Padesát odstínů šedi

Padesát odstínů šedi
https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/134069/bmid_padesat-odstinu-sedi-5ZJ-134069.jpg 3 8051 8051

Erotický román o temných touhách v každém z nás... Když se dvaadvacetiletá studentka literatury Anastasia vydává na pohovor s mladým podnikatelem Christianem Greyem, netuší, že potká muže, který jí změní život i hodnoty. Christian je pohledný, chytrý a ... tajemný. Naivní a nevinná Anastasia si začíná uvědomovat, že přes jeho skrývaná tajemství jím začíná být úplně posedlá. Ale ani Christian není vůči její kráse, šarmu a charakteru imunní a připouští, že on po ní také touží - ovšem za vlastních, specifických podmínek...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , XYZ (ČR)

Fifty Shades of Grey, 2011

tchiwawa
06.04.2016 3 z 5

Knihu jsem docetla jen tak tak, jelikož nemam rada nedokoncene veci. Dalsi dil jsem uz cist nehodlala, bohuzel je to na me nudne, spatne napsane, velmi opakujici se. Skoda, namet je to zajimavy...

Jack Bauer
02.04.2016

V práci donesla jedna kolegyně tuto tlustou knihu a všechny intelektuálky ( rozuměj blbky ) si to půjčovali a byly nesmírně nadšení. Jako vášnivý čtenář jsem se tedy začal zajímat o čem to je a když jsem pročítal komentáře na DK, tak jsem myslel, že mě klepne. Pak jsem se dozvěděl, že díky velkému úspěchu této knihy vznikl film. Když vidím opět ta hodnocení a pročítám komentáře, tak jsem se v úsudku nespletl, možná se přesto ze zvědavosti co na tom je pravdy na film někdy podívám, spíš abych byl v obraze, když někdy s někým budu o filmu diskutovat, ale tuto prý úžasnou knihu číst nehodlám. Jelikož jsem nečetl, nemohu hodnotit,ale věřím, že je to totální odpad. Čtení pro blbky, kterých v bývalé práci bylo mnoho. Doslova každá. Výstižný komentář napsala zuzana4587

BubuRybova
28.03.2016 3 z 5

Nelituju, že jsem knihu četla. Není to něco světoborného, chtěla jsem pouze vyzkoušet tento typ žánru, a i když se mi kniha zas tak nelíbila, spíše autorčiným stylem, než samotným příběhem (který je také trochu přitažen za vlasy.. doslova..).

V knize je to akorát samá "vnitřní bohyně", "podvědomí" a "ano, pane".. Nic jiného nečekejte.

Simik16
26.03.2016 2 z 5

Všichni to milujou a všichni na to chodí do kina a přesto tato knížka má pod 60 % :D .
Přečetla jsem to protože všichni si z toho dělali srandu a já nevěděla o co go.
Styl autorky je velmi čtivý, kniha mě vtáhla do děje a vyplivla mě až dvou dnech.
Když jsem ale procitla , zastyděla jsem se, jak jsem to mohla vůbec přečíst. Nejvíc mi vadili nedokreslené postavy, nepochopitelné chování postav a fakt, že tomu chybí nějaký větší příběh.
Ale jak už jsem řekla, bez přemýšlení se to četlo dobře.
To ovšem neznamená, že si přečtu další díl. Ani náhodou.

Cituska
24.03.2016 2 z 5

Musím přiznat,že se kniha čte velmi dobře a rychle...nicméně na začátku druhého dílu už mi to přišlo dost přehnané a přitažené za vlasy....kdo z nás dámy zažil mít při prvním sexu 8 orgasmů? ;-))

žabi-babi
23.03.2016 1 z 5

Já přečtu všechno. Když je krize, tak nepohrdnu ani zlatýma stránkama... Ovšem tohle jsem nedočetla - fakt jsem se snažila, ale nešlo to. Nuda, slovní zásoba ubohá, vnitřní bohyně mě deptala už na páté stránce... Tohle se může líbit snad jen někomu, kdo nikdy nečetl jiný erotický román nebo knihu vůbec! :)

Didi15
23.03.2016 2 z 5

Četlo se dobře, ale číst pořád jen o sexu ,je trochu nuda.:)

Boby17
20.03.2016 1 z 5

Mnoho povyku pro nic. Další díly už číst nebudu.

ElenRiannon
20.03.2016

Hrůza. Vůbec jsem mezi hlavními hrdiny necítila žádnou přitažlivost. Christian byl na hlavu a Ana mě štvala od první chvíle. Přečetla jsem si to jen proto, abych něco nekritizovala, když jsem to nečetla. Ale, že bych se po přečtení cítila nějak obohacená? Kniha mě jen okradla o čas.

