktore tam ani niesu. Super
I přes to, že jsem nečetla předchozí díly jsem z knihy unešená. Stálý děj, který mě nechával v napětí jaké bude pokračování. Rozhodně přečtu předchozích 9 dílů.
Můj oblíbený autor vůbec nezklamal. Napínavý další díl ze série, který de čte sám a člověk hltá stránky...
Malinko bych jen vytknul trochu ten malinko nereálný konec. Jinak už se těším, že na podzim snad vyjde další novinka
Možná jsem čekal druhou Zlobu, což byla asi chyba, ale tentokrát to nebyla tolik emocemi vyhrocená jízda. I když je to trochu zavádějící, protože Carter je srdcovka a žádnou z knih nepovažuji za vyloženě slabou. Jasně, že šlo dost do tuhého, když jde o Luciena Foltera, ale ze Zloby jsem byl zkrátka vyždímaný víc. I přesto přese se Nenávist výborně četla, což je u Cartera vždy zlaté pravidlo. Na podzim by nás měl čekat další díl v originálním názvu "Written in Blood" a nezbývá než netrpělivě čekat. Navíc má Carter rozepsaný už další kousek!
Až na konec malinko přitažený za vlasy nemám co vytknout. Jsem spokojená. Stejně jako Zloba je Nenávist "jiná" , což vítám. Četla jsem všech deset dílů v poměrně krátkém časovém úseku a kdyby nebylo Zloby a Nenávisti, asi by mě podobnost všech ostatních začala pomalu nudit. Takže... zase pět...
Nejslabší příběh autora asi už vyčerpal vše morbidní, na me moc nudné popisováni osob a činu
Třetí Chris Carter během čtrnácti dnů. Bohužel tentokrát velké zklamání. Nevěrohodné robotické dialogy, rozsáhlé vykrádání sama sebe, neskutečně rozcouraný závěr s mnoha nelogickými či nesmyslnými vylepšeníčky. Jako "bonus pro čtenáře" desetistránkový podrobný popis toho, co stane s lidskými těly stojícími blízko vybuchující cé čtyřky. Celé mi to připadalo, jako by šikovný italský rychlopsavec slíbil nakladateli detektivku o 350 stránkách, ale nápadů měl jen na padesát. Raději si nyní dám od tohoto autora na čas pohov a vyzkouším někoho jiného či jinou.
Lucien Folter podruhé a tentokrát je to jen slabý odvar jeho prvního vystoupení. Už jsem to tu komentoval několikrát, knihy Chrise Cartera jedou jako přes kopírák a ne vždy je to taková zábava, jako u prvních třech dílů. Mou rostoucí skepsi k autorovi nakopla až parádní Zloba, takže jsem se na Nenávist těšil jako malé děcko. Bohužel zážitek byl poloviční, tomu také odpovídá mé hodnocení. A opět vyzývám zacykleného autora, ať uloží Roberta Huntera na chvíli k ledu a zkusí přijít s novou hlavní literární postavou.
Opět skvělý Carter a hlavně Robert Hunter. Ale něco málo mi tam, oproti jiným knihám s Hunterem, prostě chybělo...
Moc jsem se na knihu těšila a přečetla ji za 2 večery. Na scénu se vrací Lucien a tentokrát se rozhodne pomstít Hunterovi za 3,5 roku ve vězení. A nebude to jen obyčejná pomsta. Ale ta nejhorší zvěrstva, co si dokážete představit.
Lucien dle mne nemá jen tak obdoby a opravdu je děsivé, co by mohl nějaký chorý mozek vymyslet, a já se jen modlím, aby se nějaký psychopat neinspiroval a já ho nepotkala.
Pro milovníky žánru thrilleru a tohoto autora vřele doporučuji.
Kniha byla napínavá a svižná jak každá , jen ten konec se mi zdál na Luciena moc jednoduché zatknutí...
Carter umí mimořádně poutavě psát, o tom žádná! Jen se s každou jeho další knihou víc a víc zamýšlím nad tím, jestli náhodou i on potají nesepisuje svoje specifické encyklopedie.... že se v těch krutostech tak vyžívá. Kvůli tomu o hvězdičku méně, ačkoliv jde o maximálně čtivý příběh.
Lucien Folter je nejnebezpečnější sériový vrah,který uteče z vězení.Opět dobře propracované a napínavé do konce.
napětí psychoanalýza sérioví vrazi psychohry psychologické příběhy
2013 | Dvojitý kříž |
2016 | Zloba |