Kluk napravo

Kluk napravo
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/484015/bmid_kluk-napravo-aUb-484015.png 4 171 171

Outsideři série

1. díl

První zásah – máma mě pojmenovala Theodore po svém oblíbeném čipmankovi. To nebylo fér, mami. Většinu svého života slyším na jméno Teddy, protože Theo mi nikdy moc nevyšlo. Tady ale ne. Ne na univerzitě. Na místě, kde se může stát cokoli a kde se mi podařilo opět začít od prvních dojmů. Je tu jen jediný problém: můj nový spolubydlící Troy je fotbalovou hvězdou a vypadá, jako by zrovna vylezl z reklamní kampaně od Abercrombie & Fitch. Mně to ale nevadí, vařím super snídani pro všechny jeho úlovky a vycházíme spolu. Navíc, letos už mám holku. A je dokonalá. Přesně tak. Theodore Houseman, dříve šprt ze školní kapely a nyní rocková hvězda, konečně ulovil holku svých snů. Všechno je perfektní. Totiž, dokud se na ni Troy pořádně nepodívá. Bez boje to ale nevzdám. Vlastně to nevzdám vůbec. Ať už se mému hvězdnému spolubydlícímu daří jakkoli, Laney je moje. Možná úplně netuším, jak zaskórovat, ale celý svůj život jsem byl hodný kluk. Poslouchal jsem a vím přesně, co holky chtějí. Na fotce vedle mě Troy možná vypadá jako pan Dokonalý, ale toho kluka napravo podceňuje.... celý text

Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: , Red

The Guy on the Right, 2019

AndyYoggy
29.12.2022 4 z 5

Fajn oddechová kniha.

Damonka12
10.10.2022 3 z 5

Tahle kniha byla trochu slabší, ale i tak se mi líbila. Řekla bych takový trochu lepší průměr.

katee21
30.09.2022 5 z 5

Jestli hledáte romantiku, u které nemusíte myslet a prostě jen čtete, tohle je to pravé.
Trochu jsem se bála, že to bude naivní a úplně nereálné. A ono vlastně ano, ale takovým fajn způsobem. Několikrát jsem se od srdce zasmála.
Postavy jsou v mém věku a neměla jsem takový ten problém typu "takhle by se někdo ve dvaceti nechoval".
Je to skvělá oddechovka, která se čte sama a navíc Thea nejde nemilovat. Doporučuju všemi deseti.

orson
11.09.2022 4 z 5

Takový Beverly Hills 90210 jako knížka :) Fajn oddechovka na dovolenou.

romca4180
29.07.2022 5 z 5

Musím říct, že takhle jsem se dlouho u knížky nebavila :-D.. Příběh je klasika, ale od první kapitoly jsem se nepřestávala smát.. Super na odreagování a zlepšení nálady :-)

WaN635
29.07.2022 5 z 5

Kniha, kterou jsem začala číst hlavně na odreagování a svůj úkol naprosto splnila.
Svěží, zábavné, romantické.
Jako, na jednu stranu uznávám, že konec byl echt přehnaný, ale líbil se mi. Romantička ve mně si poplakala a uvažuje, že až vyjde další díl, nenechá si jej ujít.

lenka7679
05.07.2022 4 z 5

Mě to bavilo, přesně knížka na letní čtení k vodě. Vtipná svižná, konec přepálený, všechno, co prostě od oddechovky chcete. Tuto spisovatelu jsem objevila naprosto náhodou a její knihy jsou skvělé. Vřele doporučuji, nelze sáhnout vedle. A nenchte se odradit anotací, protože ta tak úplně nesedí, ale to je maličká chybka na kráse.

