Jeho balík
Penelope Bloom
Objekty touhy série
Jeho balík skončil v mé schránce. Uklidni se, úchyláku. V mé poštovní schránce. Jakmile jsem zjistila, co je uvnitř, uvědomila jsem si dvě věci: Patřil mému sexy sousedovi a ten měl temné tajemství. Většinou jsem se řadila mezi milovníky koček. V tom smyslu, že bych upřednostnila kočku v devíti z deseti případů. Nebylo to proto, že bych je měla nějak extra ráda, jen jsem neměla extra ráda většinu lidí. Můj soused mezi většinu lidí nepatřil. Žil v bytě naproti mně a byl to ten typ perfektně oblečeného chlapa v nóbl botách, který voněl jako reklama na Calvina Kleina a navíc to vypadalo, že ví, jak se používá dentální nit. Ale k věci, tenhle chlap měl očividně svůj život pečlivě uspořádaný. Byl to pan Dokonalý, ale co se mě týká, potřeboval by trochu srazit hřebínek. A jako na zavolanou jeho dlouhý, tlustý balík pronikl do mé malé, úzké poštovní schránky. Vím. Naprosto nechutné. Evidentně to byl trik, jak po mně vyjet. Pomineme-li fakt, že ho tam dala pošťačka, věděla jsem, co hraje můj soused za hru. Ano, naprosto přesně jsem to věděla. Tak jdeme do toho. Nebo spíš na to, pokud chcete. Omylem mi v bytě na balík několikrát spadl nůž. Prakticky se sám otevřel a já neměla na výběr, než se do něj podívat. Z balíku na mě koukalo jeho malé tajemství. Jak se ukázalo, pan Dokonalý nakonec nebyl tak dokonalý. Kdo by to byl tušil? Nápověda: Já ano. Ale naprosto jsem si hodlala užít každou vteřinu toho, co mělo přijít.... celý text
Literatura světová Pro ženy Erotika
U téhle série se vlastně opravdu bavím. Příběhy jsou jednoduché a dějové linky občas opravdu absurdní. Ale myslím, že něco takového bych v pubertě možná vymyslela. Důvody Celie jsem opravdu nepochopila a poslední kapitola byla neuvěřitelně směšná. Ale abych pravdu řekla, něco takhle stupidního jsem prostě na odreagování potřebovala. Myslím, že až budu znovu ve špatné náladě, tak možná na tu Bloom zase dojde. Když si dáme večer s mužem víno a já předčítám nahlas, tak se vlastně opravdu nasmějeme. Rozhodně ale nejde o knížky, které bych někomu doporučila.
Na žádné akci, kde jste, od vás nechybí pořádně šťavnatý vtípek? Jste žena? Tak to jste kápla na tu správnou knihu.
Není to úplně nejlepší díl této série, ale hlavní postava je tak roztomile "zlá", že budete chtít její kousavé řeči použít i na kolegu z práce, který vám užírá svačiny.
Typická oddechovka, plně v módu předchozích knih ze série. Takže taková poměrně jednoduchá jednohubka, u které se odreagujete a zasmějete. Hlavní hrdinka je tentokrát opravdu něco! Tváří se jako největší tvrďák a misantrop, ale uvnitř ní se ukrývá křehká duše poznamenaná svou výchovou. Seznámení Lilith s novým sousedem Liamem a jejich počínající vztah suprově oživoval její sarkasmus a břitký humor. Liam byl zlatíčko a fajn chlap, který se nezalekl ani zvláštního chování a sarkastických poznámek Lilith, naopak dokázal nahlédnout pod její tvrdou slupku a viděl v ní její pravou podstatu. Jejich společný plán na pomstu Celii, hlavně ten závěrečný poslední "hřebíček do rakve" byl nápaditý a originální.
Četbu tohoto příběhu jsem si užívala. Kniha splnila, co jsem od ní očekávala a chtěla. Vypnout a oprostit se od starostí všedních dnů a koloběhu práce-domácnost-rodina.
