Osudový dopis

Osudový dopis
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/474663/bmid_osudovy-dopis-wUC-474663.jpg 4 587 587

Můj milostný příběh začal dopisem. Nebyl to zamilovaný dopis od tajného ctitele. Řádky, které mi změnily život, napsala malá, desetiletá holčička, a adresovala je magazínu, v němž jsem pracovala. A vlastně ani nebyly určeny mně. Začínaly slovy „Milý Santo…“ a jaksi podivně mě vzaly za srdce. Jako bych s tou dívenkou byla nějakým záhadným způsobem spojená. A tak jsem místo Santy Clause splnila její vánoční přání sama. Byla to nevinná hra… aspoň jsem si to myslela. Dokud věci nezašly moc daleko. Dokud jsem se jednoho dne neobjevila na prahu domu malé Birdie coby německá cvičitelka psů jménem Gretchen Schmidtová.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet

Happily Letter After, 2020

havrmoni
19.10.2021 5 z 5

Nekomplikované a oddechové, prostě takové pohodové čtení. Žádné zbytečné zvraty a tajnosti, všechno tak hezky plynulo. Jako jo, tohle byl relax parádní.

Kubikuli
17.10.2021 5 z 5

To bylo tak nádherně slaďoučké a tak optimistické a neuvěřitelně dokonalé, že se teď asi budu chvíli vznášet na jakémsi obláčku a doufat, že láska prostě opravdu zvítězí nad lží a nenávistí :)) opravdu doporučuji přečíst, i když je to pohádka od prvního do posledního slova, ale stojí prostě fakt za to!!!!

Kristy.Seb
17.10.2021 4 z 5

Skvělý příběh, taková skvělá pohádka. :)

Anna195
16.10.2021 5 z 5

Toto autorské duo je pre mňa vždy stávka na istotu. Áno viem, že nie každému sa môžu ich knihy páčiť, ale mňa tieto dve autorky stále bavia.

Musím povedať, že tento príbeh môže pripomínať rozprávku, ale mňa si získal najmä tým, akú hru osudu autorky v tomto príbehu vytvorili. Aj, keď všetky tieto poprepletané životné situácie, ktoré sa v knihe nachádzajú sú v skutočnom živote veľmi málo pravdepodobné, ale zaujala ma myšlienka osudu, s ktorou sa autorky tak troška pohrali.

Opäť tu máme skvelé hlavné postavy, ktoré si nejde nezamilovať. Autorky dokázali vytvoriť úžasnú chémiu medzi postavami. Sadie a Sebastian boli dvaja ľudia, ktorých dala dokopy jedna veľká náhoda alebo spomínaný osud a presne toto sa mi najviac páčilo, akým spôsobom sa títo doposiaľ neznámi ľudia spoznali. Mňa príbeh bavil hneď od začiatku a najmä listy, ktoré písala malá Birdie hlavnej hrdinke Sadie. A niektoré listy fakt stáli za to.

Vo väčšine milostných príbehoch som zvyknutá, že ak nastane nejaký problém, tak postavy jednajú bez rozmyslu, no tu bolo pre mňa príjemným prekvapením, že Sebastian a Sadie, ak nastal nejaký problém si medzi sebou všetko vysvetlili. Áno, tento príbeh je taká menšia rozprávka pre dospelých, ale mňa táto hra osudu bavila. A epilóg?... Tak ten si ma doslova získal na plnej čiare, pretože, čo si budeme všetci sme radi, keď sa nám potvrdia naše domnienky.

happy19
16.10.2021 4 z 5

Sladká pohádka...s reálným světem jsme zůstali za dveřmi a náhodam tu bylo hodně dopřáno,-)
Tak u tohoto dua klasika:-)
Účel odpočinkové četby splněn!

,,Vydej se s důvěrou za svými sny. Žij životem, který sis představoval..."

Knižnítoulky
15.10.2021 4 z 5

Sladká pohádka se sladkým dějem a ještě sladším koncem je krásnou oddychovkou pro zpříjemnění večeru u krbu. Úsměv se vám objeví na začátku velmi brzo a vydrží až do konce. Nehledejte velkou zápletku, ani hluboká témata, ani výrazné erotické scény, jen pohodu a trochu vtipu. :-)

zuzana2599
14.10.2021 4 z 5

Asi jsem se zamilovala do Pilota Playboye, neboť jsem tak brzy sáhla po další knížce tohoto autorského dua, po Osudovém dopisu :-) Jednoduše jsem neodolala té krásné obálce s přitažlivým mužem. Co si budeme říkat, jsem přece jenom žena...
Osudový dopis byl zas trošku jiné čtení, méně bláznivé, méně zábavné, ale hlavně milé, dojemné, zamilované. A ten psí hromotluk Marmaduk, to tedy byla třešinka na dortu.
Pěkné čtení, moderní oddechovka s milým příběhem !

