Nezkrotný horal
Suzanne Enoch
Skandální Skotové série
Londýn 1817: Zásluhou svého zamilovaného bratra se skotský horal Arran MacLawry ocitne uprostřed společenské sezony na maškarním plese a nechce nic, než se trochu rozptýlit od domluveného zasnoubení – a takové rozptýlení by mohla představovat chytrá dívka s kaštanovými vlasy v masce lišky… Jenže se ukáže, že jde o vnučku Campbella, náčelníka klanu, s nímž MacLawryové už dlouho soupeří. Přestože mezi jejich rodinami vládne jakés takés nevraživé příměří, láska k ohnivé Mary Campbellové je neslýchaná představa dokonce i pro divokého Skota…... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2019 , BaronetOriginální název:
Rogue with a Brogue, 2014
No milé dámy .... tak to bylo opravdu sladké, milé, vtipné a napínavé . Četlo se to jedním dechem, musím přiznat, že jsem se bavila a oba vlastně všechny čtyři jsem si oblíbila , byla to fajn parta na divoké cestě za Happy endem :)
Škandálni Škótovia je trochu inak poňatá séria - milenci vždy veľmi skoro vedia, že chcú byť spolu, len si to musia vybojovať. V tejto knihe to platí dvojnásobne. Príjemná zmena oproti väčšine autorkiných kníh, v ktorých sa až do konca jeden (či obaja) nevie rozhodnúť. Plus hrdinka z tejto časti patrí k najrozumnejším a najsympatickejšim Enochovej hrdinkám a humor je tu nadávkovaný výraznejšie. Veľmi porovnateľné s prvým dielom, ale ten sa mi predsa asi páčil o chlp viac.
Romantický příběh skotského Romea a Julie pobavil podobně jako první díl, takže se těším na další díly.
Enoch je nejlepší! dokáže prodat slaďárnu tak cukrkandlovou, až z toho trnou zuby, ale stejně chcete nášup...
Teda uf! Přestože jsem celou dobu věděla, jak to dopadne (proto přece taky červenou knihovnu čteme, že? :-D ), tak jsem byla napnutá jak kšandy.
Romeo a Julie dvou klanů z Vysočiny.
Ještě lepší než první díl a, aspoň pro mne, jedna z nejlepších romantických knih vůbec. Jak už předchozí komentář naznačil, mohlo by se jednat o variaci na Monteky a Kapulety, naštěstí bez toho tragického zakončení. Těším se na další díl.
Ach... Arrane, Arrane, proč jsi jen MacLawry? Prostě úžasné, skvělé pokračování prvního dílu, navíc s inspirací u Shakespeara, jen s lepším (a díky za to) koncem. Moc se mi líbil vývoj Mary, který začal, jako jeden tanec pro trochu vzrušení a vyvinulo se v posun od hýčkané lady k nebojácné horalce z Vysočiny. I Arran byl dobře napsaný. Takový pevný a zásadový, neměnný po celou knížku. Měl jasno ve svých názorech a naštěstí je Mary říkal a naopak. Jen mě u něj zarazilo to nepřátelství na začátku knihy k Charlotte. Na konci prvního dílu jsem měla dojem že pochopil jaká Charlotta je a že se k jeho bratrovi hodí, že celkově jejich vztah chápe... no alespoň že ho pochopil v díle druhém.
Závěrem: opět dávám 4 hvězdy jako prvnímu dílu ze série, protože kvalitou jsi sou rovny. A teď jen vydržet než vyjde další díl :-)
Úžasný příběh o lásce a skotech. Já tuhle spisovatelku mám hodně ráda a vždy mě ty její příběhy dostanou. Knížka mi mi moc líbila a velmi jí DOPORUČUJI. Jen se nemůžu dočkat až si přečtu další díl.
Kniha byla boží. Chvíli sice trvalo, než jsem se začetla, ale pak to bylo perfektní. Chyběl mi epilog, ale zas aspoň se o to více těším na další díly :-) Suzanne Enoch je moc dobrá autorka, doporučuji!
19. století romantika červená knihovna romance historické romance
2006 | Lekce lásky |
2010 | Pokořený svůdce |
2008 | Plamen v srdci |
2011 | Anglický hrdina |
2009 | Hříšné tajemství |
O něco lepší než předchozí díl. Správná "romanťárna" se vším všudy.