O myších a lidech
John Steinbeck
Dva nemajetní zemědělští dělníci přicházejí ve 30. letech 20. století pracovat na farmu do salinaského údolí. Každý z nich má jinou povahu, oba však spřádají sny a iluze, že jednou se jim podaří mít své vlastní hospodářství a budou tam chovat králíky. Doba je hodně zlá; a nejhorší se teprve rýsuje. Ochranářský a prozíravý George správně tuší, že slaboduchý silák Lennie by nechtě mohl způsobit katastrofu...... celý text
Literatura světová Novely
Vydáno: 2004 , AlpressOriginální název:
Of Mice and Men, 1937
Neuvěřitelné,tak "veliký" a silný příběh na tak malém rozsahu. Vážně se mi to moc líbilo.
První kniha, která mě rozplakala (přel. Vladimír Vendyš, Odeon, 1979). Svou jednoduchostí, krásou a lidskostí.
Snad můžu říct, že tato knížka patří mezi moje nejoblíbenější. Neobyčejný příběh, neobyčejný závěr. Jak jinak, na konci knihy jsem nezadržela slzy. Skvělá kniha.
přátelství smrt zfilmováno 20. století americká literatura venkov Amerika USA (Spojené státy americké) 30. léta 20. století slaboduchost
2004 | O myších a lidech |
2006 | Na východ od ráje |
2002 | Na plechárně |
1941 | Hrozny hněvu |
2003 | Toulavý autobus |
Bohužel jsem věděl předem, jak to dopadne. Autor píše zajímavě a situace v jeho životě nebyla jednoduchá. Mohu doporučit