Než jsem tě poznala

Než jsem tě poznala
https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/236106/bmid_nez-jsem-te-poznala-236106.jpg 5 8537 8537

Louisa Clarková je obyčejná dívka žijící mimořádně obyčejným životem. Má ráda svou práci v bistru, svého dlouholetého přítele a svět, který končí s hranicemi malého rodného městečka. Svůj život by za nic nevyměnila. Když však bistro zavřou, Louise měnit musí. Svět Willa Traynora naopak žádné hranice nemá. Je to svět adrenalinu, velkých obchodů i peněz, svět možností bez omezení. Will svůj život miluje. Když ho však nehoda upoutá na kolečkové křeslo, ví, že už ho nebude moci žít jako doposud. Jen těžko si lze představit více nesourodou dvojici než náladového a depresivní Willa a jeho novou optimistickou a upovídanou ošetřovatelku Louise… Romantický příběh o dvou lidech, kteří nemají nic společného, dokud jim láska k nohám nepoloží celý svět. S ním však i otázku, jak vysokou cenu je člověk ochoten zaplatit za štěstí toho, koho miluje.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)

Me Before You, 2012

Drahuš
05.02.2018 5 z 5

Vůbec to není můj žánr, ale tato kniha mě opravdu pohltila a moc se mi líbila.

makynka911
05.02.2018 5 z 5

Nevím, co ke knize dodat. Z mého pohledu perfektní příběh, děj, postavy a myšlenka. Dokonce mi celý dojem nekazil ani film, který jsem shlédla před čtením. Spíš mi pomohl vybavit si postavy. Hodně se mi líbilo zpracování děje, kdy víte, že to stejně na konci obrečíte, ale i tak je příběh nadnesen a vtipně psát a popisován, že Vám to na konci nepřijde tak hrozné. Jsem zvědavá na další díl :)

verense
03.02.2018 4 z 5

Je to čtivé, z části veselé, z části romantické, z části velmi smutné. Jsem ráda, že si autorka odpustila cukrkandlový konec, který by z knihy udělal tuctovou harlekýnku. A hrozně ráda bych naživo viděla Louisin šatník. :-D
Z knihy si odnáším jeden hlavní dojem: že často máme tendenci dirigovat jiným život, aniž bychom se doopravdy zajímali o to, co ten druhý cítí a chce. A že ne vždy je náš názor pro druhého to nejlepší.

Makaja
03.02.2018 4 z 5

Přiznám se, nejprve jsem koukala na film a tam mě hlavní hrdinka neskutečně iritovala .... tak jsem se místo dokoukání rozhodla raději přečíst knihu. A to bylo dobře, kniha se mi líbila i přesto, ze jsem ten obrázek filmové představitelky Luisy nedokázala vyhnat z hlavy.

Míša.K.
01.02.2018 5 z 5

Skvělá knížka a úžasný, poutavý příběh!!

Makus216
30.01.2018 5 z 5

Moc hezky a čtivě napsaný příběh. Knihu jsem přečetla jedním dechem, na konci jsem až sama sebe překvapila, jak mě kniha dojala, brečela jsem jako želva.

Babsy
30.01.2018 3 z 5

Kniha je velmi čtivá a Louisu sem si hned zamilovala!! Přečetla jsem ji jedním dechem a místy se i nasmála i zapřemýšlela. Je zde skutečně hodně lehkých a vtipných momentů, kdy si řeknete jak je dneska nádherně a zase hltáte dál.. Zároveň ale vykresluje složitý život vozíčkářů a probírá téma eutanazie.
Avšak: Konec mě osobně zklamal. Nejvíc jsem si zamilovala Louisu a pro to její kouzlo...zůstaňte sami sebou, ať to stojí co to stojí .. na světě je a může být přece krásně, když to chcete!! .. No a právě proto jsem na konci spíše kroutila hlavou, než abych brečela.
Ale to už je každého úhel pohledu a názor.. a pro jiného je ´to správné´ někdy něco jiného než pro vás.. a o tom to je :-)

lla.veronica
29.01.2018 5 z 5

Krásné, dojemné, srdcervoucí...příběh, který se dotkne duše čtenáře a zanechá tam stopy.

