Nočný lovec

Nočný lovec
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/474651/bmid_nocny-lovec-cpU-474651.jpg 5 3056 3056

Robert Hunter série

Do losangeleskej okresnej márnice privezú telo neznámej ženy. Príčina jej smrti je záhadou. Nijaké jasné stopy, len hrubá niť, ktorou páchateľ zašil obeti najintímnejšie partie. Patológa však najviac zaskočí ohavný predmet, ktorý vrah zanechal v jej tele. Predmet, kvôli ktorému detektíva Roberta Huntera zo zvláštneho oddelenia vrážd stiahnu z iného prípadu, aby sa ujal vyšetrovania. O niekoľko dní nato sa nájde ďalšie telo. Aj táto žena má v sebe zašitý bizarný, dômyselne zhotovený predmet. A zďaleka nie je vrahovou poslednou obeťou. Keď pri pátraní Hunter narazí na prípad zmiznutej ženy, ktorú hľadá ostrieľaná súkromná vyšetrovateľka Whitney Myersová, dospeje k podozreniu, že páchateľ svoje obete unáša a drží ich nejaký čas v zajatí, než ich napokon zabije. Hunter sa čoskoro ocitá v honbe za vrahom, ktorý ho šokuje svojou brutalitou – fanatickým lovcom s desivým tajomstvom, ktorý sa nezastaví, kým každá z jeho obetí nespozná krutú pravdu.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: ekniha , Aktuell

The Night Stalker, 2011

krejcovka76
10.11.2019 5 z 5

Třetí knížka tohoto autora během 14 dnů. Konečně jsem po dlouhé době objevila autora a knížky, které mne doslova pohlcují. Jak už jsem psala v předchozích hodnoceních - krátké kapitoly, lehký styl psaní, sympatičtí hlavní hrdinové a neuvěřitelné (ale reálné) způsoby vražd, které vždy na konci knížky mají svojí logiku.
PS: poprvé jsem odhadla pachatele, jen jeho příběh mi zůstal záhadou.
Ve zkratce kniha jedinečná, skvělá a kdo jí nepřečetl, tak ať si jí nenechá ujít a jde do toho :-)

Lavender756
07.11.2019 5 z 5

Velmi poutavé a čtivé od začátku do konce, postavy uvěřitelné, lidské, konec nepřekombinovany. Detektivní příběh se odkrývá hezky a logicky, postupně, žádné skoky a geniální postupy! Doporučuji.

martinaandulka
05.11.2019 5 z 5

Moje 3 kniha v pořadí od Cartera a byla to napínavá jízda.Hlavní detektivHunter a jeho parták Garcia jsou opravdu skvělí.Vrah byl opravdu šílený a co dělal s obětmi,ještě ted mi běhá mráz po zádech.Vyšetření do sebe zapadá jako puzzle a čtenář jen kouká co někdo může vůbec něco takového udělat.

romana0733
03.11.2019 5 z 5

Třetí kniha a opět super. Dobře promyšlený příběh. Nebylo tam tolik brutality, jako v v první knize, ale brutální byla. Carter opravdu umí. Baví mě to napětí a vždy to vygradování na konci. Mám ráda krátké kapitoly a ty tu byly, ale vždy tak ukončeny, že mě nutili číst dál a dál.

Pája699
01.11.2019 5 z 5

Svým způsobem jsem knihy od tohoto spisovatele odkládala. Bála jsem se, co mě v knize za brutality čeká :-) ale po přečtení této knihy musím říct, že jsem moc ráda a začla jsem číst. Autora jsem si zamilovala. Skvělý styl psaní, žádná zbytečná omáčka kolem. Originální námět, zápletka, rozuzlení. Prostě fičák od začátku až do konce. Hurá do dalšího dílu...jdeme se bát....

pastelka53
28.10.2019 5 z 5

Hltala jsem každé slovo od začátku až do konce...
Hunter se opět předvedl v tom nejlepším světle a polapil nezbedného zloducha... Garcia samozřejmě pomáhal.
Vždy si myslím, že Carter nemůže laťku ujetosti, napětí a krvelačnosti překonat, ale s další a další knihou jsem si jistá, že může!

anája
28.10.2019 5 z 5

Povedená kniha, od autora moje první.Nalpįnavá , děj odsipal, bylo to místy opravdu děsivé.Tesim se na další...

Bee240
24.10.2019 5 z 5

Dnes jsem dočetla třetí díl ze série o Robertu Hunterovi , patřím mezi fanoušky Chrise Cartera takže jsem si čtení náležitě užila a i když mi to trvalo trochu déle kvůli nedostatku času , hltala jsem každé slovo. Opět to byl zážitek a jen mě pan Carter utvrdil v tom , že prostě ví co dělá a je to mistr ve svém oboru. Budu se opakovat ale toto je prostě špička mezi thrillery a detektivkami. Opět tu máme Roberta Huntera a jeho parťáka Carlose Garciu , s každou knihou je mám čím dál raději a nikdy se mi nestalo že bych byla s postavami v knize tak spokojená. Většinou mi v knihách někdo vadí ale tyhle dva jsou prostě skvělí tým a i díky nim jsou tyto knihy prostě skvělé. V této knize mají opět před sebou psychopatického a zvráceného vraha , který je velmi trpělivý , chytrý a plný zlosti a nenávisti ale zároveň svým způsobem plný lásky , což může znít divně ale kdo to četl určitě mě chápe. Kniha byla skvělá a čtivá. Kdo nějakým nedopatřením :) ještě nečetl určitě tuto sérii můžu jen a jen doporučit.

