Padesát odstínů šedi

Padesát odstínů šedi
https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/134069/bmid_padesat-odstinu-sedi-5ZJ-134069.jpg 3 8050 8050

Erotický román o temných touhách v každém z nás... Když se dvaadvacetiletá studentka literatury Anastasia vydává na pohovor s mladým podnikatelem Christianem Greyem, netuší, že potká muže, který jí změní život i hodnoty. Christian je pohledný, chytrý a ... tajemný. Naivní a nevinná Anastasia si začíná uvědomovat, že přes jeho skrývaná tajemství jím začíná být úplně posedlá. Ale ani Christian není vůči její kráse, šarmu a charakteru imunní a připouští, že on po ní také touží - ovšem za vlastních, specifických podmínek...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , XYZ (ČR)

Fifty Shades of Grey, 2011

sd1992
04.09.2017 3 z 5

Když jsem četla knížku poprvé, ještě kdysi dávno před filmem, tak mě hrozně bavila, ale teď po tom co jsem to viděla jsem na ni nějak alergická. :-D Četla jsem ji znovu, přečíst se to dá, ale i tak se mi zdá jako nejslabší z celé trilogie. ;)

GabrielleE
20.08.2017

Dlouho jsem nečetla nic tak hloupého. Není to vůbec erotické. Spíš je to taková lehce pikantní harlekýnka pro utahané matky tří dětí.
Nechápu, jak se knížka mohla stát tak populární.

Danago
15.08.2017 2 z 5

Příběh je moc pěkně vymyšlený. Pohádka o moderní Popelce. Ale pro mě by tam mohlo být rozhodně víc děje. Knížka je zahlcena e maily na jenu stránku pár vět, není divu že je 600 stran přečteno za velice krátkou dobu. K sexuálním scénám se nebudu nijak vyjadřovat, nejsem jejich zastáncem. Ale že se láska takto rozohní za týden, že se zkušený Christian změní za tak krátkou dobu, to mě nepřipadá uvěřitelné, ale to asi není hlavní záměr knížky. To že knížka není vůbec uzavřená nutí čtenářky hned otevřít druhý díl. Takže lituji ty, které musely čekat na jeho vydání. Já jsem knížky měla obě takže jsem plynule navázala. Ano přečetla jsem to. Ale už toto ne. Ani film. Pro mě opravdu ne.

Luciáš55
04.08.2017 5 z 5

Tuhle knihu jsem zhltla za chviličku, podle mne, je to nejlepší kniha z celé série.

Eninka
01.08.2017 5 z 5

Přečetla jsem za tři dny. Super knížka!

BulkaM
29.07.2017

??????

madonna6956
18.07.2017 5 z 5

Téhle knize jsem podlehla asi tak jako Anastasia Greyovi. :)
Čte se mi hodně rychle a čte se jedním dechem. Úplně mně baví. Myslím si, že toto dílo je velice podhodnocené a revoluční. Jo, sex tam je, ale to je jedna ze součástí. Mám pocit, že lidé, kteří toto dílo odsoudili, tak se na to dívali s uzavřenou myslí. To samé platí o filmu. V tomto příběhu je sex, ale není to o něm. To je jako kdybych řekla, že Stmívání je o fázi měsíce :DD, v kontextu jo, ale je to o vztahu mezi upírem a člověkem. A vlcích a spoustu dalších věcech. Stačí jen číst. Jsem šťastná žena ve šťastném partnerství a tahle kniha mi hodně pomohla. Cítím se lépe než dřív a jsem vděčná za vše co mám, miluju svojí lásku! :-*
Filmové zpracování jsem viděla a jsem příjemně překvapená. Těším se na 3. díl a na to, až celou tuto sérii dočtu.

cestovatelka13
15.07.2017 1 z 5

Vzdala jsem to u 48. stránky. To se fakt nedalo :(

Bruka
11.07.2017

Tuhle knížku jsem na vlastní žádost dostal v roce 2016 k Vánocům od mámy. Dík mami. Čekal jsem, až všechny sračky vylítnou z větráku a budu se na to moct podívat s nadhledem a odstupem.
Čhmcha!
Když jsem si na 48. straně už asi pošesté nepatrně ublinkl do pusy, musel jsem to začít přeskakovat. Našel jsem si pár pasáží o sexu. No, četl jsem lepší erotickou fanfikci o Martinu Rotovi, u toho jsem se aspoň zasmál.
Nemá smysl spílat marketingu a nedostatečné drsnosti plenění upachtěných slepičích klínů - prostě ta ženská byla ve správnou dobu na správným místě - v době, kdy může kdejakej Average Joe kidnout libovolný kus hnoje do sociálního éteru a rázem je z něj Král Disneylandu.
Holt, máte neomezenej přístup k informacím, to jste celou dobu chtěli, ne??? Jóó, vy jste si furt ještě nezvykli na ten všudypřítomný závan hoven??? Óóó, chudinky... :)

Romžiry
11.07.2017

Katastrofa.

