Okamžiky štěstí
Patrik Hartl
Popis knihy zde zatím bohužel není...
Zacala jsem cist od Veroniky a bylo to uzasne cteni. Ani se mi nechtelo odkladat. Melo to uzasny spad. Do Jachyma se mi uz tolik nechtelo, stejny smutny zacatek me nelakal. Nakonec bylo zajimave zjistit pohled chlapa. Po par strankach me ovsem Jachym nudil. Ale zvedavost me premohla a Jachym prekvapil. Docteno a bylo to super.
Dočetla jsem včera a docela se divím zdejším komentářům. Ale samozřejmě máme každý jiný vkus, ale za mě ANO. Mně se to fakt líbilo, uznávám, je to oddychové čtení, ale moc příjemné a čas od času taková kniha potěší. A potěšila. A hodně. Skoro mi bylo včera večer líto, že už je přečtená a budu se začítat do jiné...souhlasím a taky mi to bylo tak doporučeno, že je dobře začít příběhem Veroniky.
Okamžiky štěstí od Patrika Hartla je nejpopulárnější knihou v ČR stejně jako je smažák nejpopulárnějším jídlem v ČR. Nikoho to asi neurazí, ale opravdu kvalitní to fakt není. Připadá mi taky dost smutné, že takovou popularitu si získá kniha, která je plná nevěry, podvodů, chyb a přešlapů. Asi to lidem připadá takové "ze života", ale kniha by dle mého měla inspirovat a přinést něco víc než jen tupě sondovat momentální stav společnosti.
Myslel jsem, že to bude aspoň vtipné - začal jsem Jáchymem, kde mi začátek trošku připomínal Mládí v hajzlu - ale veškerý humor se rychle vytratil a zbyla jen vztahová rozvařená kaše. Veronika byla v tomhle ještě horší a některé části jsem už přeskakoval. Osudy hrdinů mi byly víceméně ukradené, protože jsem si k nim nevytvořil žádný vztah. Navíc některá rozhodnutí především Veroniky byla tak hloupá, až byla těžko uvěřitelná. Rodinou tragédií se kniha snaží vytvořit nějakou hloubku, ale spíš to celé klouzá po povrchu.
Pro mě velké zklamání :(. Kniha, která byla vychvalovaná, ve výsledku bych vyzdvihla pouze obousměrné zpracování.
Začala jsem číst od Jáchyma - šlo to rychle, ale ke konci jsem se musela ke čtení nutit, protože se v příběhu prakticky nic nedělo a nebo jak tu už někdo psal, dělo se hodně věcí v rychlém sledu, takže to ve čtenáři nestihne vyvolat ani žádné emoce či názor. Do Veroniky se mi už vůbec nechtělo, nakonec jsem ji přečetla celou spíše ze setrvačnosti. Čekala jsem, že budou některé zajímavé situace z jejího pohledu více rozebrány - autor je však osekal či i přešel, což bylo zajímavé, protože to mi moc nepřišlo jako ženský pohled.
Jako oddechovku bych nedoporučila, dle mého se v příběhu zaseknete, ať už začnete číst z jakékoliv strany.
Bohužel jen pro puberťáky. Inteligentní čtenář to snad prokoukne během první poloviny knihy. Těm ostatním to zvedne sebevědomí, že jsou schopní tak rychle zhltnout tak tlustou knihu...
Je to moje první kniha od tohoto spisovatele a jsem moc ráda, že jsem jej objevila. Čtení byl zážitek, bylo to vážné i vtipné. Pohled Veroniky doplňoval Jáchymův a naopak, skvěle vymyšleno! Je to ze života a čte se samo. Přimlouvám se za pokračování ještě jedné takové knihy ze dvou stran o Veronice a Jáchymovi a těším se na Erotikon, do kterého se hned pouštím.
A odmítám se nechat urážet od SymonaHa, že nejsem inteligentní čtenář! Ona zřejmě tuhle knihu vůbec nepochopila, tak nemusí urážet ani většinu ostatních zde, kterým se kniha prostě líbila, což neznamená, že nejsou inteligentní. A pochybuju, že by tohle četli puberťáci!
Tak trochu erotikon 2, ale ten se mi líbil víc. Udělala jsem dobře, že jsem začala Veronikou, v opačném případě bych se ochudila o některá překvapení. Jinak fajn oddychovka, když jsem si udělala na 2 týdny pauzu, nemusela jsem si před znovu začtením nic opakovat. Docela by mě zajímalo, s čím p. Hartl přijde příště, protože jsem měla dojem, že jeho poslední 2 knihy byly docela podobné. Možná by bylo zajímavé, kdyby měl v další knize v pozadí příběhu některé postavy ze všech 3 knih... když jsou to všichni pražáci. :)
Začala jsem nejdříve číst příběh Veroniky a pak Jáchyma. Zajímavý nápad, napsat jeden příběh ze dvou stran. Pěkná oddychová kniha, líbila se mi.
Knihu jsem začala číst z Veroničiny strany a přiznám se, že se mi její příhody líbily tak, že jsem litovala a říkala si, že jsem si měla nejdřív přečíst Jáchymovu stranu a Veroniku si nenechat nakonec.
Ovšem mé obavy byly zbytečné, nakonec se mi vyprávění ze strany Jáchyma líbilo trošku víc. Nejspíš to bylo tím, že jsem k němu věkově i charakterově blíž. To jak bylo všechno tak dokonale propojené, ty náhody, které se každou chvíli v knize objevovaly, skvělost!
Líbilo se mi, jak je kniha reálná a zároveň i vtipná. Četla velice dobře a rychle.
