Nesmrtelnost
Pao-šu (p)
Vzpomínka na Zemi série
Příběh ze světa bestsellerové trilogie Vzpomínka na Zemi Pao-šu s požehnáním autora oceňované sci-fi ságy Liou Cch-sina rozvíjí zápletku konfliktu mezi lidstvem a Trisolarany, jakož i původ a důsledky principu temného lesa. Jün Tchien-ming se ocitl v přední linii mezihvězdné války: muž, který chtěl kvůli smrtelné rakovině podstoupit eutanazii, byl v podobě holého mozku vyslán do vesmíru s úkolem infiltrovat trisolaranskou První flotilu. Mimozemšťané jej zajali a dlouhá desetiletí podrobovali nelidskému mučení. Tchien-ming nakonec podlehl a svým věznitelům pomohl s obsazením Země, aby zabránil úplnému vyhlazení lidstva. Trisolarané mu vyrobili nové naklonované tělo a Tchien-ming žil dlouho v exilu coby zrádce lidské rasy. Nyní se však na sklonku života dočká druhého vzkříšení. Bytost, jež si říká Duch, jej naverbuje do bitvy proti nepříteli, který usiluje o zkázu celého vesmíru. Tchien-ming však nechce být znovu loutkou. Tentokrát se bude řídit jen vlastním úsudkem.... celý text
Literatura světová Válečné Sci-fi
Vydáno: 2021 , Audioteka , HostOriginální název:
The Redemption of Time, 2019
Interpreti: Zbyšek Horák
Pro mě milé překvapení.
Vzpomínky byly úžasné a čekat plnohodnotné pokračování a ještě od jiného autora by bylo asi trochu moc, ale musím říct, že zklamaná jsem rozhodně nebyla!
Jen bych doporučila číst hned po sérii Vzpomínek.
Paměť mám sice dobrou a určitě si i ostatní většinu děje vybaví, ale někdy jsem musela opravdu hodně namáhat mozek...
Když jsem zjistil, že má vyjít další příběh ze světa Vzpomínky na Zemi byl jsem nadšený, takže jakmile se mi kniha dostala do ruky, začal jsem číst s poměrně velkým očekáváním, i když jde o jiného autora, který zná svět Liou Cch'-sina výborně, nedosahuje jeho autorských kvalit..
První dvě části knihy jsou poměrně zajímavé, příběh, který už známe se rozšíří a dojde na vysvětlení otázek, které zůstaly nezodpovězeny, bohužel když došlo na třetí část, přišel velký pád a s kvalitou to šlo z kopce.
Tak nějak mi přišlo, že se v tom autor začal ztrácet a všechno zbytečně moc komplikoval, takže za mě jen slabší průměr..
Slušně podané "dovyprávění" kultovní trilogie. Doporučuji číst vzápětí po ní, protože pak se trochu ztrácíte. Čínská jména tomu chaosu moc nepřidají, zvláště v závěru jsem vůbec netušila, o kom je řeč.
Na fan-fiction velice slušné, ale kvalit originální trilogie Nesmrtelnost nedosahuje. První polovina je zajímavým vysvětlením událostí, které byly útržkovitě zmíněny v poslední knize, ale druhá polovina už je spíše z řádu fantasy a připomíná poslední řadu seriálu Ztraceni. Konflikt jing a jang dalo by se říci. Přesto klobouk dolů příjemné čtení s ryze fandovským epilogem. "Umřít na nahé ženské? Určitě existuje i horší smrt."