Shimaelka
23.06.2022 5 z 5

Tak to se mi dlouho nestalo! Aby mě takhle knížka vztáhla do děje nemohla jsem se od ní odtrhnout a tak jsem jí v rekordním čase dočetla asi během dvou dnů. Já vím pro někoho možná dlouhá doba ale pro mě to bylo takový osobní rekord. Knížka se čte rychle, příběh mě na začátku trošičku odrazoval ale po dalších stránkách jsem se zamilovala úplně. Doporučuju pro všechny co milují romány s kapkou romantiky. Miluju Laney xx

LilianaFalcon
30.05.2022 3 z 5

Asi jsem prostě očekávala víc, protože nápad se mi strašně líbil.

ivetapl
25.04.2022 5 z 5

Aaaa! ️ Tohle bylo tak ňunu. ️
Být opět na škole, tak bych si strašně přála potkat kluka, jako byl Theo. Protože jsem byla na hajzlíky. Na Batmany, jak by řekla Laney.
Příběh se četl sám a dost jsem se u něj nasmála.

Setkání Thea a Laney bylo za zajímavých okolností. Pořád slyším Laney nadávat čůr*k, čur*k, čůr*k.. A chudák Theo po útoku velociraptora.
Z náhodného setkání je nádherné přátelství...a z přátelství se stává láska...
Moc se mi líbí, jak se sobě dostávali ,,pod kůži". ️ Laney se nezdá a jak si udělala srandu z Thea při nočním lovu ptáků, tím mě úplně odrovnala. #golfovetleskani #zijusvymnejopravdovejsimzivotem
Nebudete se nudit.
Pak přišel na scénu Troy... A jeho bych kopla za to, co dělal a udělal. Podělal to 2× a to co udělal, bych mu jen tak nedopouštila. Jasný, má své problémy, ale řešit se to dá jinak. ‍️
Naštěstí samozřejmě končíme Happyendem. ️

Neřekla bych, že stejná autorka napsala Hejno havranů. Obojí je podle mě naprosto skvělé. Tady tu knihu bych přirovnal ke Kasie West. Tady tedy najdeme i postelové (nejen postelové) scény. To u Kasie není. Je to pohodová krásná romantika, u které se zasmějete. ️
Rozhodně doporučuji.

2688
03.04.2022 4 z 5

Tahle knížka mě vážně překvapila podle anotace jsem čekala že to bude nic moc takový obyčejný příběh nenadchne ani nezklame ale opak je pravdou.
Po celý příběh jsem se bavila nic tomu nechybělo. Příjemná oddechovka.

kristy.books
29.03.2022 5 z 5

Keďže som od autorky čítala už prvý diel série Havraní bratrstvo, nemohla som si nechať ujsť ani túto novinku, hoci to bolo niečo úplne iné. Bol to naozaj skvelý príbeh, milý, vtipný, rozkošný, emotívny, romantický. Celý čas som sa len prihlúplo usmievala. Čítal sa ľahko a rýchlo a užila som si ho od prvej po poslednú stranu.

Laney je poriadne číslo, je tak správne bláznivá, má nevyčerpateľnú energiu a srší z nej pozitivita. Hneď som si ju obľúbila. Jej hlášky ma vždy vedeli rozosmiať. Páčil sa mi aj jej vzťah s najlepšou kamarátkou Devin, keď boli tieto dve spolu, o zábavu bolo postarané.

Theo je zlatíčko, je zábavný, dobrosrdečný, inteligentný, šikovný. Nepatril medzi najpopulárnejších chalanov v škole, často ho prehliadali (najmä, keď bol v jeho spoločnosti jeho spolubývajúci), kvôli čomu mal znížené sebavedomie, no ja by som ho brala hneď. Jeho bývalá mu nepekne ublížila, ale jej smola, prišla o skvelého chalana. Jeho sestry boli neriadené strely, občas mi ho bolo celkom ľúto, ale bola s nimi veľká sranda.

Zbožňovala som ich spoločné zbližovanie, vzájomné vtipkovanie, podpichovanie a doberanie. Laney si z neho párkrát poriadne vystrelila, vtedy som išla do kolien. Pri Theovom veľkom romantickom geste na záver som mala v očiach srdiečka. Na prvý pohľad boli úplne rozdielni, ale výborne sa dopĺňali.

