Okouzlující čarodějka
Jill Barnett
Okouzlující série
1. díl >
Anglie 1813 Okouzlila nejváženějšího, povýšeneckého a hezkého anglického vévodu. Joyous MacQuarriová, uličnická zelenooká kráska, se zjevila odnikud a nestydatě mu přistála v náručí. Jeho přátelé z vyšší společnosti o této záhadné dámě věděli jen to, že je Skotka a její babička byla Locksleyová. Přestože Joy postrádala tu správnou vznešenou vévodskou krev, hrdý a noblesní Alec, vévoda z Belmore, si vzal krásnou a žádoucí dívku za ženu. Brzy však zjistil, že nemůže s Joy Fionou MacQuarriovou nakládat podle své vůle. Tato dívka plná života a překypující smíchem obrátila majestátní Belmorské sídlo vzhůru nohama svou veselostí…a podivnými úkazy. Alec, po polibcích jejích jemných rtů plný ohně, se proměnil v kus ledu, když prohlédl, že jeho okouzlující dáma je ve skutečnosti čarodějka. Čarodějka, jejíž bílá magie není vždy dokonalá a plně pod kontrolou… Příliš pozdě Joy zjistila, že je zoufale zamilovaná a že již nic nedokáže odvrátit její osud. Vášeň je oba spojila jako kouzlem v zakázaný a neodvolatelný svazek dvou očarovaných srdcí… více na http://www.renatac.cz/1443/okouzlujici-carodejka/... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2008 , Levné knihyOriginální název:
Bewitching, 1993
Moje nejoblibenejsi kniha od teto spisovatelky. Magie, laska a humor dohromady, to me bavilo.
+ velmi humorny styl psani
+ dejova linie
+ vedlejsi postavy a to mi vetsinou nic nerikaji
+ vtip i v erotickych pasazich
+ kouzla a kouzelnicke problemy
+ zaujala me i knizni grafika, hned jsem z ni nacitila magii a to jsem chtela
Kúzla sa mi páčili. Vlastne, najviac sa mi páčil asi až ten epilóg. Ten bol za plný počet hviezd. Príbeh bol svieži s miernou dávkou humoru, ktorý by som ešte viac znásobila. Vojvoda mi často liezol na nervy v tom svojom odmietaní a naopak, boli chvíle ako v tom snehu alebo pri stretnutí v kočiare ako na ňu zízal a uvažoval, keď bol naozaj roztomilý, ale vždy akoby na tie chvíle sám zabudol a opäť sa z neho stal somár.
Velice pěkný příběh. Mám knihy od této autorky moc ráda, ale ta kouzla bych celkem oželela. Alec a Joy byli spolu super, někdy jsem se smála a jindy mi bylo do breku. Romantická linka byla moc pěkná. Obzvláště se mi líbila ta část s vánicí. Skvělé odpočinkové čtení.
Romantický příběh z dávné doby o nešikovné za to ale houževnaté čarodějce a zatvrzelém vévodovi.
Kniha mě bavila,spisovatelka umí čtenáře rozesmát, obzvláště nad nepovedenými kouzly Joy a bručounstvím Aleca. Do toho umí vykreslit erotické scény velmi decentně.
Tento příběh byl pro mě velkým překvapením. Byla jsem úplně unešená. Něco tak pěkného jsem hodně dlouho nečetla.
Joy byla tak trochu nešikovná a poněkud impulzivní kouzelnice, ale velice milá a se srdcem na dlani. To slovo nešikovná bych brala s rezervou, protože ta její kouzla se vždy vyvedla, jen poněkud jinak, než doufala:-). Ale Alec to byl suchar od A do Z. Ani nevím, jestli měl nějakou kladnou vlastnost, protože jen bručel a reptal až do poslední kapitoly.
Ale jeho vlastnosti bych nezměnila, protože by ten příběh potom byl úplně o něčem jiném.
Vážně moc krásný a dojemný příběh, u kterého jsem se popadala za břicho.
Pohádka pro dospělé s občasnými podařenými vtipy, u kterých jsem se smála nahlas a to se mi u knih nestává. Chvílemi to pro mě bylo až moc naivní a ztřeštěné. Nenáročná přeslazená oddechová kniha.
Moc vtipně napsaná knížka, což je v tomto žánru celkem nezvyklý úkaz. Joy je sladce naivní čarodějka, která se zamiluje do výrazně tuhého a humoru prostého vévody z Belmore. I když nadpřirozené jevy moc ráda nemám, tady mě moc nerušily. Někdy nechtěná kouzla jen podtrhovala Joyinu nevinnou ztřeštěnost a Alecovu schopnost velmi rychle vybouchnout jako věčně přetlakovaný papiňák.
U této knihy jsem se smála, až mi tekly slzy z očí. :-D Jill Barnett umí psát vskutku bravurně a je jedna z mála autorek, která zkombinovala romantiku s komedií. Knihu jsem si užívala od začátku do konce. Doporučuji nečíst ve veřejné dopravě. ;-)
Anglie milostné romány americká literatura romance historické romance
2001 | Láska ve Skotsku: Nedokončený úkol / Zajatec / Studené nohy / Dohazovačka / Vánoční uprchlice |
2010 | Vánoční příběhy: Daniel a anděl / Slyš! Toť herold / Vyměněné srdce / Zázraky |
2009 | Báječná Clio |
2008 | Okouzlující čarodějka |
2007 | Unesené snoubenky |
Taková nijaká romantika, která neurazí ani nezklame. Jenom mě pár stránek štvala věta,, Můj bože.