Grey
E. L. James (p)
Padesát odstínů / Fifty Shades série
< 4. díl >Padesát odstínů pohledem Christiana Greye série
1. díl
Život Christiana Greye je čistý, disciplinovaný, plně pod kontrolou, plný bohatství a… naprosto prázdný. Až do dne, kdy do jeho života vstoupí Anastasia Steele. Snaží se na ni zapomenout, vytěsnit ji, ale místo toho ho strhne bouře emocí, kterou nedokáže pochopit a které nedokáže odolat. Dá mu Ana zapomenout na hrůzy dětství, které Christiana pronásledují každou noc? Nebo ho jeho temné sexuální touhy a snaha kontrolovat vše včetně téhle dívky donutí zničit křehkou naději, kterou mu Ana nabízí?... celý text
Romány Pro ženy Erotika
Vydáno: 2016 , XYZ (ČR)Originální název:
Grey: Fifty Shades of Grey as Told by Christian, 2015
Oddechová kniha, žádné hluboké myšlenky. Za mne určitě polovina knihy pouze přepis "šedi". Nicméně, kdyby to šlo vrátit, mnohem raději bych si přečetla jako první právě knihu z pohledu Greye.
Přečetla jsem celou trilogii Padesáti odstínů, a moc se mi líbila, tudíž na tuhle knihu jsem se velmi těšila. Ovšem zažila jsem zklamání. Nedočetla jsem jí, skončila jsem v polovině. Čekala jsem, že to bude něco z Christianovi minulosti, a ne, že to bude jen přepsaný první díl. Opravdu mě to zklamalo, sice tam byly ty jeho myšlenky, a sny atd. ale jinak byly situace, dialogy, bylo to naprosto to samé jako v prvním díle. Myslím, že tahle kniha vyšla tak trochu zbytečně. Byla dobře napsaná, musím uznat že ty Christianovi myšlenky knihu docela okořenily, ale jelikož jsem četla celou sérii Odstínů, tak byla tahle kniha jen takovým malinkým doplňkem. Nenadchla, ale ani neurazila. Proto dávám jen tři hvězdičky.
Stejně jako série Padesáti odstínů i tohle je prostě oddechové čtení na dovolenou. Není třeba za tím hledat cokoliv hlubšího. Ano, vyprávění příběhu z pohledu mužské postavy je trošku drsnější a záživnější. Intelektuální počin roku to není. Mně to nevadí. Přesně takovou literaturu si čas od času potřebuju přečíst, aby si mozek odpočinul od práce a přemýšlení v angličtině.
Jeho pohled splnil má očekávání. Kniha funguje i bez znalosti předchozí, ale s její znalostí je přece jen zábavnější. Absence vnitřní bohyně, svižnější a surovější popisy z ložnice a také celkově svěží a značně perverzní, i když romantický pohled na příběh. Jsou to však stále odstíny se všemi klady i zápory.
V knize kromě Christiana dominuje především velice vtipný Elliot, ale také mrazivá Elena.
Kromě opačného pohledu, který přináší nejedno překvapení, jsem ocenila přidané scény.
Recenze v záložkách!
Jsem spokojená, tahle kniha mě nadchla a dokázala si mou pozornost udržet až do konce.
A pro ty rejpaly se tady rozepisujou: tahle kniha se řadí do románu pro ženy a opravdu by mě zajímalo co od této kategorie očekáváte víc než krásného hlavního hrdinu, krásnou hlavní hrdinku, tajemství, překážky, lásku a happyend...
Pokud čekáte víc, sáhli jste po špatném žánru a příště zkuste klasiku.
Pro mě jako čtenáře literatury z malinko jiného soudku příjemná, lehce psychopaticky laděná změna v podání Christiana Greye :) Nemůžu si pomoct, ale nějaký ten pocit z knížky mě vrací k pohádce Kráska a zvíře. :)
P.S. Ne každému autorovi se poštěstí prodat během prvních čtyř dní 1 milion výtisků.
P.S.S. Zajímavé, ale zatím jediný mužský čtenář Greye v této diskuzi.
Dlouho jsem na ni cekala...knizku jsem precetla behem 2 dni...je fajn si cist pribeh zase z pohledu Christiana...rekla bych ze to uceluje vlastne cely ten pribeh (zatim prvniho dilu)...i kdyz jsem ocekavala trochu vice, nemuzu se dockat pokracovani z pohledu pana Greye...doufam, ze to ma autorka v planu ;-)
Nedozvěděla jsem se nic, co jsem si po přečtení předchozích dílů už nedomyslela. Pěkné,ale zbytečné....
Občas jsem se i zasmála Christianovým myšlenkám a průpovídkám, ale ve finále jsem čekala víc. Jsem sama, že mám pocit, že tento díl autorka napsala, když viděla úspěch trilogie? Nějak se toho pocitu nemohu zbavit :(
Knížka nepřekvapila, ale ani neurazila...čekala jsem něco o trošku lepšího. Co mě totálně štvalo, byly totálně jednoduché věty. Já vím, že je to celkem jednoduchá literatura....ale....věty typu: Měla dlouhé hnědé vlasy. Vypadala krásně. Její rty jsou nádherné. Pozoroval jsem její zadek, když šla. Byla nervozní. Začala se červenat. To jako vážně????jsou mnohem lepší erotické knížky :). Ale dočíst jsem to musela. Za mě tady: * * * .
Doufala jsem že v této jedné knížce budou shrnuty vsechny tři knihy..no bohužel. Hodně jsem předskakovala, ale konec knihy z pohledu Christiana se mi líbil. Celkove však to takový trhák není.
Knížka se mi líbila víc jak z pohledu Anastásie. Musela jsem se kolikrát smát, jak zjistil co udělala, nebo kde byla. Jak reagoval. Snad brzy vydají i druhý díl z jeho pohledu.
sex sexuální úchylky pro ženy erotika anglická literatura BDSM Padesát odstínů pohled jiné postavy na původní příběhAutorovy další knížky
2012 | Padesát odstínů šedi |
2013 | Padesát odstínů temnoty |
2013 | Padesát odstínů svobody |
2016 | Grey |
2019 | Mister |
Padl tu komet toho stylu, že spisovatelka napsala tuto knihy jen díky úspěšnosti Trilogie 50 odstínů. Jak již můžete přečíst hned na začátku sama spisovatelka tam píše a teď cituji "Tuto knihu věnuji těm čtenářům, kteří o ní prosili... a prosili... a prosili. " Toto jsem již dáva i do diskuze. A to jen díky konci třetí knihy.
Právě jí začínám číst tak jsem na to zvědavý...