Carol96
10.07.2017 2 z 5

Sice jsem knihu přečetla celkem rychle, protože je napsané velice čtivě, ale příběh mě vůbec nezaujal a moc mě to nebavilo.

Za mě NENE :(

Marfuška89
09.07.2017 5 z 5

Miluji tuto knihu. Byla mou první erotickou knihou, kterou jsem četla a dostala mě. :)

PS: Miluji i film. :)

Jiitush
07.07.2017 1 z 5

Pokud máte v hlavě mozek a už jste někdy souložili (naživo, skutečně, opravdu, ne jen v představách), tohle se vám rozhodně líbit nebude. Je to tak neuvěřitelné, až to bolí.

anetttik
03.07.2017 1 z 5

Byla jsem donucena knihu přečíst od kamarádky jako lehkou pomstu, a že byla. Velkou část knihy jsem si říkala, že autorka má o sexu a bdsm velmi zkreslené představy, což mi drásalo nervy. Neustále opakování slov, celých dialogů i situací bylo po čase neskutečně otravné (když mě někdo chce naštvat, stačí mu říct slova jako: "vnitřní bohyně, podvědomí, temný pohled, šedé oči mě propalují, krásný a dokonalý, ve všem vypadá dokonale,..."). Jazykově byla kniha opravdu na zabití autorky. Pozitiva jako mailování postav, dejme tomu závěr a nějaké nesexuální scény mi bohužel jako záchrana knihy nepřišly.
Slabý průměr, opravdu nechápu popularitu tohoto braku.
P.S.: pokud vás v erotické knize vyloženě otravují sexuální pasáže, je něco zřejmě špatně.

celoushek
25.06.2017 5 z 5

Moje srdcovka :)

BaHa
23.06.2017 2 z 5

Žánr nekritizuji, své milovníky si kniha ostatně našla, ale mě kniha zkrátka neoslovila a přiznám se, že jsem ani nedočetla.

Samery
22.06.2017 2 z 5

Když jsem se mámy ptala, jaká je její nejoblíbenější kniha, kvůli výzvě, řekla mi tuhle. S obavami jsem se do ní pustila. Nemohu říci, že jsem zklamaná, ale ani nemohu říci, že jsem nadšená. Začátek byl zajímavý, ale pak se stal nudným. Neustálé opakování vtipů a narážek začalo být pozvolna lehce trapné. Jediný úsek knihy, který se mi opravdu líbil, byl závěrečný. Bez tohoto úseku bych neměla ani trochu chuť v sérii pokračovat. Takto mohu říci, že si další díl přečtu. Snad bude lepší. I tak je tato kniha spíše oddechová. Jen čtení smlouvy bylo jednoduše utrpením, které jsem přelistovala. Nejlepší pasáže byly když si hlavní postavy posílaly dopisy a poslední fáze děje, kdy se sblížili a nakonec rozešli. Jinak mi kniha přišla podprůměrná.

gigi77
16.06.2017 2 z 5

Této literatuře moc neholduji. Četla jsem ze zvědavosti, nedalo se jí vyhnout vzhledem k popularitě. Spousta kritiky byla již napsána jinými. Za mě: jednoduchá a jako "oddechovka" dobrý, další díly mne již nelákají.

HaničkaVodička
13.06.2017

Snažila jsem se. Vážně. Říkala jsem si: co na ni všichni mají? Dokonce jde zpracována i do kin? Měla bych si ji přečíst.
Nešlo to, přečetla jsem prvních 50 stran - nic, prostě nic. Přečetla jsem dalsích 50 stran - to stejné nic. Pořád jsem se přesvědčovala, že bych měla. Takto jsem došla asi do 150 strany a nebylo zbytí. Musela jsem ji definitivně odložit.
Ze začátku jsem si myslela, že autorka zkouší mou inteligenci, ale pak jsem zjistila, že kniha je opravdu o ničem.
Pokud by někdo scvrkl příběh do 80 stránkové kapesní knížky, možná by se dalo, ale tohle? Za mne brak.
Film byl lepší, než celá knížka a celosvětový poprask kolem ní :-).

kittlerka
12.06.2017 3 z 5

Bylo to dost jednoduché a povrchní čtení. Určitě je mnohem více knížek, které by si zasloužily takovou pozornost i u nečtenářů.