Nočný lov
Robert Bryndza
Inspektorka Erika Fosterová / Erika Fosterová série
Jednej horúcej júnovej noci je detektív šéfinšpektora Erika Fosterová privolaná k brutálnej vražde. Obeť, vážený praktický lekár, je nájdený vo svojej posteli udusený. Zápästia má zviazané a oči vypúlené pod priesvitným vreckom, upevneným tesne pod hlavou. O niekoľko dní neskôr zomiera za podobných okolností ďalší muž a Erika spoločne s kolegami Petersonom a Mossovou tušia, že čelia sériovému vrahovi. Ten svoje obete sleduje a vyčkáva na vhodný okamih, kedy udrie. Čo majú obaja mŕtvi spoločné? Existuje v ich minulosti nejaké tajomstvo, ktoré by ich mohlospájať? A čo ich spája s vrahom? Erika robí všetko preto, aby Nočného lovca zastavila a chytila, aj keď opäť riskuje a dostáva sa do konfliktov s nadriadenými. A navyše, možno vrah začína sledovať aj ju...... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2018 , CosmopolisOriginální název:
The Night Stalker, 2016
Já nevím. Asi dobré, ale ty detaily... V celém domě ani smítko nepořádku, ale pod postelí vrstva prachu? Detektiv chce chytit vraha, ale schůzku si domluví na "největší železniční stanici v celém Spojeném království"? ...
Přečteno v loňském roce. Kniha je krásně čtivě napsaná, stránky plynou tak rychle, že než se nadějete je konec. Bohužel jsem se zatím nedostala k jiným knihám tohoto autora, ale napravím to.
Opet fajny dil :), za me Bryndza dobre :), takze ja muzu doporucit a jdu do dalsich dilu :)
Nějak se mi trvalo se na začátku začíst, asi nezajímavá oběť.
Jinak s Bryndzou určitě nekončím.
Tak já nevím. Po vlažném prvním dílu ze série následuje vlažný druhý díl. Nečtu náhodou něco jiného, než ostatní, když koukám na to hodnocení? Věci, které se od prvního dílu nezměnily a strašně mi lezou na nervy:
1) Dejte si panáka kdykoliv v knížce přečtete sousloví "detektiv šéfinspektor Fosterová". Za chvíli budete namol.
2) Opět vrah zavítá k Erice domů a opět se jí snaží zabít. Klasika. Ta ženská by si už konečně měla zabezpečit byt a přestat kolem sebe vydávat auru, která přitahuje všechny psychopaty a vraždící maniaky.
3) Opět ji všichni házejí klacky pod nohy při vyšetřování a opět jsem naprosto nepochopila proč. Kdyby totiž asi všichni spolupracovali, tak není tolik o čem psát?
Ale třetí díl zkusím... Jsem 1) nepoučitelná a 2) prostě asi optimistická a doufám, že to bude lepší :-).
Další Brynzda. Opět nezklamal.
Jeho knížky čtu sice napřeskáčku, ale nijak mi to nevadí, protože člověk opravdu o nic nepřijde.
Jako vždy - zajímavé postavy, napínavý děj, dobré zápletky.. V polovině knížky už sice člověk ví, kdo stojí za tím vším, ale stejně člověka pořád nutí číst dál. Konec knihy mě docela překvapil.
Fajn oddechová detektivka, podle mně lepší než Dívka v ledu. Ideální čtení na dlouhé zimní večery.
Čte se to výborně, je to napínavé. Líbí se mi vztah Eriky s Petersonem. Akorát doufám, že nebude ve všech dílech zmíněná homosexualita. Vůbec mi tohle téma a lidé nevadí, jen by byla dobrá změna, kdyby byl díl, který by nebyl o tomhle. Jinak bylo překvapivé, že vrahem byla žena, to se v detektivkách teď málokdy vidí. Koupila jsem si všechny díly, autor mě baví. :)
Další detektivka, která se velmi dobře čte. Námět je výborně vymyšlený, některé aspekty vražd, které se v knize odehrávají poměrně překvapivé a brutální. Kniha se mi líbila dokonce o něco více, než Dívka v ledu i když část s forenzním patologem mi přišla trochu přitažená za vlasy.
Ďalší diel zo série prípadov Eriky Fosterovej nesklame ale ani neprekvapí. Námet je opäť skvelý, ale v príbehu sa opakuje vzorec z prvej knihy Dievča v ľade. Vrah prenasleduje Eriku a dostane sa aj do jej bytu. Detektívka sa dostane do konfliktu s nadriadenými a nakoniec je z prípadu odvolaná. Napriek tomu pokračuje vo vyšetrovaní na vlastnú päsť.
Pre zmenu sa však relatívne skoro dozvedáme kto je vrah a dej sledujeme aj z jeho pohľadu. Tím detektívky Fosterovej rieši vraždu lekára, ktorého nájdu v posteli úplne nahého a s igelitoým sáčkom cez hlavu. Po krátkom čase sa objaví ďalšia obeť - slávny televízny moderátor. Začína byť jasné, že ide o sériového vraha, ktorý svoje obete sleduje a čaká na správny okamih.
Okrem hlavnej dejovej línie okrajovo sledujeme aj operáciu Hemslow, ktorá rieši výrobu a šírenie detskej pornografie.
Noční lov je ľahká nenáročná detektívka, ale určite sa dočkáte aj nejakého napätia. Aj napriek počtu strán (niečo cez 400) sa číta veľmi rýchlo vďaka krátkym kapitolám a zvedavosti čitateľa.
Napriek malým nedostatkom knihu odporúčam a už teraz sa teším na pokračovanie.
Mám přečteno všechno, kromě nové knihy, Noční lov byl poslední. Ano četla jsem je na přeskáčku, ale to nic nemění na tom, že byla stejně skvělá jako všechny ostatní.
Bryndzovina, další vztahově výpravná detektivka, homo, hetero, křivdy, nepochopení psychiky, bezohlednost, zaegovanost šarží, osamělost v chaosu. Tak tohle má žlutý punc "světového bestselleru".
Dobrý, jen lehký schoking z toho sáčku, a z té ušní identifikace, mám pocit, že asi v každé knize má pro nás překvapení, na logiku je třeba pohled zhůry a bagatelizovat.
Citace :" Nebyla žádná šance..možnost .... Mít někoho kdo by miloval, a někoho milovat..."
Ztracená důvěra ve spravedlnost.
Poutavá napínavost, v mých F.
vraždy Londýn pro ženy sérioví vrazi internet týrání krimi
2016 | Dívka v ledu |
2017 | Noční lov |
2019 | Kanibal z Nine Elms |
2018 | Do posledního dechu |
2017 | Temné hlubiny |
Moje druhá přečtená kniha od autora, musím uznat, že píše stylem, který se čte úplně sám, je napínavý a vtáhne do děje. Trochu mi na konci bylo líto Eriky, že ji nepovýšili, ale tak trochu čekám, že to tak má být a že se mohu těšit na nový a další zajímavý děj v dalším dílu. Rozhodně doporučuji přečíst tuto knihu, no a samozřejmě nejen tuto, ale všechny !