Nov

Nov
https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/30438/bmid_nov-nVO-30438.jpeg 4 5143 5143

Stmívání / Twilight série

Pre Bellu Swanovú má jedna vec oveľa väčší význam ako jej vlastný život: Edward Cullen. No zaľúbiť sa do upíra je oveľa nebezpečnejšie, ako by si vôbec dokázala predstaviť. Zástupy čitateľov, ktorých okúzlil svetový besteller Súmrak, nedočkavo čakajú na pokračovanie príbehu o Edwardovi a Belle, milencoch, ktorým osud nepraje. V Nove Stephenie Meyerová opäť neodolateľným spôsobom spája romantiku s napätím a nadprirodzenými javmi. Táto milostná upírska sága, strhujúca, plná vášne a prekvapujúcich zvratov, nastúpila na cestu k literárnej nesmrteľnosti.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Tatran (Bratislava)

New Moon, 2006

Bramboráček
09.05.2012 2 z 5

Zdá se mi to nebo se autorka picla? První díl byl fakt perfektní ale druhej! Vůbec se mi nelíbil! Ale to už je věc názoru. 4/10

kroftik
22.04.2012 4 z 5

Ono záleží, jak k tomu člověk přistupuje. Když berete do ruky knížku s tím, že se jedná o totální brak, od začátku to čtete s odporem a pohrdáním a jste přesvědčení, že se vám to líbit nebude, tak vás to prostě nadchnout ani nemůže. Já si prvním dílem udělala o podobě příběhu i autorčinu stylu vyprávění určitou představu, kterou mi Nový měsíc naprosto splnil. Zopakuji tedy jen, že sága skutečně není vrcholné dílo literárního světa, ale čte se vážně moc příjemně, dokonce bych řekla, že dvojka je o něco lepší než jednička. Ve filmu trochu pokulhávají vizuální efekty (na to, v jakém roce byl natočen), ale dívat se na něj také dá. Za mě Nový měsíc - chvalitebně.

Petunnka
05.04.2012 3 z 5

Nic moc. Přečetla jsem celou ságu. To se dalo, ale už jsem holt jiná věková kategorie :-)

johisa
04.04.2012 3 z 5

Tenhle díl se mi moc nelíbil. Cela část s Jacobem byla jedna velká nuda a těšila jsem se až tam zase bude Edward.

mony-c
03.04.2012 5 z 5

Krásná sci-fi romantická kniha. Celou ságu mám velice ráda, ale Nový měsíc asi nejvíce.

Džizetka
18.03.2012 1 z 5

Nejnudnější z celé série,alespoň pro mě.

Val
09.03.2012 5 z 5

Je pravda, že první polovina knihy byla zdlouhavější a nic moc se tam nedělo, ale ta druhá byla akční docela dost, tak se to vyvážilo. Já osobně nemám problém ani s tímto dílem..... Dokonce mi ani nevadí povaha Belly, protože,každý máme něco a když se pokouším vžít do její situace, těžko říct, jak bych se zachovala.....Jak už jsem napsala k prvnímu dílu, je to příběh psaný pro určitou cílovou skupinu čtenářů a pokud tento fakt respektuju, tak nemohu hodnotit nijak přísně. Mě se to celé prostě líbí ,-)

Lenka 13
01.03.2012 5 z 5

Kniha se mi líbila,...celá sága je hezká..oddechová

Bee
29.02.2012 2 z 5

Kniha měla pár světlých stránek. Sympatického Jacoba, zase jsme se dostali do naprosto odlišného světa, než jsou upíři v pojetí Meyerové, kteří mi moc nesedli. Ale ani její pojetí vlkodlaků mi moc nevoní. Bellina celodílovou depresi ponechám radši bez komentáře. Názor mi vylepšila až cesta do Volterry, kde se alespoň něco dělo. Podle mě by bylo mnohem lepší, kdyby z toho útesu skočila už tak v půlce knížky a Itálie byla rozepsaná víc.
New Moon je taková oddechovka.

DarkFireflies
25.02.2012 4 z 5

Pro mě nejlepší díl ze série.
Oproti prvnímu dílu obsahoval i nějaké to napětí, jinak to ale nadále hodnotím jako pěknou oddychovou četbu. Bohužel, napatřím k těm, pro které je slovo "oddychové" synonymum pro "příšerné".
Navíc, konečně se mi podařilo překonat chrakter hlavní hrdinky, která se začala chovat, tedy, tak trochu, jako člověk.

pajulka
24.02.2012 5 z 5

Úžasné, první jsem nemohla překousnout části psané z Jacobova pohledu, ale pak mi to přislo naprosto samozřejmé, paráda ! :)

sarekaslukova
22.02.2012 5 z 5

Mně se tento díl líbíl tedy daleko víc než Stmívání. Bylo to asi proto že tam nebylo tolikrát zmiňováno slovo Edward.
Zdál se mi i víc napínavý.

Layss
21.02.2012 4 z 5

Tento díl byl zajímavý díky Jacobovi. Na konci dílu jsem si docela přála, aby se Edward nevracel...

Kituna
18.02.2012 5 z 5

pékny dil ... jako vsechny :-* ..milluju ty pribehy :-***

reykjavik
07.02.2012 4 z 5

Trošku slabší než předchozí díl. Děj se někdy až příliš táhne, ale na konci čeká dobrá, akčnější část. A Jane je vážně potvůrka!

pufina
03.02.2012 1 z 5

Bella trpí, Edward chce spáchat sebevraždu (v Itálii, jaká krása) a Jacob zvlčí, no to snad nemá cenu pořádně komentovat. Když nad tím uvažuju, zaslouží vůbec taková kniha tolik komentářů a pozornosti? Takže znovu, Bella trpí a navíc má hulacinace, Edward se chce zabít a Jacob zvlčil, to snad vystihuje všechno. Při čtení toho, jak Bella trpí a jakou hroznou díru má v hrudi, jsem měla chuť udělat jednu díru do knihy..

Juliette
02.02.2012 1 z 5

Půlku knihy jsem se nudila a četla o přeludech a v druhé polovině se dělo tolik akce, jako v ostatních dílech dohromady.

Lamička
28.01.2012 2 z 5

Nejslabší díl z celé ságy.

kusma
24.01.2012

Pouhá omáčka, zbytečný díl.
V minulém díle si člověk většinu knihy četl, jak je ten upíří chlapec úžasný, jak se jí furt zastavuje srdce, jak rudne. V tomto díle si naopak stále chytala tu díru v hrudi, která se tam objevila, když ji její milovaný krvežíznivec opustí. Opravdu špatné.
Tak proč si chci přečíst další díl? Když člověk vydrží tu příšernou omáčku kolem, tak je to vymyšlené zajímavě, je to i napínavé, jsem zvědavá, kam se to dostane. Jen opravdu - ubrání stránek by tomu jenom prospělo, velmi prospělo.

Adulina12
14.01.2012 3 z 5

stručně.. kniha má podle mě hrozně pomalej rozjezd, ale aspon se tam podle mě něco dělo, narozdíl od stmívání, kde byl záchvěv nějakýho akčního prvku.. je škoda že tady není hodnocení s půl hvězdičkou, protože bych dala 3.5