Opět kniha, kde se celou dobu smějete nad trapnými situacemi, ale v dobrým. Jméno Lilith vs její povaha boží, úplně mi to evokovalo démona z mytologii. A závěrečný žert vůči hlavní negativní postavě ... Tak to byl pro mne zlaty hřeb knihy :D:D:D
Myslim, ze uz neni moc co originalniho do knizek tohodle typu napsat. P. Bloom pro me byla vzdycky zaruka lehkyho sveziho cteni, bohuzel uz ji nejak dosel dech.
Lilith mě bavila, ale jinak se mi tyto knihy úplně dobře nečtou. Třešničky zatím nejlepší. Znám lepší oddechovou literaturu.
Trvalo mi necelý den, než jsem se prokousala čtyřmi jejími knihami Banán, Keřík, Balík a Tajemství.
I Balík jsem schopná zařadit do oddechových knih. Není to moc těžké na uvažování a vzhledem k tomu, jak jsem je četla (v různém pořadí), jsem se vždycky usmívala v momentě, kdy vzpomenuli někoho, o kom už byla řeč. Zápletka týkající se vyměněného balíku vedoucího až k odhalení převelkých tajemství, problematických vztahů a všeho toho je součástí prakticky každé její knihy, ale i proto je mám ráda.
Jako oddechové knihy a snad tím tak nikoho nepohorším rozhodně její čtení doporučuji, byť je to pro mě kniha na necelé 3 hodiny čtení. I to je čas, kdy člověk vydechne, nemyslí na absolutně nic a jen zanoří nos do knihy (byť jsem to četla na čtečce).
Sarkasmus hlavní postavy je opravdu skvělý. Bez něj by tento příběh byl suchý a stereotypní. Děj se de facto pořád opakuje - záhadný bohatý sexy muž a žena v nesnázích. Na odpočinek a pobavení ale stačí :).
úžasná oddechová kniha, zase jsem se krásně nasmála. Tato série je pro mě úžasná na relax. Sex, napětí, humor, blaznive akce, vše v jednom.
(SPOILER)
Konečně se dostávám k psaní komentářů ke knihám, které jsem přečetla loni:
!!! POZOR SPOILERY !!!
Bohužel to, co jsem psala u Jeho zákusku neplatí pro Jeho balík. Tahle kniha mi přišla zatím úplně nejpitomější ze série, a to hlavně kvůli hlavní hrdince, která byla opravdu divná. Pokud člověk přijme, že vše, co Bloom ve svých knihách píše, je jenom fikce a nepřemýšlí nad tím, že je to nereálné, tak se ujetostí postav i situací pobaví. Nicméně sexy soused mne nenadchnul a zápletka s jeho pošahanou sestrou taky ne. Když jsem ale konečně přijala, že je to békovina a brala to tak, ustála jsem i zápletku s věnovaným vibrátorem a tísňovou linkou. Chvílemi jsem se bavila, ale na víc než dvě hvězdičky to není (a v rámci žánru bych dala ještě méně).
Jeho balík - Penelope Bloom
Oddechovky od této spisovatelky jsou již notoricky známé, tentokrát jde o čtvrtý díl série Objekty touhy.
Příběh se točí především kolem hlavních postav Lilith a Liama.
Liam je samozřejmě nádherný, chytrý, bohatý, svalnatý, pozorný, vtipný… Jeho jediným problémem je jeho nevlastní sestra. Chce po něm jednu jedinou věc, kterou jí však on dát nechce. Rozhodně budete v této věci překvapeni.
Lilith je mladá, nezkušená, vtipná, sarkastická, cynická a krásná. Sex (téměř) nikdy neměla, má za sebou krušnou minulost a rozhodně se nenechá od nějakého Liama sbalit. Lidem nedůvěřuje a chce si žít svůj život. Má Liam vůbec šanci? A pokud ji má, dokáže Lilith odpouštět chyby?
Neočekávejte žádnou “vyšší dívčí”, jedná se o klasický románek od Bloom, je předvídatelný a opravdu oddechový.
