Nočný lov

Nočný lov
https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/380102/bmid_nocny-lov-P4K-380102.jpg 4 3707 3707

Jednej horúcej júnovej noci je detektív šéfinšpektora Erika Fosterová privolaná k brutálnej vražde. Obeť, vážený praktický lekár, je nájdený vo svojej posteli udusený. Zápästia má zviazané a oči vypúlené pod priesvitným vreckom, upevneným tesne pod hlavou. O niekoľko dní neskôr zomiera za podobných okolností ďalší muž a Erika spoločne s kolegami Petersonom a Mossovou tušia, že čelia sériovému vrahovi. Ten svoje obete sleduje a vyčkáva na vhodný okamih, kedy udrie. Čo majú obaja mŕtvi spoločné? Existuje v ich minulosti nejaké tajomstvo, ktoré by ich mohlospájať? A čo ich spája s vrahom? Erika robí všetko preto, aby Nočného lovca zastavila a chytila, aj keď opäť riskuje a dostáva sa do konfliktov s nadriadenými. A navyše, možno vrah začína sledovať aj ju...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Cosmopolis

The Night Stalker, 2016

loolee
dnes 3 z 5

Zápletka se mi líbila, postava Eriky trochu sedí mému naturelu, i když jde více do konfliktu. Co mi teda ale fakt vadí, je to explicitní "značkování" - zámek značky "Yale", boty značky jiné atp. A ještě jedna věc mi vadí, ale s jejím hodnocením si počkám, až si přečtu další knihu ze série :).

Duchoslp
14.11.2024 4 z 5

Pomalu si na svérázný styl Eriky začínám zvykat i když se chvílemi chová jako slon v porcelánu. Zápletka zajímavá, místy možná až trošku překombinovaná.

LuckaK.088
12.11.2024 5 z 5

Druhý díl s Erikou za mnou a už se těším na další. Fandím Eričině tvrdohlavosti a jít si za svým jako buldok i přes byrokratickou nespravedlnost. Atmosféra opět skvěle vylíčena - to sálající dusno, kdy se na vás lepí oblečení, málem cítíte na vlastní kůži. Důmyslně vymyšlený sériový vrah a jeho technika vraždění. Navíc vraha mi bylo ve skutečnosti líto, zajímalo by mě, jak skončil. A i když zhruba od půlky známe vraha, tak je příběh napínavý až do konce.

janmac
30.10.2024 2 z 5

Od pulky se to tahlo, tentokrat za me nic moc

Petronelka123
13.10.2024 5 z 5

Kniha se mi líbila...nějak nevím, co víc napsat :). Prostě fajn detektivka, děj se krásně posouvá a graduje a díky krátkým kapitolám velmi čtivé.

LenkaKa
01.10.2024 5 z 5

Opět skvělá kniha, přečteno jedním dechem.

Iki1
09.09.2024 5 z 5

Dějově velmi dobře vystavěný příběh, tudíž velmi čtivý. Jen mi v souvislosti s Erikou přijde, že tu má autor stejný mustr - zločin řeší Erika bez velkého posunu, je odvolána, poté řeší víceméně samostatně natruc všem svým šéfům, dojde k závěru přes ohrožení svého života a nakonec smetanu slízne někdo jiný. Ale to nic neubírá na čtivosti autorových knih, skvělému vykreslení postav i prostředí, ve kterém se příběh odehrává. A k tomu báječná dějová gradace, takže se dle mého jedná o hodně zdařilý thriller.

MarciLiška
09.09.2024 4 z 5

Další napínavý příběh......není co dodat.

mirek7450
08.09.2024 4 z 5

Neposlušná šéfinspektor Erika Fosterová jde za svým (i ne svým) případem kolikrát bezhlavě, ale účinně. Bohužel horká slovenská krev se neslučuje s anglickým klidem a vymáhanou poslušností a tak má stále velké problémy se šéfy, kteří její práci neuznávají.

KnihomolkaOli
02.09.2024 3 z 5

Za mě trochu slabší než první díl.
Možná mi trochu vadí, jak Erika neumí uposlechnout ani jeden rozkaz a chová se občas dost namyšleně.
Ale mám ráda detektivní série, takže si přečtu i další díly.

hey123
21.08.2024 5 z 5

(SPOILER) i tento příběh mě vtáhl a nepustil. Ani jsem nevěděla a měla jsem za sebou půlku knihy. Zbožňuju tyto krátké kapitoly.
A také se mi líbí to, že víme skoro hned, kdo je vrahem. A ne že se to dozvíme rychle, na posledních dvou stranách.
Cením i to, že vrahem byla žena a ne muž, jak je obvyklé.

medlovice
17.08.2024 4 z 5

Tohle mě chytlo od začátku. Napětí a dobré popisy prostředí , dobře popsané charaktery postav , nic není zbytečné. to mě Bryndza překvapil. I když je kniha hrozně tlustá vůbec nenudí .