Nika151
14.10.2021 5 z 5

Já mám tyto autorky moc ráda, líbí se mi styl psaní a i jejich romantické příběhy. Tento nevybočuje..krásné, dojemné bez zbytečných dramat. Odpočinková četba..

milst
14.10.2021 5 z 5

Nádherný příběh. Vřele doporučuji :))

babystar
13.10.2021 3 z 5

Žádná velká literatura to není. První půlka byla zajímavá, ve druhé už šlo jen o to, jak se navzájem dostat do postele a jaké to tam je. Vyústění příběhu bylo zajímavé. Obecně - krásný muž a žena, milé, bezproblémové dítě, nad jejichž životy "slunce nezapadá"(i když ani ta tragédie nechyběla). Abych byla upřímná, i takové knihy je příjemné si občas přečíst.

lucie3944
12.10.2021 5 z 5

Pro mě je to k neuvěření, ale dávám plný počet. Moc se mi to líbilo. Příběh ne úplně reálný, krásná pohádka, ale zase si to budu pamatovat. Kdo ví, co si osud pro koho chystá. Bylo to bez zádrhelu, krásně to plynulo a dobře to dopadlo. Co si přát víc. Ostatní knihy od těchto autorek se mi pletou, na tuhle nezapomenu.

LenRan
11.10.2021 3 z 5

Autorky se evidentně daly na pohádky :) Příběh opravdu neuvěřitelný, v pravém slova smyslu.

bosorka382
10.10.2021 3 z 5

Teda...to bolo sladke ako med...

Jarysra
10.10.2021 5 z 5

Začátek byl trochu slabší, o to víc mě potěšilo gradování na konci. Milá oddechová, určitě doporučuji přečíst .

evineckY
09.10.2021 5 z 5

Moc krásný příběh bez zbytečných dramat a zvratů, i když...

Vzal mi obličej do dlaní.
„Já nevím, jestli je to osud nebo řada šílených náhod, co nás dalo dohromady. Ale to, co mě k tobě přivedlo, není tak důležité jako to, co tě udrží tady. Miluju tě celým srdcem, Sadie.“

Kešu1981
08.10.2021 4 z 5

Jsem zmatená...jedna kniha autorek nestojí za nic, jiná, jako třeba tahle, se čte skvěle. Sice tam nemusel být ten prvek "náhoda", ale jinak to bylo milé, čtivé.

petusska01
07.10.2021 2 z 5

Autorky mám veľmi rada! Ale je pravda, že posledné knihy hodnotím trochu nižšie... Tento príbeh bol príjemný, postavy príjemné, Birdie skvelá, pes ešte lepší, ale až na začiatok to bola nuda. Každá postava mala svoj príbeh, nič mi nevadilo bolo to ozaj všetko tak ako má byť ale proste nič vo mne nerezonovalo. Nie je to chyba, myslím že v období, keď máte chuť na pokojné milé príjemné knihy, zahriať sa trosku na duši a nerozmýšľať, je toto ten správny výber.

Petriii
06.10.2021 3 z 5

(SPOILER) No,co k tomu říct... Pořád to bylo skvěle napsané,smála jsem se u toho, nádherný chlap a prdelata ženská, dobrý. Ale bylo to prostě... Stejný! Jako poslední dobou všechny jejich knihy. Strašně moc náhod,co je svedou dohromady.
Začátek knih mají vždycky boží, začtu se hned,je to vtipné a krásné. Pak nastane polovina knihy a ten náboj začíná postupně opadávat. Kluk s holkou se do sebe strašně rychle zamilují,je to láska jak trám a začínají nám problémy. A nastává konec knihy,takových náhod co je najednou spojuje... Už je to na mě asi moc ohrané. Jejich jiné knihy jako drzý bastard a nesnáším tě, to byly skvělé knihy. Teď už je to zbytečně překombinované. 3,4*/5

Ellinek
05.10.2021 5 z 5

Tak tohle byla pecka. Moje první knížka od tohoto dua a silně zvažuji, že vyzkouším i jiné.

Osudový dopis možná není nejoriginálnější a nejlepší dílo ve svém žánru, ale...dokonalé prostě je. Hodně jsem ocenila, že nenastal žádný velký zvrat, byl to prostě jednoduchý, roztomilý příběh o lásce, které konečně nic zásadního nehází klacky pod nohy. Prostě tak, jak se to často stává...dva lidé se poznají, zamilují a jdou spolu dál, ne aby z toho někdo nějakou šílenou zradou vytřískal mermomocí dramatickou zápletku. Všechny postavy byly úžasné, Sadie byla skvělá, sympatická holka od vedle, její kamarádku bych chtěla vážně poznat, Birdie byla nejroztomilejší dítě pod sluncem a Seb konečně chlap, co to má v hlavě srovnané a neudělá něco, po čem mu nutně chcete nafackovat.

Prostě...dokonalost. Příjemné odpočinkové čtení, které pohladí po duši a člověka přiměje věřit, že ten osud existuje a možná i čtenáři jednoho dne něco zajímavého přinese.

... nebo někoho. :D

Ketfl
05.10.2021 5 z 5

Tak tohle byl opravdu velice nádherný příběh, taková krásná sladká pohádka pro dospělé. Jako vždy skvěle napsáno, sympatické hlavní postavy, sladká romantika a spousta vtipu. U té scény s "flunkerbsht" jsem se smála jak šílená. Krásně nám to holky naše spisovatelský napsaly, moc jsem si tento příběh užila a určitě se k němu do budoucna zase vrátím.