Orange. Kniha první

Orange. Kniha první
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/440879/bmid_orange-EGe-440879.jpg 4 206 206

Orange série

1. díl >

Šestnáctiletá Naho Takamija z malebného města Macumoto si žije docela obyčejně – chodí do školy, baví se s kamarády a připravuje se na budoucnost, kterou si samozřejmě maluje trochu narůžovo. Jednoho dne však její poklidně plynoucí život převrátí naruby jediný dopis, a ne jen tak ledajaký! Píše jí totiž její budoucí, o deset let starší já, které si přeje, aby si Naho jednoho dne nemusela vyčítat ty samé chyby…... celý text

Literatura světová Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: , Crew

オレンジ, 2012

Karolin77
06.05.2021 5 z 5

Krásná romantická manga pro dívky. Nádherné grafické zpracování, autorka má opravdu velice povedenou a milou kresbu.
Příběh se čte svižně a stránky Vám mizí pod rukama neuvěřitelnou rychlostí.
Postavy si zamilujete. Všechny jsem si oblíbila. Jak hlavní hrdinku tak i vedlejší hrdiny.
Myšlenka a následný vývoj děje se mi líbil a dokonce ve mně vyvolal i silné emoce. Což se mi většinou nestává. - za tohle určitě velké plus :)
Je to tedy teprve moje 2.série mang, které čtu, takže nejsem úplný znalec...ale tuhle mangu bych určitě doporučila jak začínajícím čtenářům mang tak i těm co mangy čtou běžně.
Nenašla jsem nic co bych jí vytkla.
Celkově jsem z mangy velice mile překvapena. Ne narovinu jsem z ní nadšená. Moc se mi líbila a určitě se brzy pustím do dalších dílů.
5/5*
DOPORUČUJI ️️️, skvělé milé odpočinkové čtení s těžším,ale dobře zpracovaným tématem :)

martinakraus
22.01.2021 4 z 5

Vypadá to na adepta na nejoblíbenější mangu :)

Kate18
07.01.2021 5 z 5

Romantika, ale s takovou sílou, že vás to rozloží. Ze začátku se zdá, že je to romanťárna ze střední, ale ne tak docela. Nacházíme se ve městě Macumoto v prefektuře Nagano, kde Naho a její kamarádi chodí do školy a po škole spolu tráví čas jako normální teenageři. Chodí do kavárny a nakupovat. Jednoho dne se sem přistěhuje Kakeru z Tokia a seznámí se s nimi. Pak se stane zvláštní věc, Naho dostane dopis od svého budoucího já, dopis z doby, kdy ji bude 26 a píše si, čeho v životě lituje a čemu by se sama měla vyvarovat.

Ivan Kučera
23.10.2020 4 z 5

Klame to telom. Je to inteligentnejšie, než by sa mohlo zdať. Prvé stránky sa jedná o stredoškolskú „blbinku“, ale postupne prídu scény, ktoré vás dojmú a rozsekajú na malé kusy. Bezstarostné a hravé, ale tiež dojemné a vážne. Teším sa na druhý diel.

Jizi
17.10.2020 3 z 5

Vzácně autentický pohled do společnosti japonských náctiletých ve skvělém překladu. Víte, jak se vlastně takoví mladí Japonci baví? Jak se seznamují? Čeho si na sobě vzájemně cení a jak moc je jejich chování a myšlení svázané pravidly, která nám můžou připadat zcela nepochopitelná? (aneb ono "přál bych si, abys mi něco uvařila") Je to zároveň, hádám, neúmyslně realistický portrét výrazně patriarchální společnosti (co děláš? - většinou pomáhám máme s vařením), ve které se od žen očekává submisivita, pokora a skromnost.
A samozřejmě nutně potřebuju vědět, co bude s hrdiny dál!

Sabča92
11.08.2020 4 z 5

Orange je romantická série, která (alespoň zatím) nenese fantaskní prvky, mimo to, že na začátku příběhu dostane hlavní hrdinka Naho dopis od sebe samé z budoucnosti. Hlavní myšlenka této série se mi velmi zamlouvá. Děj se převážně odehrává ve středoškolském prostředí, kdy poznáváme partu přátel, kteří řeší klasické problémy mladých dospívajících - vztahy, lásky, přátelství, emoce a dospívání. Orange mě opravdu velmi bavila, jedná se o oddechovou sérii, u které můžete pěkně vypnout a odpočinout si. Kromě hlavního příběhu obsahuje první svazek také autorčin první počin, mangu Astronaut v barvě jara, která mě nebavila. Už nyní netrpělivě vyhlížím druhý díl Orange!

RoseDadas
22.07.2020 4 z 5

Orange je romantická série, která je zasazena do středoškolského prostředí. Je zde hodně emocí, síla přátelství, lásky a odvahy chtít něco změnit. Dějová linka vypadá opravdu moc zajímavě a kresba je moc pěkná. Jedná se o klasickou vztahovku, cílovou skupinou jsou především ženy. Na konci je bonusová manga Astronaut v barvě jara, která je autorčiným starším počinem. U mangy si rozhodně odpočinete, je nenáročná, ale zároveň poutavá.

a.a.candys.life
16.07.2020 4 z 5

Už teď vím, že mě tato manga citově zničí! Je to úplně jiný styl mangy než čtu. Jsem zvědavá na pokračování.

GoodGames
01.07.2020 4 z 5

Tak trochu som sa bál tejto vzťahovej mangy, ale bál som sa zbytočne, Crew znovu siahla po zaujímavej téme a síce sa jedná v tomto prípade o romantiku, je to dostatočne pútavé a má to sympatické postavy. Prvý diel zaujal a som vážne zvedavý na pokračovanie.

Mooneylan
29.06.2020 3 z 5

Asi to nebude moje nejoblíbenější manga, ale nemůžu upřít zajímavý nápad a zpracování. Hezky jsem si u čtení odpočinula

SedllY
16.06.2020 3 z 5

Slabší. Až příliš jednoduché. Čekal jsem více.
A ta manga navíc na konci? Nic horšího jsem asi nečetl. :D

Ičigo Takano (p)
japonská