Nočný lovec
Chris Carter
Robert Hunter série
Do losangeleskej okresnej márnice privezú telo neznámej ženy. Príčina jej smrti je záhadou. Nijaké jasné stopy, len hrubá niť, ktorou páchateľ zašil obeti najintímnejšie partie. Patológa však najviac zaskočí ohavný predmet, ktorý vrah zanechal v jej tele. Predmet, kvôli ktorému detektíva Roberta Huntera zo zvláštneho oddelenia vrážd stiahnu z iného prípadu, aby sa ujal vyšetrovania. O niekoľko dní nato sa nájde ďalšie telo. Aj táto žena má v sebe zašitý bizarný, dômyselne zhotovený predmet. A zďaleka nie je vrahovou poslednou obeťou. Keď pri pátraní Hunter narazí na prípad zmiznutej ženy, ktorú hľadá ostrieľaná súkromná vyšetrovateľka Whitney Myersová, dospeje k podozreniu, že páchateľ svoje obete unáša a drží ich nejaký čas v zajatí, než ich napokon zabije. Hunter sa čoskoro ocitá v honbe za vrahom, ktorý ho šokuje svojou brutalitou – fanatickým lovcom s desivým tajomstvom, ktorý sa nezastaví, kým každá z jeho obetí nespozná krutú pravdu.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2020 , AktuellOriginální název:
The Night Stalker, 2011
Letošní rok jsem začala čtením detektivek, kniha Chladnokrevně mě připadala dějově brutální ,ale to jsem nevěděla ,že sáhnu ještě po drsnější knize. Ale i přesto byl pro mě Noční lovec velice čtivý a napínavý od začátku až do konce.
Knížka, která se čte jedním dechem, byť tentokrát mi konec přišel trochu překombinovaný. Vyhovovaly mi krátké kapitoly. A děsí mne, jaké hrůzné způsoby vražd dovede autor vymýšlet
Opět mistrovsky napsáno, nemohla jsem se odtrhnout, vše vymyšleno a hlavně vysvětleno do posledního detailu a samozřejmě napínavé až do konce.
Docitana tretia kniha serie a môžem zhodnotiť že pre mňa super ...autor píše tak že sa vzivam do deja rozmýšľam s detektivmi...pri opise zranení má bolia aj kosti ;-) rozcitana 4 ka a teším sa na ďalšie v sérii ;-)
Chris Carter je 65. ročník. Stejně jako já! A to znamená, že jeho knihy musí patřit k tomu lepšímu! :-)
Že je Los Angeles je město zločinců a deviantů, to už vím dávno, protože autorů, kteří zasadili příběhy svých detektivů do tohoto prostředí, znám spoustu. Dlouhodobě u mě vede Connelly s Harry Boschem, kterému k dosažení dokonalého čtenářského prožitku stačí poměrně běžná, takřka každodenní zápletka. Carter na to jde tím jednodušším a v poslední době hodně oblíbeným způsobem, a to cestou mimořádné brutality a sexuální perverze. Vzhledem k tomu, že jsem přesycen z autorů, předhánějících se v tom, kdo vymyslí co nejúchylnější příběh, dávám jednu hvězdu dolů. Prostě mi to připadá dosti prvoplánové, jak zaujmout a přitáhnout co nejvíce čtenářů, lačnících po úchylárnách. A já se k těm masám neřadím.
Za co bych naopak jednu hvězdu nad rámec možného hodnocení přidal, je mistrně vedený příběh. Krátké kapitoly vnímám jako jednotlivé filmové scény a na konci každé z nich visí otazník, který nutí číst dál a dál, ve zrychlujícím tempu, dokud mě nezastaví poslední prázdné stránky či tvrdá vazba knihy. Carter umí a kdykoli po něm zase rád sáhnu. Jen ho musím proložit něčím míromiluvnějším.
Budu se asi opakovat...... Jak sakra Carter může vymyslet takové vraždy. Kam na to chodí. Vše je propracovaný do posledního detailu. I když bych našel nějakou tu těžko uvěřitelnou náhodu tak to celkově bylo reálné, napínavé a zajímavé čtení. Už se těším na sochaře smrti.
Opravdu dlouho jsem nečetla, tak dobrou knihu. Děj je tak napínavý, že Vás to nutí číst jednu kapitolu za druhou. Moc se mi nestává, že bych se u knihy bála, ale tady jsem to zažila. Víceméně čtu jenom detektivky a tahle je za mě top. Určitě si jdu koupit od tohoto autora další tituly.
Další velmi napínavý příběh. Oproti prvním dvěma dílům pomalejší rozjezd a postupné rozplétání, sem tam nějaké zauzlení ke zpomalení příběhu. Líbí se mi, že tam bylo i více z policejního prostředí, více osob, provázanost a spolupráce. Finiš každopádně překvapí. Absolutně mě nenapadalo, kdo za tím vším je.
A máme tu další skvost! Opravdu zatím nejde Cartera hodnotit méně než 5 hvězdičkami. Na začátku jsem měla pocit, že mě tento díl až tak bavit nebude, ale pak se to pořádně rozjelo a ke konci jsem knihu opět nemohla odložit.
A i zde opět důkaz, že zlo plodí vždy jen zlo....
Skvělá detektivka, dobře se čte.. I když první díl se mi líbil o trochu více. Těším se na další díly tohoto autora.
Úžasné, čtivé, super!!! Jen tak dál....Hunter je prostě borec a Carter geniální psychopat...
Nejlepší kniha kterou jsem kdy četla. Naprosto jsem se zamilovala do knih Chrise Cartera. Způsob psaní, popisování, napínání čtenáře a nepředvídatelnost,...to vše je prostě....ani nevím,nějak nemám z té dokonalosti co jsem teď dočetla slov.
Další knížka a další serie vražd. A řekl bych, že autor postupně zvyšuje laťku, alespoň co do morbidity. Nicméně knížka se stejně jako předchozí skvěle četla a jen nerad jsem ji odkládal... Těším se na další díl...
detektivní a krimi romány thrillery USA (Spojené státy americké) sérioví vrazi Los Angeles
2013 | Dvojitý kříž |
2016 | Zloba |
2015 | Jeden za druhým |
2013 | Noční lovec |
2016 | Já jsem smrt |
Moje třetí kniha od Cartera a zase pecka! Dobře se čte, vyhovují mi krátké kapitoly, příběh je napínavý, promyšlený ale spíše pro silnější pohavy :)