Katka1974
16.08.2024 4 z 5

Před lety jsem přečetla první díl a pokud si dobře vzpomínám, tak se mi líbil, proto nechápu, proč jsem několik let čekala než si přečtu další. Narazila jsem na něj náhodou v knihovně a přečetla jedním dechem. Napínavé, čtivé prostě naprosto perfektní detektivka. Hlavní vyšetřovatelka je sympatická, ale svými mužskými nadřízenými dost přehlížená a šikanovaná, což se obávám odpovídá mnohdy skutečnosti. Už se těším na další díl.

hrubec:
15.08.2024 4 z 5

Tato publikace byla mojí druhou zkušeností se spisovatelem Robertem Bryndzou. Ke knížce jako takové nemám téměř žádnou výhradu, ale nedá se říci že bych byl nadšený stejně jako u předchozího čtení. Nedá se říci že je kniha špatná, to vůbec ne. Čtení je příjemné s relativně dobře napsanými postavami, mým jediným problémem je neoriginalita. Přišlo mi že něco podobného jsem četl již mnohokrát a chybělo mi něco nového, co by mi vyrazilo dech. Aby jsem tuto recenzi nějak uzavřel, všem fanouškům detektivek i nováčkům v tomto žánru bych knížku s radostí doporučil. Jen nečekejte že by vám z příběhu spadla čelist. Hodnocení: 6,5/10

Terka_J
13.08.2024 3 z 5

Upřímně nechápu všechna hodnocení, která říkají, že je kniha lepší než Dívka v ledu, ale možná to bude tím, že osobně nemám ráda knihy, kde čtenář zná vraha skoro od začátku :) Pak totiž strávím čas akorát nadáváním na to, že detektivové dostanou brilantní nápad na odhalení vraha až na konci, když to mohli udělat hned :)

monishek
08.08.2024 5 z 5

Ja jsem si pribeh zase uzila. Bylo to napinave, zajimavy vrah i zpusob vrazdeni. Cetlo se to lehce, doporucuji. Uz se tesim na dalsi dil.

Ivka14
02.08.2024 4 z 5

Záhada je dobře vyprávěná a příběh se řítí, takže je těžké knihu odložit. Hlavní hrdinka mě trochu rozčiluje, když spěchá a dělá věci po svém, obvykle zcela v rozporu s běžným policejním postupem (pak se diví, proč není povýšena)

Dobrý příběh, nicméně se zajímavým sériovým vrahem, několika vraždami provedenými poněkud neobvyklými způsoby a uspokojivě dramatickým závěrem.

Jsem zvědavá jestli další knihy budou ještě lepší než knihy předešlé.

soarka
01.08.2024 2 z 5

Knihu zatím nehodnotím a odkládám. Netušim zda jsou chyby schválně nebo překladem. Např. v Londýně je o hodinu méně než na Slovensku ale v 19:39 je už na konci června úplná temnota. A ve třetí kapitole je hostitel Issac a jeho bývalý Spethen je na návštěvě, ale zničeho nic přijde věta: Stephen je zvláštní hostitel.
Buď je to překladem anebo Bryndza neví co píše.
Je mi líto, třeba je kniha dobrá, ale toto mě rozčiluje.

Aktualizace:
Knihu jsem docetla, Erika mi i nadale bude nesympaticka, nevim co ocekava, kdyz kolem sebe vytvari akorat chaos. A prace policie celkove, nic moc.

KlariN
22.07.2024 3 z 5

První pokračování osudů Eriky Fosterové je o chloupek slabší, než jednička, nicméně je velmi patrné, že autor pečlivě buduje předivo vztahů, a velmi dobře gradující děj. Motivace zločinu jsou komplexní, a společensky odpovědné, pouto mezi sympatickou vyšetřovatelkou a jejími kolegy pevné. Osobně bych se asi klidně obešel bez linie o Eričině případném povýšení, ale to je jenom marginálie. Spokojenost převládá, neváhám pokračovat v četbě!

iveta3689
13.07.2024 4 z 5

Z prvního dílu jsem byla trochu rozpačitá, tento už se mi líbil hodně. Erika nebyla tak protivná, děj byl vcelku uvěřitelný. Autorův styl se mi líbí, těším se na další díly.