Padesát odstínů temnoty
E. L. James (p)
Padesát odstínů / Fifty Shades série
Ana již není nezkušenou mladou dívenkou, jak jsme ji poznali v prvním díle Padesát odstínů šedi. Poté, co se rozhodne Christiana opustit, začíná svoji kariéru jako asistentka v místním nakladatelství. Vzpomínky na něj ji však pronásledují na každém kroku, a nedokáže proto odolat jeho opětovnému volání. To však ještě netuší, že kromě Christianových vnitřních démonů se bude muset vypořádat také se závistí a hněvem ženy, která se v jeho životě objevila dříve než ona. Dochází však ještě k jedné podstatné změně. Zatímco první díl se nesl zcela ve znamení Christianových sadistických sklonů, nyní dochází v jejich milostném životě k výraznému zjemnění. Oba dva jsou připraveni udělat spoustu kompromisů, díky kterým by mohl jejich vztah znovu fungovat. Christian objevuje dosud nepoznanou stránku své osobnosti. Nemůže se sice zcela zbavit potěšení, které mu přináší fyzické ubližování ženám, na druhé straně se však nedokáže smířit s představou, že by měla Ana trpět. Ana začíná pro změnu zjišťovat, že některé věci, které od ní Christian vyžaduje, jí nejsou zase tak úplně proti mysli… Objevuje, že v ní dřímá „vnitřní bohyně“, která se projevuje často velmi nepředvídatelným způsobem. Více se dozvíme také o Christianově otřesném dětství, které je klíčem k pochopení jeho nezvyklých tužeb. Všechna tato odhalení jsou okořeněna neskrývanými popisy sexuálních scén – tentokrát jsou však prostoupené větší něhou, než tomu bylo v předchozím díle. Do divokého živočišného sexuálního vztahu nyní začíná vstupovat také romantika…... celý text
Literatura světová Pro ženy Erotika
Vydáno: 2013 , XYZ (ČR)Originální název:
Fifty Shades Darker, 2011
Plně souhlasím s Kirtans. Nějak pořád nechápu tu nálepku bestseller a na databázi kniha roku??? Třeba mi třetí díl otevře oči, už aby tu byl... :-D
parádní!!! o trošku lepší než první díl :-) ... už aby byl v prodeji díl třetí, těším se na to, jak to všechno dopadne :-)
Asi musím uznat, že druhý díl je ještě lepší než první. Je v něm víc akčnosti a dobrodružství :D jediné co mi vadilo byly opakující se slova jako: Hroutila jsem se pod ním, rozsypala jsem se..což tam bylo velmi často. Jinak úžasná knížka, čte se jedním dechem a neznám lepší počtení než Fifty Shades, šup sem se třetím dílem.. i když klidně bych brala víc než tři :-)
Kristepane :) Tak druhý díl mě ještě víc uchvátil, než první... Mě se to teda moc líbí, a hlavně to, jak se Christian kvůli Aně změnil. Je to romantický a ani mi nevadí, že se z toho to sadomaso vytratilo. Takovýho chlapa bych taky brala :)
Knihu doporučuji a už se nemůžu dočkat posledního dílu...ty poslední dvě stránky knihy byly zajímavé, tak uvidíme, co se tam ještě zvrtne...
Knihu jsem přečetla za dva večery, čtivá sice je, avšak některé pasáže mě už přestávaly bavit, tak jsem je jen zběžně prohlížela očima. Některými pasažemi myslím popisy "dokonalého" sex mezi Greyem a Anou. Pořád na stené brdo, zápletky v podobě krutého trestání a her v mučírně se jaksi vytratily. Bohužel, stal se z toho obyčejný Harlequin- bohatý muž s tajemnou minulostí a nevinná mladá dávka-jak typická zápletka dnešní doby-např. Stmívání, nebo i série Smrtící od J.D.Robb. Kniha podle mne není odpadem, ale není ani žádné veledílo.
hm..nu rozhodně lepší než první díl, ovšem nepochopila jsem ten název, co tam jako bylo temného? "sadomaso" se někam vytratilo a zbyla z toho romantická kniha s popisem stejných sexuálních scén. Zachraňuje to akorát zápletka s bývalou přítelkyní aby se z toho nestal naprostý kýč.
