Predtým ako som ťa poznala

Predtým ako som ťa poznala
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/401584/bmid_predtym-ako-som-ta-poznala-jvD-401584.jpg 5 8518 8518

Lou Clarková vie všeličo. Vie, že jej otec si ťažko hľadá prácu, vie, koľko krokov treba prejsť od autobusovej zastávky k rodičovskému domu. Vie, že sa jej páči práca v bistre, a vie, že možno neľúbi svojho priateľa Patricka, oduševneného športovca. Zato nevie nič o klasickej hudbe, nevie, že príde o miesto, a keby tušila, čo ju čaká, asi by prišla o rozum. Will Traynor vie, že po dopravnej nehode stratil chuť do života. Vie, čím bol kedysi, vie, že všetko sa mu teraz zdá malé a neradostné, a veľmi presne vie, ako s tým skoncovať. Zato nevie, že Lou mu vtrhne do života ako farebná búrka. A ani jeden z nich nevie, že jeden druhého navzájom navždy zmenia. Román Predtým ako som ťa poznala má aj voľné pokračovanie. O ďalšom osude hlavných hrdinov autorka napísala knihu s názvom Čo bolo potom.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Ikar (SK)

Me Before You, 2012

Juicyk
02.05.2014 5 z 5

Tak tahle knížka mě doslova pohltila, je psaná svižným tempem a na konci mě trochu i zamrzelo, že jsem si s ní nedávala víc načas.
Autorka dokázala skvěle vystihnout rozdílné povahy hlavních postav, takže si při čtení trochu připadáte, jako byste ty lidi snad sami znali. Jde hlavně o milostný příběh, který je ale netradiční nejen tím, že hlavní hrdinové jsou (zdánlivě) naprosto odlišní povahově a přístupem k životu, ale navíc jde o nastínění problémů, se kterými se musí vypořádávat lidé na vozíčku (a samozřejmě jejich blízcí).
Autorka vám dokáže postavy přiblížit tak, že si je zamilujete a pak vám nezbývá než se, vcítění do nich, chopit papírových kapesníčků a až do poslední stránky stále doufat....
Nemám, co víc dodat, díky za tak hrozný a přitom krásný příběh, Jojo.....

barbuskaa
01.05.2014 5 z 5

Naprosto silný příběh.. ani nemám co dodat, hodně jsem si pobrečela a musím říct, že knihu jsem přečetla během chviličky.. všem mohu jen a jen doporučit.. Po přečtení se člověk opravdu zamyslí nad svým životem a nad tím, jak si vůbec neuvědomujeme, jak se vlastně máme dobře..Je mi z knihy opravdu smutno.. Určitě se k ní ale někdy vrátím :)

hlenicka
01.05.2014 5 z 5

úžasná knižka!!! V živote sem u žádné nebrečela,ale u téhle to ze mě šlo uplne samo!!! Jedním slovem NÁDHERNÁ!!! jednou si ji určite ještě prečtu! Doporučuju!!!

Verrrunka
27.04.2014 5 z 5

Po přečtení všech těch komentářů jsem si říkala, že jestli mě to taky dojme a rozbrečí, tak že to bude vážně pecka, protože s mým vrozeným cynismem, to není nic jednoduchého. A nerozbrečelo.
Ale! Tohle je přesně ta kniha, kterou prostě chcete číst dál a dál a chcete, aby nikdy neskončila. Už na začátku mi bylo jasný, jak to skončí, ale říkala jsem si "Jojo, přidej ještě aspoň 200 stránek, ať mi to vydrží aspoň do pondělí... " A nepřidala.... I když to byla vlastně jasná romantika, bylo fajn si o tom přečíst tak nějak duchaplně, bez citového vydírání a všeho kolem.

Baarbucha
25.04.2014 5 z 5

Po přečtení knihy má v sobě člověk zvláštní pocit a nedá mu nepřemýšlet nad životem. Velmi pěkný příběh.

