Padesát odstínů šedi
E. L. James (p)
Padesát odstínů / Fifty Shades série
1. díl >
Erotický román o temných touhách v každém z nás... Když se dvaadvacetiletá studentka literatury Anastasia vydává na pohovor s mladým podnikatelem Christianem Greyem, netuší, že potká muže, který jí změní život i hodnoty. Christian je pohledný, chytrý a ... tajemný. Naivní a nevinná Anastasia si začíná uvědomovat, že přes jeho skrývaná tajemství jím začíná být úplně posedlá. Ale ani Christian není vůči její kráse, šarmu a charakteru imunní a připouští, že on po ní také touží - ovšem za vlastních, specifických podmínek...... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2012 , XYZ (ČR)Originální název:
Fifty Shades of Grey, 2011
Kniha přečtena v rekordním čase. Řekla bych, že je to takový průměr. Filmovou verzi jsem taky viděla a než se na to koukat znovu, to radši sáhnu zpátky po knížce.
Nechala jsem se zlákat okolím, protože, kdo to nečetl, jako by ani nebyl :D. Za mě hrůza. Naprostá ztráta času. Musela jsem se nutit, abych to vůbec dočetla. Podle mě, se dá čas využít mnohem lépe, než číst takové knihy.
Opět jsem se nechala zlákat mediálním humbukem. Občas mám bytostnou potřebu přečíst si něco jednoduchého a oddechového, abych se pak pokorně vrátila ke kvalitnější literatuře. Tohle je ale tak neuvěřitelně podprůměrná kniha a příběh, jakých už byly napsány stovky! Jak je vůbec možné, že se proslavila? To měl někdo asi letité zkušenosti v PR, jinak to nedává smysl... (No, dobře, možná jen hlavní hrdince závidím, že měla při ztrátě panenství rovnou tři orgasmy...;)
Knihu jsem přečetla ze zvědavosti, na tenhle žánr mě moc neužije, taková drsnější červená knihovna. Na nervy mi hrála Anastasia a taky jednotvárný, neustále se opakující erotický slovník. To autorka nezná i jiný výraz pro ... než ten, který je v knížce použit asi 100x stále dokola! Druhý a třetí díl už bych nedala.
Tak za mě tedy knížka rozhodně ne! Po shlédnutí filmu, který mě opravdu baví, jsem dychtila po tom, přečíst si knihu, protože co si budem, ve filmu jsou vždy jen střípky z knihy. Chvíli jsem uvažovala o koupi celé série a jsem opravdu ráda, že jsem to neudělala. Z prvního dílu jsem zvládla přečíst pouze několik stran. Vůbec žádný prostor popustit uzdu fantazii. Do detailu vylíčené pocity hlavní hrdinky, někdy mi to připadalo jako románek pro náctileté dívky. Možná proto, že samotné chování a smýšlení hlavní hrdinky mi přišlo trochu nevyspělé.
Veliké zklamání z knížky, zůstanu u filmu.
Spousta lidí 50 odstínů kritizuje. Mě se celkem líbily. Ano, děj není nějak do hloubky propracovaný, jedná se o klasický romanťák s dobrým a předvídatelným koncem, ale tato kniha byla první svého druhu (myslím zaměřena na erotiku), rozvířila zažité stojaté vody.
Naivní a hloupé. Nicméně přečteno rychle díky vzájemné e-mailové korespondenci hlavních hrdinů. Do kina na film rozhodně nepůjdu, škoda času
Přestože jsem z okolí slyšel, jaký je to odpad, knížku jsem si přečetl. Není zdaleka tak špatná, dokonce jsem z ní měl fajn pocit. A moje pocity jsou moje, bez ohledu na okolí!
když jsem se jednou začetla nemohla jsem přestat... ale není to kniha, kterou bych četla 2x do roka
Knížku jsem přečetla rychle. Příběh Miliardáře Christiana a studentky Anastasie byl krásný. Nemohla jsem se odpoutat. To co s ním zažila když ho poznala by si každá mohla jen přát : vyhlídkový let, let Charliem Tangem nad Seattlem nebo to že se k ní choval jinak než k ostatním. To co se stalo ke konci... bylo mi ji tak líto. Už se těším na pokračování potřebuju rychle vědět co se mezi nimi stane dál. DOPORUČUJI!!!
Tolik peněz to stálo a nedočetla jsem. Erotické vzrušení a touha se taky nedostavily. Fakt vyhozený peníze!
Kniha sama o sobě není žádným zázrakem, příběh se nejdříve strašně táhne a pak se dá děj prakticky předvídat. Občas kniha připomíná ne tolik do nebe volající Harlequinky, pouze s násilnějším (drsnějším??? - mno nevim) obsahem. Dám 3 hvězdy za masové obsazení trhu s knihami, ale vždy budu mlátit hlavou o stůl za tu tragicky malou slovní zásobu, takhle je příliš okaté, že psát knihy může téměř kdokoliv....
Kromě slabého textu samotného mne na tom hlavně mrzí, že to není dost sexy. Nepřipadalo mi to ani trochu vzrušující, nevyužitý potenciál, nepochopitelný úspěch.
absolventka College co je panna???? vtip roku, komár, ze kterého Američanky udělaly velblouda.
Jasně, na puritánské amíky to muselo být šokující....
Nejsem úplný fanda tohoto žánru, nicméně jsem zcela jistě autorčina cílová skupina. Jak tu někdo psal, patřím mezi ty "utahané matky tří dětí", proto jsem po ní sáhla ze zvědavosti a musím se přiznat, že mne opravdu bavila. Další díly už tak ne. Líbila se mi převážně romantická linka, erotická mi místy lezla trochu na nervy - jak píšu, nejsem tak úplně na tenhle žánr. Po večerech, kdy konečně celý dům spal, to bylo příjemné čtení, něco nového a osvěžujícího. Možná se k ní někdy vrátím a možná s chutí dočtu i zbývající díly. Zatím se však na to nechystám.
Mne sa knižka páčila. Vyhla som sa tomu šialenstvu okolo a vtedy som ani netušila o čo ide, proste to bola náhoda a opäť som videla film skôr a všade som čítala , že kniha je lepšia a podobne, tak som si povedala, že si ju kúpim. Ja som sa v Ane našla a asi preto som si príbeh obľúbila, nie že by ma doma niekto bičoval atď... :D toto téma vynechám, príbeh sa mi ale páčil, lebo podľa mňa to nie je len o sexe a podobných veciach, ale aj o citoch a emóciách a mne to tak trošku pripomínalo Twilight pre dospelých, ten mám rada, takže nebolo o čom :)
Za mě kniha super. Člověk ji v některých částí musí brát s nadsázkou, ale i tak jsem ji přečetla za poměrně krátkou dobu. Doporučuji spíše jako oddechvou knížku na pozdní večery. Knížka se mi líbila mnohem víc než film. Doporučiji pro někoho kdo má rád romantickou četbu s nádeche erotiky :)
sex sexuální úchylky peníze pro ženy zfilmováno milostné romány erotika sexuální násilí bohatství sexualita manipulace (psychologie) BDSM orální sex sexuální fantazie sexuální deviace penis sexuální vztahy
2012 | Padesát odstínů šedi |
2013 | Padesát odstínů temnoty |
2013 | Padesát odstínů svobody |
2016 | Grey |
2019 | Mister |
První díl jsem přečetla za necelé dva dny, strašně rychle mě pohltil děj a styl jakým to bylo napsané - byla to moje první kniha takovéhoto žánru...