Návraty domů
Debbie Macomber
Nové začátky série
1. díl
Cassie Carterová si se svými sestrami byla v dětství velmi blízká, ale jistá nešťastná událost jejich pouta zpřetrhala a Cassie hned po střední škole od rodiny utekla, jen aby se vdala za nesprávného muže a zahodila těžce vydřená studia. Její rozhodnutí zlomí jejím rodičům srdce a ještě víc proti ní sestry zatvrdí... Nyní je jí jednatřicet, od manžela odchází a touží se s rodinou usmířit, ale to není vůbec snadné. Jednoho dne jí zavolá starší sestra Karen a Cassie po své šanci ke smíru skočí. Má se však ještě ke komu vracet?... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2017 , Ikar (ČR)Originální název:
Last One Home, 2015
Tato knížka se mi hned od začátku četla báječně. Líbil se mi vypravěčský styl i nenáročný příběh tří sester, které si k sobě po letech hledají cestu.
Důležité téma, kterému se autorka věnuje je určitě domácí násilí. Vnímá spíš, ale psychiku ženy, která se ze spárů násilnického manžela vymanila. Myslím, že se jí to povedlo zpracovat velmi dobře.
Spoilery!
Vadily mi tři skutečnosti.
1) Natahovaný konec. Ubrala bych asi tak třicet stránek, jelikož se to vše vleklo moc dlouho a nic moc důležitého se nedělo.
2) Postava Amiee. Neskutečně otravná bytůstka, která byla vždycky tam, kde se nehodila. Fakt ji nemám ráda.
3) Okatost, která předurčuje celý děj. Jako já fakt nevím, jak vy, ale já z prvního rozhovoru Nichole a Jakea poznala, že jí je nevěrný. A rozuzlení bylo na posledních stránkách. Takže ta předvídatelnost děje, která sečtělému člověku nemůže uniknout, mi vadila.
Jinak je příběh o veskrze silné ženě, která si své publikum zaslouží. I když je fiktivní. A vůbec všechna témata jsou čtivá a myslím, že se do příběhu rychle ponoříte a skoro se všemi hrdiny si budete rozumět. :)
Je to odpočinkové čtení pro ženy, které mají zrovna chuť na něco nenáročného.
Kniha se mi moc líbila, byla oddychová, ale velice pěkná. Nic mi v ní nechybělo, hlavní hrdiny jsem si hned oblíbila. Pro mě opravdu moc povedený příběh lásky.
Pěkné oddychové čtení se šťastným koncem. O problémech v rodině a cestě k porozumění. O tom, že rodina by měla být kotviště...
Mně se knížka moc líbila. Přesto že je to nenáročné čtení, kdy od začátku tušíte kam to asi bude směřovat, tak jsem si ji opravdu užila. Celý příběh byl zajímavý i téma sociální pomoci potřebným.
Před tím jsem četla knihu Osm a tam mi nebyl nikdo sympatický, ale tady snad všichni, a nejvíc asi malá Amiee. Takže jestli bude pokračování, tak se ráda ke všem vrátím.
A ta obálka je opravdu moc povedená.
Musím přiznat, že k této knize jsem se dostala především díky její krásné obálce a docela jsem se obávala příběhu, protože přeci jen autorka zvolila poměrně netypickou tematiku života ženy, která byla řadu let týrána. A jak to tak bývá, byla jsem velice příjemně překvapena.
Knížka dokázala vkusně propojit lehkou romantiku s citlivým tématem pozice týrané ženy. Je to tedy ideální kombinace příběhu, kdy si čtenář odpočine, ale zároveň se poučí, což se v knihách ne vždy podaří, ale tady se to autorce rozhodně podařilo. Kromě toho ukazuje také, že vztahy s rodinou se dají zničit lehce, ale náprava bývá náročná pro obě strany, což je bohužel věc velice reálná a bývá snad v každé rodině.
Příjemné prázdninové čtení, příběh není světoborný, ale vzhledem k mojí osobní potřebě číst něco milého s dobrým koncem dávám hvězdu navíc
Pěkné a příjemné čtení, mnohem lepší, než jsem čekala. Zajímavý byl i způsob, kterým se v USA dostává pomoci těm, kteří jsou v nouzi. Nevím o tom, že by u nás fungovalo něco podobného.
Hlavní linka románu je sourozenecký vztah tří dospělých sester. Je to samozřejmě beletristické zpracování, ale myslím že taková směs náklonnosti a rozčilení se objevuje v mnoha rodinách i v reálném životě. Od knihy jsem nic moc nečekala, ale velmi příjemně mě překvapila.
Pěkný román o sesterských poutech, které nezpřetrhal ani čas a po letech odloučení opět najdou k sobě cestu. Kniha se četla dobře a má opravdu krásnou obálku.
Návraty domů je nenáročný společenský román pro chvíle příjemné pohody. Celý příběh je prosycen klidnou a jemnou atmosférou, plyne poklidně jako řeka, až do svého uspokojivého konce. Po strhujícím thilleru je to pro mě kniha, která zklidnila mé emoce a myšlenky :-)
Kniha mě na první pohled upoutala překrásnou obálkou. Musím říct, že mě dlouho žádná tolik neokouzlila. Naštěstí i obsah můžu pochválit. Čtení jsem si užila, rodinný román mě chytl za srdce. Neplyne nijak překotně, spíše v pomalejším tempu. Emotivní situace, která prožívala Cassie, jsem v jistých chvílích také prožívala se slzami v očích. Možná na konci se mi zdálo, že došlo „na všech frontách“ k jistým, pro někoho překvapujícím zvratům. Já už však tak trochu tušila, kam bude děj směřovat, protože nemůže být u nikoho vše jenom růžové. Konec není úplně definitivně uzavřený, protože jde o první díl série. Přesto bych řekla, že svým způsobem lze přečíst tuto knihu úplně samostatně. Já už se však na pokračování moc těším, určitě si ho přečtu. Knihu rozhodně doporučuji a chválím výbornou práci paní překladatelky.
Pohodové počtení, nádherná obálka a předvídatelný děj.. . Ale napsané je to moc pěkně, kniha jen tak na oddych s hrnkem čaje či kávy :)
1997 | Adventinky I : Šampion / Splněná věštba / Vánoce na ranči |
2019 | Až vysvitne slunce |
2017 | Návraty domů |
1994 | Májové lásky: Máma do každého průšvihu / Byt / Zvláštní přání |
2001 | Něžné svítání |
Nenáročné, předvídatelné (jednu věc jsem uhádla hned), ale na oddech dobré. Amiee mi na nervy lezla taky, ale neskutečně. Tak vlezlé děcko aby jeden pohledal. Téma domácího násilí dobré, zasloužilo by si rozvést trochu víc.