Joges
18.04.2014 5 z 5

Působivý, dobře napsaný a vystavěný román - zajímavý téměř od začátku do konce. Ovšem asi v polovině mé četby se dostavila krize. Všechno mi to najednou přišlo stejné a fádní. Pokud je to bestseller, tak jsem ho četl přesně tři týdny, jak jsem ho často odkládal. Jinou knihu o tisíci stranách jsem zase přelouskal za týden. Zvláštní. Závěr románu mě ale velmi překvapil. Nakonec musím přiznat, že tato kniha mě popostrčila o něco dopředu, proto se k ní nebudu chovat macešsky a udělím plný počet bodů. "Clarková, nebuď jen šedivá myš. Cestuj, užívej si života a nebraň se ambicím."

Aniga
17.04.2014 5 z 5

Co o této knize ještě napsat, abych jsem se neopakovala?
Stačí jediné : buď mohu číst nebo plakat...
Tak moc jsem si přála jiný konec, tak moc jsem v něm doufala a říkala si, že třeba ten můj "výtisk" bude jiný než ostatní. Bohužel zázraky se nedějí.

Laf
14.04.2014 5 z 5

Na tuto knihu jsem se dlouho těšila. Nezklamala. Byla moc pěkná a zároveň se strašně smutnýmm příběhem, který neskončil happyendem, jak jsem aspoň ze začátku doufala, že skončí. Konec byl opravdu nápor na city a ještě chvilku po přečtení trvá, než se z toho člověk vzpamatuje.

monnika88
12.04.2014 5 z 5

příběh se mi velice líbil. po dlouhé době to byla kniha u které mi bylo smutno a i nějaká ta slzička ukápla. Vřele všem jí doporučuji k přečtení.

kika 13
12.04.2014 3 z 5

Obsahově smutné a těžké.Smutný příběh.

Anicka888
11.04.2014 5 z 5

Asi po 15 letech jsem doopravdy brecela u knihy. A to ne ze by mi jen stekla slzicka.. Spis takovej mensi hysteracek :) Krasa, urcite se k ni vratim

DolceVita12
11.04.2014 5 z 5

Taky jsem si u knihy pobrečela a několikrát se vracela k tomu, co bylo nejhezčí. Krásný příběh.

orhiken
10.04.2014 5 z 5

Nesnáším a miluju, když chci příběh strašně dočíst a přes slzy to nejde.

prestiggio
09.04.2014 4 z 5

kniha je bohatá na emocie, aj som sa občas zasmiala ale aj dosť poplakala. Aj ma kniha prinutila dosť rozmýšlať o živote. určite odporučam prečítať.

akneellll
08.04.2014 5 z 5

Krásná knížka, která mě opravdu dostala. :))

Mucko
04.04.2014 5 z 5

Spočiatku som mala predsudky pred touto knihou, romantiku nevyhľadávam a dej som dokázala okamžite predvídať... Cez to všetko, vzhľadom na tak vysoké hodnotenie užívateľov, hovorím si to nemôže byť len tak... Skutočne autorke sa podarilo vyvolať emócie a vzbudiť vlnu záujmu.. Kniha je napísaná s ľahkosťou, vtipom a predsa plná smútku.. V poslednom čase sa prebúdza záujem o túto problematiku (film Nedotknuteľní)..

Lidka
03.04.2014 4 z 5

Příběhu bych dala 5*, ale zpracování něco chybí.
Jinak to bylo opět velký nápor na city.

hanap
01.04.2014 5 z 5

Krásně napsaný příběh , je velká spotřeba kapesníčků , na závěr ještě nějaký čas na přemýšlení - jak bych se zachovala já ? Doporučuji přečíst.

kusma
31.03.2014 5 z 5

Krásná kniha. Snad mi tam jenom chyběl pohled i druhého hlavního hrdiny.

A překvapuje mě, kolik je zde v komentářích spoilerů, aniž by na to jejich autoři upozornili... Knihu si tedy určitě přečtěte, ale komentáře zde si nechte raději až po jejím přečtení. Některé mi dost zkazily pocit z knihy....

Bet
29.03.2014 5 z 5

Je to opravdu krásná kniha,opravdu mě moc zasáhla. Při čtení jsem přemýšlela co bych dělal být na místě Willa a po pravdě asi bych to taky chtěla ukončit. Vžila jsem se tak do role Louisi, že jsem místy ani nedýchala a brečela a brečela. Všem doporučuji knihu přečíst je to opravdu silný příběh. Člověk se po přečtení knihy musí nad sebou zamyslet a začít si vážit obyčejných věcí a hlavně si ten život užívat.