Už sa nemôžem dočkať ďalšej časti tejto série.

teer.h
21.03.2022 4 z 5

Tahle kniha mě velmi překvapila. Dostala jsem mnohem více, než jsem očekávala. Na příběhu mě moc bavilo, jak je všechno "reálné". Ty vztahy, láska apod. :) Rozhodně stojí za přečtení. Milá oddechová kniha na pohodový víkend :)

moma08
05.03.2022 4 z 5

Jsem zcela překvapená, jaká to byla krásná, humorná oddychovka na sobotní odpoledne..

knižníradost
02.03.2022 3 z 5

Knížka má sice krásnou obálku a anotace zní originálně, ale nejde o příběh, který vás něčím překvapí.
Typický příběh teenagerů s nějakým tím dramatem, pár vtipných scén kvůli druhé hlavní postavě, ale jinak mi to přišlo takové nijaké.

bookbug_cz
22.02.2022 5 z 5

Kate Stewart je autorkou erotické série Havraní bratrstvo, takže když vyšla takhle young adultovka, dost mě to překvapilo. Ale nakonec? No pecka! Dlouho jsem se u knihy tak dobře nezasmála.
Sledujeme zde příběh dvou mladých lidí, kteří jsou naprosto odlišní, ale nakonec je tato odlišnost přitáhne a nepustí. Knížka je psána ze dvou pohledů, kluka Thea a dívky Laney, kteří se v jednu chvíli potkají na párty a začnou si povídat. Není to nucená přetvářka, ale skvělé plynutí slov plné upřímnosti a vtipu – zkrátka to, co zažijete jen se svým nejlepším přítelem. A tak se z těchto dvou, na první pohled nesourodých lidí, stávají přátelé.
Theo je mladík, který celé tři roky čekal, až bude jeho přítelkyně „připravená“ na sex, až tedy do doby, kdy se vytoužené akce chopila s jiným klukem. Laney je pak dívka, která se snadno zamiluje a ještě rychleji odmiluje. Kluků má nespočet, ale k žádnému necítí nic hlubšího. Oba mají své problémy a řeší rodinné vztahy, které jsou smutné i radostné zároveň. Laney žije jen s matkou, ale o to víc je jejich vztah intenzivnější. Theo zase vyrůstal v dívčím kolektivu a o svých sestrách mluví s šokujícím výrazem ve tváři. Není to typický fešný a oblíbený fotbalista z univerzitního týmu, holky se na něj nelepí jak mouchy, a to ho často trápí. Ano – pocit méněcennosti a vlastní nedokonalosti je častým problémem mladých lidí, nejen Thea a Laney.
Celá knížka je napsaná naprosto skvělým stylem! Lehce a svěže s mladými hrdiny procházíte veškerými strastmi a radostmi, jste svědky často komických až absurdních situací. Vážně – nasmála jsem se a bylo to skvělé. Tak nějak opravdové.

nela3812
19.02.2022 3 z 5

Stejně jako další čtenáři, jsem i já podle anotace čekala trochu jiný příběh. Minimálně v tom ohledu, že Theo bude o Laney s Troyem více bojovat.

Troy se v knize objevil pouze okrajově a ona bitva o dívku začala a skončila po 2 stranách. Celkově mi ta scéna přišla přiřazena za vlasy, protože mi k Teovu obvyklému chování a celkovému přístupu vůbec neseděla. Theo byl celou dobu rozumný, milý a vtipný kluk. A ten největší zvrat? Tok němu nesedělo.

Také jsem se těšila na příběh z pohledu kluka a měla jsem pocit, ze to bylo často potlačeno pohledem Laney. Ona sama byla taktéž zajímavou a ve své podstatě originální postavou. Překvapením bylo obracení obvyklých rolí, kdy dívky bývá ta uťáplá a kluk bývá sukničkář. Role se obrátili a to bylo osvěžující.

