O chytré kmotře lišce
Josef Lada
Neuvěřitelná dobrodružství chytré kmotry lišky ve vyprávění Josefa Lady. V hájovně U Pěti buků se nevedlo bystrému liščeti špatně. Od lidí se naučilo mluvit, číst i psát. Ale když vyrostlo, chtělo do světa. Tak liška utekla a zabydlela se v blízkém lese. A protože byla nejen chytrá, ale i vynalézavá a odvážná, pustila se do neuvěřitelných dobrodružství. Jakých? To už se dozvíte ve veselém vyprávění Josefa Lady, doprovázeném jeho báječnými obrázky.... celý text
Krásná knížka, kterou jsem si zamilovala jako malá - a to nejen kvůli úžasným obrázkům Josefa Lady - natolik, že mi ji rodiče už ani nechtěli číst a radši mi ji koupili v audio verzi na CD.
Pamatuji si, že mi jako malé holce dalo zabrat rozložení textu na stránce (hodně psaní a velká stránka - trvalo mi, než jsem se dostala na další) a o to víc jsem na sebe byla hrdá:).
Moc krásná knížka, vždy jsem Lišce Bystroušce fandila.
Další kniha, která provázela dětstvím mé rodiče, mě, moje děti a nyní i moje vnoučata. A všem se líbila. Nadčasová, milí, pohodová
Úžasný příběh vychytralé mluvící lišky jsem prostě milovala... A když se jí podařilo ukrást pořádný kus šunky, tak jsem jí prostě vždycky fandila, nemohla jsem si pomoct.. :-)
Četla jsem Ladu jako dítě asi pětkrát, viděla jsem večerníček. No řekněte sami, není v tom i kus vašeho dětství? Liška Bystrouška telefonující řezníkovi v podání p. Bohdalové ještě dneska způsobí automatické vyžírání lednice:-D Prostě pět.
Já prostě toho Těsnohlídka nedám a nedám.
Nejlepší čtení, které si pamatuji - podšitá Kmotra Liška, jak telefonovala do řeznictví panu Špejlíkovi, no to prostě nemá chybu. Moc pěkně napsáno. Pamatuji si z dětství, že obrázky v knize mi mamča dovolila vybarvit :-) mám ji schovanou dodnes
bohužel tuto knihu jsem měla pujčenou z knihovny ale pamatuji si ji do dneška a hrozně ráda se podívám na Večerníček.
Četla jsem ji mnohokrát a nebylo to naposledy.:D Jakým se nakonec stala hajným s vlastním revírem i gramofonem.:D
Kdo tohle nezná - ten neměl úplné dětství. Ať to rychle dožene, fakt to pohladí a přivede do pohody vždycky! A to nemluvím o skvělých Večerníčcích!
Tuhle knížku jsme doma přečetli snad milionkrát. Je to jedna z nejoblíbenějších. Krásná, vtipná, ikdyž je to možná nostalgie. Vždycky jsem chtěla mít takovou šunku jakou měla liška :)
Staršně rád jsem četl tohle vyprávění o kmotře lišce a jejím souboji s velkouzenářem
Ilustroval Josef Lada
Bylo to 5 vydání
2009 | O chytré kmotře lišce |
2005 | České Vánoce Josefa Lady |
2007 | Kronika mého života |
2004 | Nezbedné pohádky |
2007 | Bajky |
Krasne psana kniha.Prihody listicky jsme prozivali s kazdym ctenim :)