Než jsem tě poznala

Než jsem tě poznala
https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/155109/bmid_nez-jsem-te-poznala-Gq9-155109.jpeg 5 8497 8497

Louisa Clarková je obyčejná dívka žijící mimořádně obyčejným životem. Má ráda svou práci v bistru, svého dlouholetého přítele a svět, který končí s hranicemi malého rodného městečka. Svůj život by za nic nevyměnila. Když však bistro zavřou, Louise měnit musí. Svět Willa Traynora naopak žádné hranice nemá. Je to svět adrenalinu, velkých obchodů i peněz, svět možností bez omezení. Will svůj život miluje. Když ho však nehoda upoutá na kolečkové křeslo, ví, že už ho nebude moci žít jako doposud. Jen těžko si lze představit více nesourodou dvojici než náladového a depresivního Willa a jeho novou optimistickou a upovídanou ošetřovatelku Louise… Romantický příběh o dvou lidech, kteří nemají nic společného, dokud jim láska k nohám nepoloží celý svět. S ním však i otázku, jak vysokou cenu je člověk ochoten zaplatit za štěstí toho, koho miluje.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)

Me Before You, 2012

Dadluska
14.07.2016 3 z 5

Děj knihy mi přišel od začátku celkem předvídatelný a občasná zabedněnost šestadvacetileté hlavní hrdinky lehce otravná. Ovšem samotné poselství knihy je tím, proč stojí zato si ji přečíst.

Adelfricova5
14.07.2016 5 z 5

K téhle knize není co dodat. Příběh je natolik pohlcující, že to ani možné není. A konec samozřejmě naprosto úžasný. Kdo ji ještě nepřečetl, dělá velkou chybu!

MonikaHos
13.07.2016 5 z 5

Nádherná knížka. Společně s Poslední dopis od tvé lásky moje nejoblíbenější od autorky. Jojo přesně ví, jak čtenáře na začátku polapit a nepustit ho až do samotného konce, a to chce opravdu talent. Paráda!

nikola6244
13.07.2016 5 z 5

Nejkrásnější kniha, jakou jsem kdy četla. Zasmála jsem se u ní a náramně si pobrečela. Čtení Jojo Moyesové je pro mě pohlazením po duši. I přes svá tušení jsem až do konce knihy doufala ve šťastný konec. Knihu jsem dočetla hned ten den, kdy jsem ji koupila a neustále se k ní vracím. Odmítám ostatní knihy a bez přestání sleduji její filmové zpracování. Zkrátka se jí nedá nic vytknout.Těším se na pokračování - "Co bylo potom" v českém překladu. Nemohu knihu dostat z hlavy. Absolutně vůbec nelituji toho, že jsem si ji koupila.

mkarl27
12.07.2016 5 z 5

Nejkrásnější a zároveň nejsmutnější knížka, co jsem kdy četla.
Nikdy se mi nestalo, že bych dočetla knihu, a hned v ten den jí začala číst znovu. (V naději, že bude mít jiný konec,haha.)
Můžu odpustit Greenovi Guse a Hazel, Rowellový Eleanor a Parka, ale Willa a Louisu opravdu ne.
I přesto přese všechno - geniální kniha. :)

Nifredil
12.07.2016 3 z 5

Nejsem běžně čtenářem ženských románů, ale čas od času zabrousím i do vod romantických a v tomhle případě to byla spíše příjemná návštěva. V daném žánru jde o moc milé čtení, přiznávám, že jsem si také poplakala a nemám pocit promarněného času. Co mě trochu rušilo bylo střídání osoby vypravěče, ale vždy jen na začátku kapitoly, kde k tomu došlo. Pak už děj zase nabral pěkný spád a změna spíše pomohla dokreslit motivace jednání postav nebo vysvětlila nějakou scénu. Dala jsem 3 hvězdičky, ale jsou to spíš 3,5 až skoro 4, a opravdu můžu každému kdo čte rád romantické romány jen doporučit, v daném žánru je to rozhodně to lepší.

Ria.
12.07.2016 5 z 5

Právě jsem dočetla - pro mě jednu z nejlepších - romantických knih a hned potom jsem uskutečnila svůj úžasný nápad podívat se na oba dva trailery, ještě než uvidím film. Ve zkratce: do kina si s sebou vezmu určitě tak tři balení kapesníků.