Poslední co musím zmínit je, ze nechápu jak se z Thea mohl tak rychle stát takový Casanova. Hlavně tedy v posteli, stačil mu jeden jediný sex, který si kvůli opilosti ani nepamatuje, a nejednou byl v posteli úplně král světa. Král předehry to skutečně byl, ale toho dalšího? Vážně nechápu, kde se to v něm vzalo.

Musím však říct, ze cely příběh plynul na příjemné vlně a já jen přečetla za jeden jediný den. Opravdu mě to chytli a bavilo mě to. Četla jsem i Hejno havranů od stejné autorky a mám pocit, jakoby to psal někdo jiný.

Hodnotím 3,5/5 ale rada bych zkusila ještě zbylé dva díly ze série. Doufám, ze se u nás dočkáme jejich vydání.

MaláKnihomolka
03.02.2022 3 z 5

Nemůžu si pomoct, pořád si stojím za tím, že anotace úplně neodpovídá ději. Na Hejno havranů se teprve chystám, ale všichni z toho byli unešení, tak doufám, že to bude lepší než Kluk napravo. Jak už jsem psala na stories, tohle bylo jako na houpačce, jednou nahoře, jednou dole. Celkově příběh neurazí, ani nenadchne.
Hlavní zklamání pro mě bylo to, že obávaný spolubydlící Thea - Troy, se v příběhu objeví sporadicky. A právě onen zvrat ke konci mi přišel do příběhu natlačen hrozně na sílu, aby se jakože něco stalo. Přitom to bylo vlastně o ničem, zbytečný výbuch Teddyho. Jinak se prakticky celou dobu řeší jeho sexuální (ne)zkušenosti. Laney je jednoduše potřeštěná holka, která neví co chce (v tom jsme si podobné ), avšak je na ní ke konci vidět nějaký vývoj.
Jinak je to pěkná, čtivá oddechovka, při které můžete přestat myslet a jen si užívat čtení. Ne vše mi přišlo vtipné, ale bavit se budete určitě, zvlášť u kapitol 20 a 21. jsem nemohla. Taky se budete culit nad hezkými chvilkami Laney a Thea.
Další díl Outsiderů si docela ráda přečtu, především proto, že dostane hlavní roli Troy, na kterého se těším.

3/5 ⭐️

jitka_dankova
26.01.2022 4 z 5

Na více než 380 stránkách se nacházel příběh plný milostného trápení ze současnosti. Tak jsem se těšila na romantický příběh z pohledu kluka, že mi nedošlo, že knížku napsala žena a navíc je půlka vlastně z pohledu Laney, to jen na okraj. A možná pro to ta knížka tak nabobtnala. Námět je milý, Theo si vůbec nevěří, protože má za spolubydlícího někoho sexy a dokonalého. Nevěří si pořád, ani když získá holku svých snů, když s ní dlouho chodí a tráví krásné chvíle, založí si projekt na Instagramu (či kde...), no a o tom trápení si čtete. A pak to samozřejmě v jedné chvíli přežene a zachová se ošklivě kvůli blbosti. Vtipné je, že tam ten jeho spolubydlící většinu času v té knížce vůbec není. Žádné neustálé konfrontace, nic. Až mne to překvapilo.
Celá kniha byla hlavně a především dlouhým popisem takového normálního vztahu bez velkých zvratů (až na tu jednu chvíli), bez velkého napětí. Bylo to zvláštní číst něco normálního, opravdového, uvěřitelného. A krapet jsem se nudila, byť knížka je čtivá. Erotické scény byly pěkné, byť by mne zajímalo, jestli by je takhle rozepsal i autor - muž.
Myslím, že část lidí se při čtení knihy bude nudit a možná ji odloží. A druhá část bude nadšená, že taky někdo popsal vztah i po tom, co se spolu dvojice vyspala a zabývá se tím "žili šťastně až do smrti" a nekončí knížku u prvního polibku a začte se naplno. Jsem zvědavá na další komentáře a ohlasy.

přátelství kamarádky

Kate Stewart