Nov

Nov
https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/30438/bmid_nov-nVO-30438.jpeg 4 5143 5143

Stmívání / Twilight série

Pre Bellu Swanovú má jedna vec oveľa väčší význam ako jej vlastný život: Edward Cullen. No zaľúbiť sa do upíra je oveľa nebezpečnejšie, ako by si vôbec dokázala predstaviť. Zástupy čitateľov, ktorých okúzlil svetový besteller Súmrak, nedočkavo čakajú na pokračovanie príbehu o Edwardovi a Belle, milencoch, ktorým osud nepraje. V Nove Stephenie Meyerová opäť neodolateľným spôsobom spája romantiku s napätím a nadprirodzenými javmi. Táto milostná upírska sága, strhujúca, plná vášne a prekvapujúcich zvratov, nastúpila na cestu k literárnej nesmrteľnosti.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Tatran (Bratislava)

New Moon, 2006

Ivy
21.12.2013 5 z 5

Četla jsem ji už dávno, několikrát a vracet se k ní zřejmě nebudu i když, co vzpomínám tak nenacházím co bych vytkla. Jo, pamatuji si. V té části, co Bellu Edward opustil jsem řvala. Umění knih rozbrečet a rozesmát si cením :).

Šárkys
06.11.2013 3 z 5

kniha se mi z celé série líbila asi nejmín

Lenishka
30.10.2013 5 z 5

nebyla špatná, jednou za čas se k ni vratim

HiNataLi
18.10.2013

Mě osobně se tento díl asi líbil nejméně (ač se mi líbí zpracování obálky), Bellin způsob vyrovnání se s odchodem Edwarda a její následná tendence k "adrenalinovým sportům" mi přijde až komická. O to spíše, že když začíná cítit něco k Jacobovi, a sama to i přiznává, stačí lusknout prsty a jede do Itálie, skočit Edwardovi do náručí... ... (-_-)... I tak měla ale knížka světlejší místa, která ale postupem času a medializací z mé paměti vybledla. Stejně jako první díl nehodnotím.

Hikari
13.10.2013 2 z 5

Nebýt obrovské reklamy na filmy, nikdo by o těchto knihách nevěděl.. a asi by to tak bylo lepší

Lentilka45
11.10.2013 4 z 5

Kniha se čte dobře, ale na můj vkus je psána dost pohádovou formou. Uvítala bych více akcí, aby čtenář ztratil iluzi toho, že nakonec všechno dobře dopadne.

KriKri
07.10.2013 5 z 5

Druhý díl se mi líbil ještě víc než první. Jsem mile překvapena, filmy sice znám, ale v knize je mnohem víc detailů.

Poutnice
01.10.2013 4 z 5

tenhle díl nebyl úplně nejlepší, ale byl skvělej i tak. Bylo dostzajímavý, jak si autorka poradila s Edwardovým odchodem, jak se k tomu postavila Bella a nakonec Jacob? No páni, ten ale vyrostl, že? Kdyby to měl být poslední díl, byla bych taky pro, aby se Edward nevrátil. Hezky napsané, čtivé a stále pro holky...tak se pánové nezlobte, že se vám ty knihy nelíbí, však nikdo netvrdil, že jsou unisex :)

Nelin
16.09.2013 5 z 5

Téměř celá kniha bez Edwarda :/// No, přežila jsem to a nenesu žádnou kritiku. Opět byla kniha velice čtivá a jednoduše úžasná. Musím se ale přiznat, trochu mě vyděsil konec... ne, nebudu spoilerovat :D

AjťačkaTýnka
30.08.2013 4 z 5

Musím konstatovat, že kdyby byl Jacob Edward a naopak, možná bych to měla ještě raději než tak moc, jak to mám právě teď. :D
Každopádně další úžasná kniha plná nezaměnitelných zvratů :)

kleria
16.08.2013 3 z 5

Tento díl se mi líbil už o trošku miň než první díl, já nevím jak komu, ale mě tu chyběl Edward a já nevím já nějak Jacoba nemusím a Bella pro mě taky není nějak extra postava. Ale konec se mi líbil, takže aspoň tak :DD.

benda02
12.08.2013 3 z 5

Nejlepší díl celé série, konečně se něco děje, už to není jen cukrování a chození za ručičku. Dokonce teče i krev. Stejně ale jako zastupce mužského pohlaví postrádám akci, tudíš suchý průměr.

pink_ivy
11.08.2013 3 z 5

“Forbidden to remember, terrified to forget; it was a hard line to walk.” Rozhodně horší než první díl. Děje se tam toho ještě míň. Škoda jen, že se ten Edward vrátil, vždycky jsem byla spíš Team Jacob :D

stavlamich
09.08.2013 5 z 5

Ačkoliv je to můj nejméně oblíbený díl ze ságy, pořád ho mám moc ráda a kdykoliv mám chuť, přečtu si své oblíbené rozhovory. :)

bowlly
08.08.2013 5 z 5

O něco horší než díl první...ale i tak krásný...

zdenyCZka
02.08.2013 5 z 5

doporučuju !!!!!!! Ale film mětotálnězklamal, si plánuju koupit.

hela1007
29.07.2013 4 z 5

Knihu jsem přečetla jedním dechem, místy mi i ukápla slza (ale v těhotenství jsem brečela nad vším). Parádní oddechovka.

Christina Marie
28.07.2013 5 z 5

Novému měsíci sice chybí něco málo do dokonalosti Stmívání, ale pořád si zaslouží 5 hvězdiček, protože je to vážně skvělá kniha. Hned od první stránky se člověk začte a nemůže se odtrhnout, je sice pravda, že byla až moc dlouhá ta "prostřední" část knihy s normálním životem bez nadpřirozena. Ale jakmile se objeví vlkodlaci.... Chápu, že to není něčí styl, ale stejně....

Marčullkas
24.07.2013 3 z 5

Více prostoru pro Jacoba a Bellu. Její naivní pohledy na "její" vztah. Pořád dokola Jacob/ Edward/ Jacob/ Edward ... Nerozhodnost, chvilkama až stupidní jednání ... :/

Belatris
21.07.2013

Aby autor utáhl (kvalitně) román v ichformě, měl by mít alespoň základní potuchy o psychologii; nebo by to měl být schopen alespoň předstírat. Tak špatně vystavěnou postavu, jako je Bella, jsem už dlouho neviděla.
Co se týká psychologie postav, logiky motivací a kvalitně strukturovaného díla, vždy sahám po Anne Rice (Interview s upírem). Meyerovou nepovažuji za spisovatelku; povrchnost a pózovitost jejího psaní ve mně vyvolává pobavení a tak trochu i údiv nad tím, kolik lidí si špiní "harddisk" její tvorbou, která pro mne nepřekonává úroveň záchodové četby. I když... já si pořád raději přečtu etiketu dezinfekce do záchodu než její román.