Není přání jako přání
Alexandra Potter
Úspěšná anglicky píšící autorka literatury pro ženy Alexandra Potter vstupuje premiérově na český trh. Při četbě její knihy budete váhat, zda vám její tvorba připomíná spíše Betty MacDonaldovou v moderním hávu nebo eskapády Bridget Jonesové. Samostatná rusovlasá Londýňanka Heather se stále vyrovnává s nevěrou bývalého přítele, po němž jí zůstaly jen hořké vzpomínky a nesplacený byt. Jednoho dne v dešti potká cikánku, která jí vnutí vřes pro štěstí, který prý splní všechna přání. A svět se jako mávnutím kouzelného proutku skutečně začíná měnit a život se rozjasňuje. Splněná přání začínají nabírat na obrátkách, Heather je zaskočená tím, co se děje. Ale když do rodinného života zasáhne nečekaná a vážná nemoc otce, usoudí, že je nejvyšší čas na vřes zapomenout a ujasnit si priority. Váhá, jestli jí přání skutečně plnil vřes, nebo to byly shody okolností a náhody. Těžko říct… Vtipná, čtivá kniha pro moderní samostatné ženy, které dokážou brát život s nadhledem a humorem.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2011 , RadioservisOriginální název:
Be Careful What You Wish for, 2006
Pre mňa je kniha sklamanie.. od autorky som čakala niečo podobné ako od sophie kinsella, ale nedočkala som sa..
Oddechové a čtivé, to ano, ale celkově žádná pointa, žádný velký děj, docela se dá předvídat, co se asi tak stane. Ale mám ráda Anglii, Heather mi byla sympatická a našli se tam někdy celkem i vtipné chvilky :)
Vyloženě odpočinková četba...nic náročného pro mozek!Jen si sednout na zahradku, opalovat se a číst...
Je mi toto vôbec treba???
Ak je toto úspešná autorka, tak ľuďstvu naozaj klesá IQ.
Nedočteno, začátek mi stačil - co to jako je? Pokus o vtip?
Vtipné situace = trapas, který by se NIKDY nestal, kdyby hrdinka nebyla úplně na hlavu. Nezlobte se na mě, ale tímhle nemíním ztrácet čas. Když jde hrdinka z vany, je nahá a tak ji najednou napadne, že se škvírou koukne ven, jestli NÁHODOU neuvidí fešného souseda a ono - JEJDA! žaluzie jako NASCHVÁL vyletí nahoru a soused TAM OPRAVDU JE a vidí ji v celé její "nedokonalosti" a tak dále a tak dále... Tak jako? Něco originálnějšího a hlavně smysluplnějšího by nebylo?
Ne, prostě ne. Hrůza.
Oddechové čtení, vtipné. A můžu podotknout, že tato kniha se mi líbila o něco více než Já a pan Darcy :)
Příjemná nenáročná oddychová kniha. Milý příběh s další potrhlou hrdinkou. U knihy jsem se nesmála, ale úsměv na tvářil zůstal -)
Knížka přišla asi ve správný čas , takže mi nevadila ani romantika ani předvídatelný vývoj, ani hrdinka. Zasmála jsem se u ní určitě aspoň 1x nahlas a po přečtení jsem se šla podívat na zahradu po bílém vřesu - četla jsem ji v září). A stačilo, další knihy AP netřeba.
To je přesně ten typ knihy kdy si říkám, proč to proboha vůbec čtu. Hlavní hrdinka je na kopanec do obličeje. Chápu, že je moderní a pro moderní ženy úžasné, když v hlavní postavě nachází sebe....ale upřímně...tak pitomá jako Heather je asi málokterá žena na planetě..tudíž nevím, v čem bych se s ní měla srovnávat já. Všechny ty trapasy, žblepty...kecy, kecy....bla, bla, bla...to snad není ani v lidských silách dělat ze sebe takového pitomce... Nicméně z další autorčiny tvorby je zřejmé, že ona si přesně v tomhle typu postav libuje. Nechápu! Dočetla jsem....ale rozhodně bych neoznačila knihu ani za odpočinkové čtení...."charaktery" postav mi pily krev.
Pohádka moderní anglické ženy.. Ke knížce jsem se dostala náhodou a mile mě překvapila. Nenáročná na čtení, zanechá úsměv. :-)
Příjemné letní nenáročné čtení. Žádné překvapení se zde nekoná, ale také dopředu neočekává, takže za mě spokojené 4 hvězdy :)
protože už jsem četla ostatní Alexandřiny knihy, tušila jsem, že i když mě od počátku kniha příliš nezaujala, napětí a nostalgie na sebe nenechají dlouho čekat, a tak jsem četla jako divá. Jako to podobné, oddychové, knihy dovedou, u několika pasáží jsem se rozplakala a v neposlední řadě - aby se mi má přání splnila.Ale co když je vše dobře právě takhle, jak to být má? :)Knihu rozhodně doporučuji, pro dlouhé zimní večery je ideálním společníkem.
2011 | Není přání jako přání |
2012 | Já a pan Darcy |
2013 | S tebou už nikdy |
2016 | Láska z Paříže |
2014 | Lásce na stopě |
Pohodové čtení. Třeba by se to mohlo i stát :)