Oltář ztraceného ráje
James Rollins (p)
Po pádu Bagdádu narazí dva iráčtí chlapci na ozbrojené muže rabující v městské zoologické zahradě. Stavidla se otevřela a stovky exotických ptáků, savců a hadů se pašují do západních zemí. Jenomže tento zločin skrývá ještě hlubší tajemství. Při střelbě v ulicích je vypleněna i skrytá podzemní zbrojařská laboratoř a na svobodu se dostává něco mnohem nebezpečnějšího. O sedm let později louisianská veterinářka Lorna Polková narazí na bariérovém ostrově na ztroskotanou rybářskou loď. Členové posádky jsou buď mrtví, anebo zmizeli, ale ve člunu se najde děsivý náklad – klece s exotickými zvířaty, která někdo evidentně pašoval pro černý trh. Jenomže ta zvířata nejsou tak docela v pořádku a jejich podivná znetvoření nedávají smysl: papoušek bez peří, dvě malpy kapucínské srostlé na boku a jaguáří mládě se zuby šavlozubého tygra. Všechna mají navíc jednu společnou vlastnost – povážlivě vysokou inteligenci. Aby Lorna odhalila pravdu o původu tohoto podivného nákladu a hrozbě, kterou představuje, musí se spojit s mužem, s nímž sdílí temné tajemství z vlastní minulosti. Jack Menard, agent americké pohraniční stráže, toho o ní ví opravdu hodně. Společně musejí najít zvíře, které uniklo z vraku rybářské lodi, a přitom odhalit tajemství úzce související s oborem genetického inženýrství a fraktální vědy. Čeká je otřesný objev, který sahá až k samému počátku existence lidstva. Dokáže Lorna zastavit to, co se má zrodit na oltáři edenském, dřív než bude ohrožen celý svět a samotná podstata lidství?... celý text
Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: 2016 , BB artOriginální název:
Altar of Eden, 2009
Tohle je jediná kniha od Rollinse, jejíž přečtení jsem neustále odkládala... Chyba!! Je to úžasné napínavé čtení, stejně jako všechna jeho ostatní díla :) Tento autor asi nikdy nezklame a právem mu patří pěkný kus mé knihovny :)
Tak tohle bylo dost dobré. Rollins prostě umí. Kniha mě polapila do svých temných louisianských vod a močálů a už jsem ji prostě musela dočíst. Téma mě bavilo opravdu hodně. Doporučuji.
Ach ne, to je spíš kniha pro dospívající mládež. Kniha vysoce akční, děj spočívá v pronásledování, prchání, střelbě, mizejících a zjevujících se příšer v bažinách, objevech v laboratoři - a to všecko je hodně naivní pro člověka, který už leccos prožil a pročetl. Začátek byl poutavý, pak už jsem jen listovala a ani pak jsem neztrácela nit. Takže za mě horší průměr, napínavé knihy si představuji jinak, ne tak prvoplánové.
Velice svižný příběh, který nepostrádá napětí a postupem času nabírá i na zajímavosti díky "vědeckým" pokusům "těch špatných". Rozhodně spokojenost :-)
Oproti prvni zkusenosti s Rollinsem (amazonie) jsem byl docela zklaman. Zacatek opet napinavy,ale v druhy tretine jakoby mu dosli napady a chtel knihu dopsat za kazdou cenu. 3/5
James Rollins je skvělý autor a kromě Sigmy jsem od nej chtěla zkusit něco jiného. První polovina knihy byla velmi poutavá, ta druhá už méně. Každopádně Sigma je Sigma.
Velmi zajímavá knížka od začátku do konce. Moje první od tohoto autora a určitě se k němu budu vracet.
Rollinsovým knihám prostě nejde odolat...... My všichni, kteří hltáme jeho SF - to víme. Kniha je opět důkazem toho, že Rollins je právem považován za Spisovatele s velkým S. Příběh propracovaný do detailů, nechybí rychlý děj ani akce. Prostě to nutí čtenáře stále pokračovat ve čtení. ČTEŠ, ČTEŠ, V POLOVINĚ SE NEMŮŽEŠ DOČKAT TOHO JAKÝ BUDE KONEC. JAKMILE DOČTEŠ, ZJISTÍŠ, ŽE TĚ MRZÍ, ŽE ČTEŠ TAK RYCHLE :-)
A to je celý mistr Rollins :-)
Klasický Rollins. Kniha super, čte se jedním dechem...ale...ale...není to Sigma Force :-)
Pořád přemýšlím, kam pan Rollins chodí na ty nápady a jak to dělá, že teorie, na kterých stojí zápletka, vypadají tak věrohodně... vždycky, když dočtu, jen se děsím, aby snad náhodou neměl pravdu a něco takového už někde nečíhá. I tato jeho knížka je patřičně dobrodružná, velmi napínavá, ale... Sigma Force mě prostě baví podstatně víc, proto jen 3 velice subjektivní hvězdičky.
Jsem velkým milovníkem zvířat a tak kdykoliv se v knize objeví pes či nějaké jiné zvíře, trnu, zda-li se mu nic nestane....u této knihy to tedy bylo trnutí extrémní, ale jsem moc spokojená s tím, jak to všechno dopadlo :-)...moc pěkná a čtivá kniha. Jako vždy od Rollinse.
Tentokrát je to jedna ze slabších od Rollinse. První třetina nahánění zvířete byla dobrá, ale bohužel s následujícím dějem měla společných jen pár stran. Jako kdyby potřeboval autor vyplnit zbylé strany něčím, aby měla knížka patřičnou tloušťku :) Ale jo, Igora bych domů klidně i bral. Teď se chystám na celou Sigmu, tak jsem zvědav, jak mě autor překvapí s dalšími hrdiny.
První dvě třetiny velmi čtivé, poutavé, různorodé. Ovšem poslední třetina podle mého názoru knížce hodně ubírá. Je to roztahané vzájemné nahánění se postav sem a tam, jednoduché osobní vztahy, velmi předvídatelný závěr. Připadá mi, že to autor trochu odbyl, což je škoda, protože v úvodu knížka dokáže hodně rychle vtáhnout do děje.
Rollins nezklamal. Zajímavé téma. Působí tak, že se v těchto záležitostech skutečně orientuje. Moc se mi líbila. Plno nečekaných zvratů.
zvířata, fauna americká literatura Irák dobrodružství genetické experimenty dobrodružné rományAutorovy další knížky
2008 | Amazonie |
2013 | Krvavé evangelium |
2006 | Mapa z kostí |
2007 | Černý řád |
2008 | Jidášův kmen |
Po tolika letech jsem se dostala k teto posledni neprectene knize ;-) a opet me autor nezklamal...je to super...super a jeste jednou super..