Myšlenka dobrá, provedení taktéž, ALE: nějak jsem možná čekala víc :-(, Erotikon mě chytil hned od první stránky (snad je to i tím, že hrdinové byli staršího data narození a mohla jsem se s nimi více ztotožnit :-)))).. . Žačala jsem číst Veroniku, což si myslím, že dle mě byla dobrá volba, ale je to věc názoru. Celou dobu pro čtení Veroniky jsem se těšila, jak budou zajímavé a rozdílné pohledy Jáchyma. Tam spíš příběh doplňoval mozaiku a chybějící věci, které byly Veronice "zatajeny" a naopak. Takže to u mě má plusové body :-)!!! A ten konec u Jáchyma je... no nebudu prozrazovat :-), už je kvůli tomuto si jej nechte na ten opravdový konec :-).
Kniha se mi moc líbila, rozhodně stojí za přečtení. Nebudete se u ní tolik smát jako u Malého pražského erotikonu, ale ty životní příběhy jsou tak reálné, že by to mohlo potkat i vás. Moc se mi líbil ten dvojí pohled na stejný život ze strany Veroniky a Jáchyma. Ano, toto je čtení dle mého gusta, doporučuji.
Tak i já jsem okusila Patrika Hartla a popravdě? Byla jsem nadšená. Rozhodně doporučuji začít příběh Jáchyma, ten vás naprosto uchvátí svým cestovatelským nadšením. Jako druhý zvolit příběh Veroniky, ne jen že to skvěle doplňuje, navíc se dočkáte toho sladkého, vysněného konce. Mě se kniha moc líbila, prožívala jsem ji od začátku do konce a hrozně mě bavila. Hned jak dočtete první příběh jednoho ze sourozenců a knihu musíte otočit, máte radost, že ta kniha ještě nekončí. Mě si kniha získala a rozhodně budu doufat, že i další jeho knihy budou ne jenom vtipné, ale i tak čtivé jako Okamžiky štěstí :)
Kniha obsahuje dva příběhy. Je to o sourozencích, Veronice a Jáchymovi. A je na Vás, jakým příběhem začnete, já ale osobně bych radila začít Veronikou, u příběhu s Jáchymem už je toho docela dost prozrazeno o Veronice...
Musím ale bohužel souhlasit s ne příliš lichotivými komentáři níže, také mám z knihy velmi rozporuplné pocity...
Více v mé recenzi!
Počáteční nadšení vystřídala poněkud rozpačitost. Nejdřív to vypadá na super námět o "hledání" štěstí po rodinné tragédii, pak se to ovšem nějak rozpadne do obyčejného zrychleného popisu jejich života plného občas obtížně uvěřitelných situací. Jáchymova část je hodně o náhodě, často měl prostě kliku, Veroničina zase připomíná lepší Lenku Lanczovou.
Pokud od toho nebudete nic očekávat, nebudete zklamaní. Jinak nemyslím si, že by jedna část byla lepší než druhá, ale spíše doporučuji začít Jáchymem. Je v něm méně "informací" a Veroničina část to dobře doplní.
Knihu jsme dostala k Vánocům, protože jsem si ji přála. Po přečtení Erotikonu jsem byla natěšená, ale přišlo trochu zklamání. Jenže jak to udělat? Jak napsat stejný příběh dvakrát????? Je to těžké a pana Hartla obdivuji, že se do toho pustil. Jáchymovo vyprávění bylo pro mne poutavější......ale ani Veroniččino nebylo k zahození. Ale četlo se mi to těžko.......a tím pádem i dlouho......ale dala jsem to........
Odpočinková knížka. Hodně rychle se čte, v některých momentech mě přišla dost naivní, i když to k tomuto žánru asi patří...
Po přečtení "Erotikonu" jsem se těšila, ale přišlo docela zklamání. Obě strany knihy měli svoje světlé stránky, ale bylo jich málo. Když jsem četla "Jáchyma" tak to bylo ještě dobré, ale do druhé půlky se mi už vůbec nechtělo, protože jsem věděla, že mě čeká to samé akorát z jiného pohledu. Konec ale docela mile překvapil.
To je ale pitomost. Jednoduchost a nevyrovnanost pražských adolescentů. Knihu jsem dostal jako dar a proto jí se skřípěním zubů přetrpěl až do konce. Tohle není literatura, ale shluk pitomoučkých příhod. A jaké má ta kniha krásné prodeje. Čtěte radši něco aspoň trochu smyslu, krásy nebo inteligence plného.
Praha humor dospívání sourozenci vztahy společenské romány
2016 | Okamžiky štěstí |
2014 | Malý pražský erotikon |
2018 | Nejlepší víkend |
2021 | 15 roků lásky |
2023 | Gazely |
Někdy na mě příběh a postavy působily velmi autenticky, až bolestivě, někdy mi to celé přišlo hodně přitažené za vlasy. Méně je někdy více a tady těch dramat bylo na můj vkus opravdu moc. Kvůli tomu jsem se v ději také občas ztrácela a zvláště při čtení "druhé části" jsem už nebyla schopná zavzpomínat, co se v jaké pasáži dělo v "části první". Navíc jsem ani neměla pocit, že bych se seznamovala s dvěma pohledy na jeden příběh (což jsem očekávala a na což jsem se moc těšila) jako spíše s dvěma různými příběhy. Takže pro mě je tahle kniha trochu zklamání, ale ne zas tak velké, abych si její čtení neužila vůbec - většinou mi přišla zábavná a zajímavá, takže určitě doporučuji!