Louisa byla úžasná osoba s úžasnou osobností. Emilia Clarke se na ni přesně hodí, moc se těším i na Willa v podání Sama Claflina.

bezzink
12.07.2016 4 z 5

Do knihy jsem se pustila ze dvou duvodu: za a) Ctenarska vyzva, za b) Vzdy jsem zvedava na filmy podle knizni predlohy, je to takove propojeni me zavislosti - film a kniha a za takovy maly vezvyznamny c) Zajima me Sam Claflin, v "S laskou Rosie" byl totiz neodolatelny!

Radsi oznacuji jako SPOILER:
Knizka to byla krasna, Clarkova je vtipna, osobita bytost a jeji rodice me taky hodne bavili, naopak co me moc nebavilo byl ten ocekavany zaver, ktery clovek tak nejak tusi od poloviny knihy a vlastne se mu to pak ani moc nechce docitat. Vetsina lidi nadava na ty trapny hepace a ze to snizuje kvalitu atd, ale to ja radsi ten happyend nez jit spat v slzach a to se pak chci videt u toho filmu!

sabca
11.07.2016 5 z 5

Konečně zase kniha k splnění Čtenářské výzvy 2016 a to opravdu stála za to. Moc pěkný příběh i když smutný, ale dívka Louisa mě bavila. U některých jejich průpovídek jsem se zasmála, ale na konci jsem si i pobrečela. Kdo má rád tento žánr, tak doporučuji.

čmuchinka
11.07.2016 5 z 5

Krásná knížka, která chytí za srdíčko snad každého.!!!!!!!!!!!!!!Doporučuji
Shlédla jsem už i film :)))a po dlouhé době se jim povedlo skloubit knižní podobu s filmovou!!!

BarboraB.
11.07.2016

Musím říct, že tuto knihu by si měl někdy v životě přečíst každý. Po této knize si člověk začne vážit zdraví a toho, že může normálně fungovat. Líbí se mi, jak autorka skvěle propojila zdravotní problém a lásku. I když má někdo nějaký handicap, neměl by se vzdávat a bojovat. Člověk v tomto případě hlavně nechce lítost a to paní Moyesová skvěle udělala. Její styl psaní se mi velice zamlouvá a doporučuji!!

Torey
11.07.2016 4 z 5

Hmmmm, pravé letní počteníčko...!

Mikik
11.07.2016 5 z 5

Nádherná kniha, které jsem ani nevím proč odolávala tak dlouho, ale jakmile jsem se pustila do čtení, už jsem se od ní neodtrhla. Krásně čtivé, poutavé, dojímavé.

Aliena
11.07.2016 5 z 5

Kniha, která se nesmazatelně vryje do paměti....

BadElen
11.07.2016 4 z 5

Musím říct, že kniha mi změnila náhled na kvadrupediky a uvědomila jsem si, kolik překážek a kolik páru lítostivých a opovrhujících očí musí za den překonat. Je to zvláštní, jak mi tato kniha změnila pohled. Knize jsem se zasmála a oblíbila si Willa. Jsem zvědavá na flm a určitě se na něj podívám.

..::Violet::..
10.07.2016 5 z 5

Tahle kniha mi zničila život. Takže je naprosto úplně úžasná a ohromující! Často jsem se smála a na konci jsem se rozplakala. Krásný, strhující příběh. Nevím co dodat, snad ještě, že si stále utírám tváře od slz a že myslím na to jak, moc mě ta kniha vzala za srdce.

pajzdaz
09.07.2016

Včera odpoledne jsem ji začala číst a před chvílí dočetla. Krásný příběh. Smála jsem se i plakala. A ještě teď mám při vzpomínce na některé pasáže orosene oči. Moc hezká kniha.

Zuzvil
09.07.2016 5 z 5

Romantická knížka, která ale vůbec romanticky nekončí, a to je na ni asi tak přitažlivé a zajímavé. Dobře se čte, příběh je hezky vystavěný a námět je poutavý a nevšední. Jako v mnoha jiných případech, tak i v tomto se kniha dočkala filmového zpracování. Téma nemoci, omezení, přitom potřebného nadhledu, který člověku dodá až láska, je tady opravdu hezky vykreslen. Knížku k přečtení doporučuji, v tyto letní dny ideál.

5031
09.07.2016

Tato kniha me velice nadchla, mate doporuceni na podobny typ? Dekuji

Týna1999
08.07.2016 5 z 5

Překrásný příběh, ale ten konec...