Tento díl je jěště o 100% lepší něž první. A to i ten mě uchvátil. Nemohu se dočkat posledního dílu.
Taková pohádka z červené knihovny.. Prvních 300 stránek si mohla autorka odpustit, byl to jen a pouze neustále se opakující stejně popisovaný sexuální akt, bez fantazie... Kdyby nepřišly ty zápletky týkající se taky něčeho jiného než sexu, byl by to opravdu odpad.. Ono snad na světě není nikdo koho by bavilo číst na téměř 700 stranách stále se opakující hádku o to kdo koho víc miluje..
Ana je vlastně naivní super žena, no řekněte sami, taky máte orgasmus když vám někdo co hodinu řekne: tak a ted se udělej?
První díl - jedna hvězdička
Naprosto úžasné :-) Mnohem lepší než díl první - více dějové linie než erotiky, více zvratů... Černou na bílém vám pokládá Christianovu duši s jejími klady i zápory, odhaluje to, jaký je a kým se stal. Druhý díl je přerodem Christiana Greye. Mnozí můžou namítat, že je to o ničem, ale právě to jak je kniha čtivá a jaké zanechává pocity po jejím dočtení, z ní dělá knihu, která bude pravděpodobně nezapomenutelná po několik generací, protože právě takovéto knihy, které zasáhnou i NEčtenáře, se vrývají s neuvěřitelnou silou do paměti :-)
Naprostá pecka, stejně jako jednička! Jen o něco temnější. :) Těším se na třetí část a klidně bych brala i další! :)
Ó ano, Edward pro starší a pokročilé :)))
Líbilo se mi to, první díl více. Na třetí čekám s nadšením.
Knížky mne probraly z "únavy domácností " a zase mám jiskru v oku.
Literárně si také nestěžuji :))), pokud jsem někde provedla rychločtení, tak rozhodně z nedočkavosti :)))
To elwicek: Taky si připadám jako puberťačka :) Doteď ujíždím na Edwardovi a teď už i na Greyovi :D
No knížku jsem si právě koupila a tím podpořila výdělek paní autorky... myslím, že si to zaslouží a peněz mi líto rozhodně není, protože se už opravdu nemůžu dočkat, až si ji přečtu... (a budu číst - dokola).
P.S. jsem zvědavá, kolik haterů dá knížce "odpad"... nikdo vás nenutí, to číst - pokud se vám nelíbil první díl, tak ten druhý nečtěte jen proto, abyste ho mohli hanit!!! :)
Kniha vyvedenější než první díl, bavila jsem se u ni, A teď už jen vyčkat na díl třetí.
Lepší než první díl - podle mého názoru. Ovšem třetí díl mi přijde úplně nejlepší... Ve druhém díle je víc akce, takže tam nedochází k "čekání na nic", dá se tam dočkat. (v tomto je třetí díl nejlepší, o akci tam není nouze)...
sex sexuální úchylky láska pro ženy erotika bohatství psychická traumata erotický byznys BDSM romance Padesát odstínů erotické romány romány pro ženy erotické pomůcky sexuální vztahy
2012 | Padesát odstínů šedi |
2013 | Padesát odstínů temnoty |
2013 | Padesát odstínů svobody |
2016 | Grey |
2019 | Mister |
Je to taková dost čtivá blbost. Četla jsem v originále a 2. díl dobře navazoval a pěkně se rozvíjel. Nicméně, knížku bych si nekoupila. Navíc, erotické čtení se mi líbí, nejsem puritán, ale tady mi nesedí, nudí a dokonce mi i trošku vadí.
Ještě přidávám poznámku ke 3.dílu, který jsem právě dočetla a jsem zklamaná. Sice opět navazuje, ale neustálé prázdné ujišťování o lásce a chabý pokus o thriller mě tentokrát opravdu nepřesvědčilo.