Bablu
28.01.2018

Naprosto skvělá romantika! Musím říct, že snad poprvé si nejsem jista, jestli se mi líbí víc kniha nebo film, oboje je perfektní.

Venny345
28.01.2018 4 z 5

Romantika se tu snoubí se smutkem. Skvělý nápad a propracovaný dej až úplně dokonce, za mě 4 ☆ .
P. S. Nebezpečí dojetí ;-)

Hania932
27.01.2018 5 z 5

Krásná a dojemná knížka! Ze začátku jsem knihu nechtěla číst protože znám film nazpamět. Ale kniha mě velmi překvapila. Stejný příběh ale jiné události, pocity a činy. Takže za mě super. Všem doporučuji. A hlavně se nenechte odradit od toho že znáte film, kniha vás mile překvapí. Jednoduché a příjemné čtení. ♥

helenn
25.01.2018 5 z 5

Čekala jsem přeslazenou story, ale nebylo tomu úplně tak, spíše je zde popisována ne tak úplně romantická stránka lásky, Příběh se čte velmi dobře a vezme za srdce. Jen ten konec.....

Krokodyl1302
23.01.2018 4 z 5

Prectena behem 4 dnu. Nenarocna, ale skvěla.

Tereziee
23.01.2018 5 z 5

Myslím, že k této knize není co psát. Vezme vás u srdce. Je dokonalá.

Mrs.Morgan
18.01.2018 5 z 5

Vedela jsem co je to za knihu.I jak skonci.dokonce mi lezela i pul roku doma....nakonec jsem ji za den a noc přečetla.co Vam budu povidat,ac se nejedná o "muj" žánr,vryla se mi hluboko do hlavy a casto se k myšlenkám na ni vracim.film mam stazeny,ale mam obavy se na nej podívat,at si neznicim dojem z knihy

Veronicess
18.01.2018 5 z 5

Kniha čo vám zlomí srdce. V dobrom :) Nechá vás absolútne sa zamilovať do jej postáv, ich osudov a tragédií. Budete sa smiať a plakať, a trošku si uvedomíte že to vlastne s vašim životom nie je až tak zlé.

Sandalkar
13.01.2018 5 z 5

Překvapení. Nemám ráda romantické prvoplánové knihy nebo filmy, tady mě obal tím pádem dost odrazoval. Po prvních několika stránkách jsem autorku podezírala z vykrádání příběhu Nedotknutelní. Pak se to ale rozjelo a já jsem zůstala číst až do 2 do rána, jen abych věděla, jak celý příběh dopadne. Knížka otevírá obtížné téma asistované sebevraždy, na které osobně dodnes nemám pevný názor. Závěr byl trochu nečekaný, člověk čekal, že.... No jen si to přečtěte. A myslím, že by to mohli skousnout i muži :-). PS.: A nesnáším, když je obal vytvořený z filmové verze, nenechává to čtenáři prostor k fantazii....

Klichem1
13.01.2018 4 z 5

Nadherny pribeh, prijemne postavy, dojimavy koniec. Idealna knizka na volny vecer, s ktorou sa nebudete nudit, popremyslate o zivote, poplacete si, usmejete sa. Proste vsetko co k pohodovemu veceru a poharu vina chcem.

marketa9252
12.01.2018 5 z 5

Ačkoliv tyto knihy moc nečtu,opravdu mi zaujala.

TerezaJágrová
08.01.2018 5 z 5

Úplně dokonalá,čtivá kniha,od které jsem se nemohla odtrhnout. Film je také krásný,ale v knize toho je více. Na konci vám jistě ukápne ,,pár" slz. Určitě je to kniha,ke které se někdy vrátím. Hned jdu číst další díl.