Reneax
19.03.2016

Kniha se mi celkem líbila. Je to jedna z nejdelších knih které jsem přečetla. :)

Alinka2
19.03.2016

Je to přesně ten typ knihy, po jejímž 5ti stránkovém přečtení cítíte, jak vám klesá IQ.

Samaret
17.03.2016

Stále se bavím klesajícím hodnocením a roste ve mě naděje, že pořád ještě se najdou lidé dost inteligentní na to, aby rozeznali brak masově propagovaný reklamami od kvalitního a ZÁŽIVNÉHO čtiva, které člověku něco dá. Tuhle nechutnou urážku všech inteligentních jsem četla už dávno a nepřestává mě udivovat, jak je tato nafouklá bublina obsahově naprosto o ničem a hloupá. Musím podotknout, že nejsem žádná jeptiška, ale i erotický román je román a měl by mít nějakou alespoň trošku originální zápletku, což se tady rozhodně neobjevilo ani omylem. Samé klišé a nuda.
Co se týče hlavních hrdinů, abych to tak nějak shrnula: Anastasia - pitomá naivní husa
Gray - zhýčkaný, znuděný náfuka.
Jediné, za co autorku obdivuji, je její odvaha, veřejně se k tomuto faux pas přiznat.

HandaBanda
17.03.2016 4 z 5

Precteno dávno, ale rychle. Kniha mě rajcovala. Proč ne.

Kris@
16.03.2016

Už je to delší dobu, co jsem tuhle zrůdnost (neprávem nazvanou KNIHA) četla. Stále jsem se z toho zážitku plně nezotavila a snažím se nemyslet na všechny ty mozkové buňky, co mě při čtení opustily. Asi nejlépe vyjadřují můj pocit slova: "Lituji stromy, které padly na vytvoření této knihy." Už jsem na Odstíny psala několik rozsáhlých recenzí a nemám sílu to tu zde zopakovat.

Nejsem zastánce pálení knih, ale občas není zbytí.

MonikaV
16.03.2016 1 z 5

Nezajímavé, pročetla jsem začátek, prostředek, konec. Nedoporučuji, o ničem.

ellypusik
12.03.2016 4 z 5

Bylo to rozhodně něco jiného, než čtu normálně. Knihu jsem četla strašně dlouho, ale jak jsem se dostala za 200 stranu, něco se zlomilo a knihu jsem měla do týdne přečtenou. Občas to bylo podle mě až moc... Ale zase je to erotická kniha, takže tohle má být asi normální, každopádně mě to spíše připomínalo román s velmi detailními částmi - kterých tam však zase tolik nebylo, na to, že je to erotický žánr - .
Celkově bych to hodnotila, kladně, protože se mi to dobře četlo, bylo příjemné číst něco jiného a možná, že se pustím i do dalších dílů.

carodejka_s.r.o
10.03.2016 3 z 5

Nejprve mě nijak nelákalo knihu číst, ale když ji sestra přitáhla domů, nedalo mi to do ní alespoň nenahlédnout... A jak už to tak bývá, u nahlédnutí nezůstalo. Ač mě neskutečně vytáčela jazyková a stylistická nevyzrálost, neustále se opakující slova, větné konstrukce a vlastně i myšlenky, musím uznat, že mě první díl celkem zaujal. Kniha samozřejmě neaspiruje na nějaký zlatý fond, ale to ostatně není ani její účel. Jejím účelem je, aby vám v noci před spaním Christian vyš**al každodenní starosti z hlavy. A to se celkem daří. Co si budeme nalhávat, na těch dominantních samcích něco je :)

Beltrix
09.03.2016 3 z 5

Místo erotického bestselleru, který boří veškerá tabu, jsem se dočkala trochu delšího a odvážnějšího románu ze série Večerů pod lampou. Hlavní postavy mě nijak neoslovily a ty vedlejší zase nedostaly prostor se více projevit. Další díly jsem jen prolistovala, abych zjistila, jak vše dopadne.
Shrnuto a podtrženo - průměrná oddechovka, jejíž čtení si však nehodlám zopakovat.

leuska
09.03.2016 4 z 5

Upřímně, příběh se mi líbil, ikdyž jsem knihu četla až po shlédnutí filmu. Myslím, že nejdřív se vrhnu do příběhu očima Christiana a až poté si přečtu pokračování :-)

metalan
09.03.2016

Tak čekala jsem teda vše,ale takovou látaninu,to není ani kniha pro dospělé.
Nechápu,kde brala spisovatelka inspiraci na tuto knihu....snad v Bravíčku časopis pro mladistvé..chtěla jsem si přečíst i druhý díl,ale děsím se toho..je to totiž ztráta času.
Hvězdičku dávám,za to že spisovatelka popsala tolik stránek a měla stím takovou práci..snaha se cení.