Noční lov
Robert Bryndza
Inspektorka Erika Fosterová / Erika Fosterová série
Jedné horké červnové noci je detektiv šéfinspektor Erika Fosterová přivolána k brutální vraždě. Oběť, vážený praktický lékař, je nalezen ve své posteli udušený. Zápěstí má svázaná a oči pod průhledným sáčkem upevněným těsně pod hlavou vypoulené. O několik dní později umírá za podobných okolností další muž a Erika společně s kolegy Petersonem a Mossovou tuší, že čelí sériovému vrahovi. Ten své oběti sleduje a vyčkává na vhodný okamžik, kdy udeří. Co mají oba mrtví společného? Existuje v jejich minulosti nějaké tajemství, které by je mohlo spojovat? A co je spojuje s vrahem? Erika dělá vše pro to, aby Nočního lovce zastavila a dopadla, i když opět riskuje a dostává se do konfliktů s nadřízenými. A navíc možná vrah začíná sledovat i ji...... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2017 , CosmopolisOriginální název:
The Night Stalker, 2016
Opět krásně čtivé s rychlým spádem. Člověk čte a čte a najedou kouká, že je už na konci.
Hlavní zápletka knihy byla tentokrát více propracovanější než u Dívky v ledu. Jen je škoda, že se tu opakovaly některé stejné prvky jako v prvním díle, hlavně co se týkalo Eriky a jejího chování. Proto budu tentokrát přísnější a strhávám jednu hvězdičku. Fanoušci snad prominou :-).
Po Dívce v ledu další případ vyšetřovatelky Eriky, za mě rozhodně ano, toto je chytlávé, čtivé, má to spád. Těším se na další díly a Roberta Bryndzu zařazuji mezi své oblíbené autory.
Dívka v ledu se mi líbila víc, ale i tak se jedná o dobrou detektivku, někomu však nemusí vyhovovat, že vrah je známý již v půlce knihy.
Super kniha u které se sice brzo dozvíme kdo je vrah, ale to knize vůbec neubírá na kvalitě. Kniha má spád a čte se velmi dobře. Určitě doporučuju.
Autor umí psát čtivě, to se musí nechat. Že by to ale vzhledem k všeobecnému ohlasu bylo něco geniálního, to se zase říct nedá... Dobrá marketingová kampaň evidentně udělá bestseller i z lehce nadprůměrné detektivky. Štvala mě tady jedna věc a to byrokracie ohledně rozdělení policejních kompetencí (zaprvé zase? zadruhé jestli to tak fakt probíhá, tak teda potěš koště...)
Ale stěžovat si rozhodně nemůžu, spíše naopak, zase jsem si rozšířila obzory ohledně nadějných autorů.
Další příběh Eriky Fosterové a já nemohu jinak, než zatleskat. Byla jsem zvědavá, zda bude kniha stejně čtivá a napínavá jako první díl Dívka v ledu. Má očekávání kniha splnila a já se opět těším na další případy Eriky a jejího týmu.
Byla jsem velice překvapená, když jsem se dočetla poměrně brzy, kdo je naším Nočním lovcem a čekala jsem, jak se bude příběh vyvíjet dále. Zdali bude napínavý i přesto, že ono odhalení přišlo po pár kapitolách. Líbilo se mi, že se příběh skládá i z pohledu samotného vraha. Do knihy to vneslo zajímavé vzrušení. Člověk na jednu stranu věděl o každém pokroku a směru vyšetřování a na druhou stranu detailně znal myšlenkové pochody člověka, který měl veškeré vraždy na svědomí. Tento díl byl osvěžující v tom smyslu, že se jednalo o tutéž partu vyšetřovatelů, avšak přeci byl celý příběh psán úplně jiným stylem.
Rozhodně doporučuji, dávám plný počet.
P.S. Robert Bryndza je jedním z mála spisovatelů, který udržuje zpětnou vazbu se svými čtenáři. Přesně tak, jak píše ve svém epilogu. :)
Styl, jakým Robert Bryndza píše je opravdu neskutečně čtivý. Nejedná se o nějaké složité psaní, čtenář při čtení opravdu relaxuje, vyšetřuje spolu s Erikou a jejím týmem a čtení si užívá plnými doušky.
Pokud máte rádi detektivní příběhy, kde krev nestříká na všechny strany, ale poctivě se vyšetřuje a líbila se Vám Dívka v ledu, tak Noční lov je přímo povinnost.
Více v mé recenzi v záložkách.
Kdo bude chtít hledat chyby, určitě je najde. Ale já jsem si Eriku oblíbila a čtení mě moc bavilo. Jen Dívka v ledu mi přišla o malinko lepší.
Dobrá a čtivá knížka. Už se těším na další díl série inspektorky Eriky - Temné hlubiny.
No, hurá, konečně jsem tuto průměrnou detektivku dorazil do konce. V polovině knihy vám autor prozradí vraha, potom se opakuje několik situací z předchozího dílu - opět napadení Eriky hlavním padouchem a znovu odvolání z případu, tentokrát dovolená. Tato celá série je psaná asi podle nějaké šablony. Jsou daleko, daleko lepší detektivky, ale Bryndza je v této době móda a proto ho čtou i ti, kteří by po krimi v životě nesáhli.
Super, Eriku Fosterou sesbírám celou :-D jak to tak vypadá, prý se plánuje asi 10 dílů? Nevíte někdo něco? :-)))
2016 | Dívka v ledu |
2017 | Noční lov |
2019 | Kanibal z Nine Elms |
2018 | Do posledního dechu |
2017 | Temné hlubiny |
Kniha je velmi dobrá.. Přečetla jsem ji za dva dny, nemohla jsem přestat :-) nicméně už mě začíná malinko unavovat hlavní postava. Erika prožívá to samé pořád dokola.. Je nejlepší, její instinkty se nikdy nemýlí.. Pár přátel je s ní a nadřízení proti, jen ji omezují a háží klacky pod nohy a ona se na to vždycky vykašle a udělá si to po svém a pak je frustrovaná, že za to nesklízí slávu a uznání.. Už by k ní autor mohl být trošku hodnější! :-)