Co ale musím rozhodně vyzdvihnout je humor, který protkává celou knihu díky perfektními sarkasmu Lilith. Neuvěřitelně dobré!
Erotické scény jsou fajn, žádné hard písmenkové porno, ale ani nudné nebo asexuální popisy. Krásně vyvážený zlatý střed pro průměrnou čtenářku.
Pokud si chcete odpočinout a opravdu se dobře pobavit, velmi doporučuji!
4/5 ⭐️
Budu moc ráda, když mě budete sledovat pro další recenze na IG: little.monday a FB: LittleMonday - Rádi čteme ️️️
Děj knihy je rychlý. Hlavní hrdinka mi ze začátku dost vadila, hlavně svým pristupem, který se pak zlepšil. Bohužel mi ani extra nesedla další ženská postava. Jinak se kniha dobře čte a je to taková klasická oddechovka.
Kniha byla, stejně jako předchozí díly, velmi čtivá. Děj se nezadrhává. Hlavní hrdinka byla díky své povaze příjemně osvěžující.
Skvělá humorná série! Pokud máte rádi román, humor a trochu sexu, neváhejte a čtěte. Doporučuji!
Hodně sarkastická Lilith mne bavila. Na odpočinek dobrá kniha. Určitě bych ale knihu nekupovala jsem vděčná za knihovnu.
Už mě ta série fakt přestává bavit - ani nevím, proč to čtu.... asi ze setrvačnosti. Je to pořád hrozně stejné, což už mě právě začíná nudit. Ta komičnost ještě ujde, dialogy jakž takž, ale ty zápletky jsou čím dál tím slabší a postavy čím dál tím trapnější. Asi mě láká zjistit co dělají postavy z předchozích dílů.... ale upřímně, už si přeji, aby to skončilo, připadám si jak na nějaké kolejní párty soukromé školy (všechny holky jsou panny, všichni kluci jsou prachatí, a když vypadají, že nejsou, tak jsou ještě prachatější, všichni jsou sexy a nebo fakt divní, a nebo divní a sexy dohromady a všichni mají nadpozemský sex, protože jsou pro sebe stvoření... už se to z jednoduchého a nenáročného čtení začíná měnit na nebetyčnou blbinu, trochu Harlequin).
Skvělý díl. Něco zajímavého se pořád děje a nechybí ani správná dávka humoru. Jako odpočinkové čtení je tohle dobrá volba :)
Další oddechovka v této sérii. Dávám 3,5*. Nečekejte od toho něco převratného. Stále u mě vede první díl, který zatím nic nepřekonalo.
2020 | Jeho banán |
2020 | Její třešničky |
2021 | Jeho zákusek |
2022 | Moje (tak trochu) utajené dítě |
2021 | Jeho balík |
Dnešní příspěvek bych ráda věnovala opět skvělému kousku, který jsem měla šanci přes léto přečíst. Jeho banán mě moc bavil a jako další jsem zovlila právě Jeho balík, který byl ještě stokrát lepší!
Co se stane, když jeho balík skončí v cizí schránce? A ten její zase v jeho. Hlavně když jde o pořádný.. pořádný balík.
Ale opravdovou poštovní schránku, prasátka.
Věc se má takhle. Když se kvůli nešťastné náhodě potká sexy uspořádaný chlápek se svou ironickou nešikovnou sousedkou, je z toho pohroma. A nebo ne?
Oddechový, humorný, lechtivý. To je další román z pera Penelope Bloom, který mě nalákal svou jednoduchou obálkou, dvojsmyslným názvem a humorným dějem.
Knihu jsem si užila ještě víc než Jeho banán, bohužel ostatní jsem zatím nečetla, ale už se na poličce třesou nedočkavostí. U příběhu jsem se opět hodně nasmála a bavil mě skrytý odkaz na díly předchozí! Penelope je za mě skvělá a její knihy patří mezi mé bezpochyby nejoblíbenější.
Jestli se potřebujete zasmát a nevíte u čeho, tohle je vaše kniha!
ig: @annewithbook