O letadélku Káněti

O letadélku Káněti
https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/154783/o-letadelku-kaneti-154783.jpg 4 698 698

V půvabné knížce prožijete spolu s dětmi Vojtou, Anežkou a Pepíčkem mnoho dobrodružství. Dočtete se v ní, co hlídá dědeček Kozelka na letišti, jak dopadne Vojtův let se psem Kociánkem a jak se jim podaří zachránit život pilota Hejduka.

Pebra
06.12.2022 5 z 5

Jo! Bavila mě velmi! Letadla mě sice zajímat nezačala, ale od chvíle, co jsem ji přelouskala v první třídě, miluju sušené hrušky!

mončičák42
05.12.2022 4 z 5

Tak tato nadčasová česká klasika mě v dětství minula. Jsem ráda, že jsem ji nyní přečetla svému 6-letému synkovi, kterému se líbila. Dlouhá je tak akorát a zdobí ji krásné ilustrace.

jan.para
13.09.2022 4 z 5

Vzpomínka na dětství. Milá knížka pro mladší čtenáře.

Hakate
23.08.2022 5 z 5

Další krásná vzpomínka na dětství

Venda32
30.07.2022 5 z 5

Pro malého čtenáře super kniha. Kapitoly krátké, příběh i děj děti zaujme.

Kabuky
28.05.2022 5 z 5

Krásné vzpomínky na dětství.

Abukšákul
29.04.2022 4 z 5

Nostalgické čtení =) klukům se líbila.

mazlak
03.04.2022 4 z 5

Tu knihu jsem miloval už jako dítě, kdy jsem si ji někdy v druhé třídě sám přečetl.
Bohumil Říha psal velice poutavě, ale hlavně i místy i nadčasově. Například tento příběh oslovil tenkrát i nyní.

Monike
01.04.2022 5 z 5

Hltali jsme s klukama kazde slovicko. Za nas perfektni pribeh!

Marekh
26.03.2022 4 z 5

Klasika pro dětské čtenáře. Knihu jsem četl úplně poprvé. Myslím si, že kniha může oslovit i dnešní mladší čtenáře. Líbily se mi také ilustrace Heleny Zmatlíkové.

LunaL.
21.02.2022 5 z 5

Knížku jsem našla zapadlou v prádelně. Já si ji z dětství nepamatuju, musela tam strávit už pěknou řádku let.. A protože má syn rád knížky typu Martínkova čítanka, Pohádkový dědeček.. zkusili jsme i tuhle - a oba jsme ve byli nadšení :)
Hezké povídání o dětech a malém letadélku Káněti- a o tom, jak se s ním děti učí tajně létat.
Krásný příběh, i když ne moc poučný. I přes zastaralé názory a metody ( děvčata nemohou řídit letadlo, během knížky asi tři výprasky..), které ale čtenář musí vzhledem ke stáří knížky pochopit (nebo je při čtení dětem přeskočit) se nám knížka moc líbila :)
Přesunuli jsme ji z prádelny na čestné místo v dětské knihovně :) Určitě se k ní se synem zase vrátíme! :)

Sablu
06.02.2022 4 z 5

Četla jsem teď dcerce 6let. Kniha se jí líbila. Jsem zvědavá, jak se jí budou líbit další knihy od pana Říhy. Tato si myslím, že zaujme v první řadě kluky.

Disinka
01.02.2022 5 z 5

Ozivila jsem si tento pribeh pri cteni detem... Tyhle "stare" knizky jsou stejne nejlepsi :-)

kate9326
20.01.2022 4 z 5

Moje čtení ve školce /cca 4 y.o/...

Meda77
20.01.2022 4 z 5

Stará Česká Klasika. Jedna z prvních knih, která se nám dostala do těch našich upatlaných ručiček. Krásné psaní a skvěle ilustrována.. Velmi silné 4.

Luigi1
19.01.2022 5 z 5

To byly časy.

Luigi1
16.01.2022 5 z 5

Moc krásná vzpominka nejen na čtení,ale i na podívání,krasné obrázky.

Rind
09.01.2022 4 z 5

Mně se líbí pořád stejně. Můj syn ji měl rád ve školkovém věku. Teď je mu 8 let a už se na ni moc netvářil. Holt, pro dnešní vrstevníky knižních hrdinů, už to nemusí být to pravé ořechové.

jansky955vrch
05.10.2021 5 z 5

Knihu čtu dokola už přes 50 let, a vždycky mě rozesměje trdlo Pepíček Sláma, který vodí po dvoře kolo .

Medunkavera
08.09.2021 4 z 5

Vím, že jsem tuhle knížku četla, ale bohužel už si nic nevybavuji. Až Eicherik pode mnou mi připoměl pejska Kociána a kocoura Rozuma. Ale, že parta dětí zachrání pilota, to už ne. Ale..to se dá napravit. Prostě si knížku opět přečtu.