Rodaw
23.10.2019 5 z 5

NOČNÍ LOVEC
.. aneb další skvělá a vynikající knížka od pana Cartera. Některé scény tu byly vážně wow. Třeba ta s postelí... děsivé. A to se mi právě na celé této sérii líbí. Jsou tu scény, které Vás vyděsí skrz to, jak drsné jsou. Ale pak i ty, které Vás vyděsí tou atmosférou. Absence násilí, ale maximální ztělesnění zla. Takový ten pocit "Nejsem tu sám". Ano, já osobně tomu říkám pekelně strašidelné scény. :) A takto dokonale je umí napsat snad jen Carter...
Více na mém YouTube :-).

mataj
22.10.2019 5 z 5

Můžu zodpovědně napsat, že se Chris Carter zařadil mezi mé oblíbené autory. Třetí kniha v pořadí je opět stejně úžasná, napínavá a drsná co se brutality vražd týče.

Lenka26
13.10.2019 5 z 5

Napínavé, čtivé, gradující závěr. Mně se kniha líbila, určitě jsem se nenudila, ani mi nepřipadala zdlouhavá.

Marta08
09.10.2019 4 z 5

Třetí kniha od Chrise Cartera s Robertem Hunterem a začínám vnímat jistou šablonovitost. Nakladatelství by mělo zapracovat na překladu, protože těch "ježišmárjá" tam bylo na můj vkus až příliš, slovo "anžto" mi lezlo na nervy a některé věty nedávaly smysl ("Klíče od K. bytu už Hunter měl. ..., a měl je ležet na zadním sedadle auta. ..."). Možná odfláknutá práce překladatele? Poslední co bych vytkla, je určité zrychlení děje. Ještě za půlkou nemají detektivové nejmenší tušení, kdo by mohl být pachatelem a pak najednou téměř z ničeho nic najednou vědí, o koho jde! Za mě srovnatelné s popravčím, velmi mě bavilo sledovat myšlenkové pochody Roberta Huntera, Carlose Garcii i pachatele. Chválím povedenou obálku.

LadyHip
06.10.2019 5 z 5

To byla jízda. Číst si v noci sama doma o šílenci, který unáší svoje oběti z jejich domovů, to tedy umocní zážitek. Navrch když z 99% odpovídám profilu. Skvělý příběh, tenhle byl opravdu hodně dobře vystavěný.

Elsasbooks
02.10.2019 3 z 5

Některé části by se daly krásně proškrtat, protože nejsou pro příběh podstatné. Knížka se většinu příběhu vleče, ale ke konci se to konečně rozjelo. Za mě průměr.

Lucie85
29.09.2019 5 z 5

Další kniha od Cartera, další pecka! Opět originální námět, zápletka, rozuzlení, absolutní napětí od začátku až do konce. Kde Carter bere ty nápady ? :-) Skvěle a chytře propracovaný děj.

Česneksmedem
20.09.2019 5 z 5

Přečteno podruhé. Ani ne tak kvůli těm zvrácenostem, ale spíše kvůli myšlenkovým pochodům Roberta Huntera, jeho parťáka i padoucha. A samozřejmě i kvůli jednosladové whisky, která zkouší naši pevnou vůli dát si pouze jednu. Je to ale svůdný čertík.
Dobrá obálka i překlad, ale hlavně drsný a velice čtivý příběh.

Brembelik745
09.09.2019 5 z 5

Další povedený díl. Na autorovi se mi líbí, že zbytečně nic neokecává. Hned probíhá vyšetřování, každý nález je srozumitelně vysvětlen. Nezabředavame do zbytečných detailů a zdlouhavý popisů. Vše je jasné, svižné. A každá Carterova kniha na závěr exceluje vysvětlením motivu. Velmi dobrý spisovatel, bez rozmysleni 5*.

stryc_Pepin
07.09.2019 5 z 5

Opět výborná kniha se strhujícím dějem, nicméně trochu mi vadí, ale to platí všeobecně na většinu autorů dnešního akčního krimi, že zlosyn je vždy mnohanásobně lépe vybaven, vycvičen a informován než sebelepší policejní příslušník a disponuje prakticky všemi dovednostmi specialistů ve všech oborech.
Velmi často je také vybaven jasnozřivostí a předvídavostí takových rozměrů, že by mu to mohl i Nostradamus závidět.
Do toho je nutné ještě i zakomponovat, že oplývá i neomezenými finančními prostředky a opatřit si dílce třeba na stavbu raketoplánu, který bude jistě potřebovat pro spáchání dalšího rafinovaného zložinu, jistě nebude na eBayi nebo Aliexpressu vůbec žádný problém.
Zkrátka je to v podstatě ultimátně vycvičený génius, vedle nějž je třeba takový James Bond ubohý skautík.
Ve finále taky k jeho dopadení dojde většinou jen náhodou, a to když třeba někdo škrtne v nejméně vhodný okamžik třeba sirkou, nebo zapraská v topení a pachatel je náhle vyveden z koncentrace, a toho využije sic nadprůměrný, leč padouchovi sotva po pás dosahující detektiv, nebo jiný specialsta a zneškodní ho, nebo zastaví bombu milisekundu před explozí.
Inu to jen tak mimochodem, a v podstatě to nikterak neovlivňuje moje hodnocení, neb to byla pěkná jízda a tak to mám rád :-)

Aivlis
29.08.2019 5 z 5

Fúha, príbeh fajn, Carter nesklame No pre mňa bola dokonalým zabijakom veta "Zapomněla jsi se podívat pod postel." Knihu som čítala večer v posteli... vážne sa nedalo pod tú posteľ nenakuknúť. Čo keby?

terezarath
29.08.2019 4 z 5

Klasický Carter. Napínavé a do posledních stránek nemáte ani tušení, kdo je vlastně vrah. Musím říct, že vrahův motiv mě tentokrát opravdu dostal! I přes to se nemohu zbavit pocitu, že je to jedna z těch "slabších".