Olomoucký bestiář
Vlastimil Vondruška
686
686
Hříšní lidé Království českého (MOBA) série
Na panství olomouckého biskupa bylo bestiálně zavražděno několik žen. Podařilo se chytit a usvědčit vraha, který byl prohlášen za vlkodlaka a upálen. Po čase ovšem vraždy pokračují. Přemysl II. Otakar se rozhodne, že spíše než inkvizice pomůže zkušený vyšetřovatel, proto pošle na Moravu prokurátora Oldřicha z Chlumu. Doprovázejí ho jeho osvědčení pomocníci panoš Ota a velitel Diviš. Záhy se ukáže, že případ bude mnohem složitější, než se zdálo, protože stopy zločinu míří velice vysoko. Oldřich z Chlumu nakonec odhalí děsivou pravdu, ale aby ji dokázal, musí připravit neobvyklou léčku.... celý text
13. století historické detektivky krádeže a loupeže Oldřich z Chlumu (fiktivní postava)Autorovy další knížky
2014 | Husitská epopej. I, 1400-1415 - za časů krále Václava IV. |
2019 | Kronika zániku Evropy: 1984–2054 |
2011 | Velký král Přemysl Otakar I. |
2002 | Dýka s hadem |
2019 | Falknovská huť |
Nechala jsem se nalákat na kamarádovo doporučení a historické téma. Od klasické detektivky se to ale moc neliší, tak mi to nic moc neřeklo. Zpočátku docela poutavé, čtivé, ale já holt na detektivky moc nejsem. Myslím, že by se mi tahle Vondruškova série s Oldřichem z Chlumu asi brzy zajedla, takže si ponechám vcelku dobrý pocit z téhle knihy a po další nesáhnu.