Padesát odstínů šedi
Erika Mitchell Leonard
Padesát odstínů / Fifty Shades série
1. díl >
Strhující erotický román o temných touhách v každém z nás… Když se dvaadvacetiletá studentka literatury Anastasia vydává na pohovor s mladým podnikatelem Christianem Greyem, netuší, že potká muže, který jí změní život i hodnoty. Christian je pohledný, chytrý a… tajemný. Naivní a nevinná Anastasia si začíná uvědomovat, že přes jeho skrývaná tajemství jím začíná být úplně posedlá. Ale ani Christian není vůči její kráse, šarmu a charakteru imunní a připouští, že on po ní také touží – ovšem za vlastních, specifických podmínek…... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2014 , XYZ (ČR)Originální název:
Fifty Shades of Grey, 2011
kdybych nevedela z filmu o čem to je tak to asi ani nedočtu. Nezajimavé napsané, nekdy az nesmyslne reakce Anny na svet bdsm...velké mezery mezi zajimavými pasazemi
První díl byl super, hned jsem se začetla a byla jsem v ději. Některé pasáže mohli být kratší, zbytečně zdlouhavé a natažené. i tak knihu doporučuji :-)
Cetla jsem v anglictine a nasledne v italstine. Styl je slaby ve vsech jazycich :-) Namet a hlavni postavy jsou v prvnim dile opravdu zajimave. Cetlo se skoro samo, ackoliv jsem se castokrat musela v duchu musela ptat, to jako fakt? :-) ale bylo to chytlave a jako oddechovka to splnilo svuj ucel. A tak jsem si rikala, ze druhy dil bude urcite taky fajn!
Za me jednoznacne ano :), bavila jsem se od zacatku do konce,cetla se paradne. Uz mam v ruce dalsi dil :).
Přečetla jsem to sice jedním dechem, ale přiznám se, že jsem čekala něco trošku jiného. Kniha měla obrovský psychologický potenciál, který však autorka nedokázala zužitkovat. Spíš než popisy erotických scén by mě zajímalo hrdinčino objevování vlastní sexuality a toho, že se jí zřejmě líbí i SM praktiky. Závěrečná scéna z mučírny to celé doslova zabila. Je jasné, že autorka o SM neví vůbec nic a nebyla ani schopná si něco málo na internetu zjistit.
Bohužel takhle ne. Námět mě nalákal, ale obsah je extrémně slabý. Další díly určitě číst nebudu.
Dostala som knihu ako velmi vyborne citanie. To bola cista katastrofa. Od zaciatku do konca zle zle a este raz zle.
Když jsem se do knihy pustila na dovolené, na doporučení kamarádky, tak jsem ji po pár desítkách stránek chtěla odložit, ale řekla jsem si, že této knize dám šanci a nakonec jsem ji přečetla. Některé pasáže by se daly zkrátit, ale já jsem s knihou spokojená. Uvidím, jak to bude probíhat v dalších dílech.
Taková menší černobílá (nebo spíš šedobílá) nuda. Je vážně hodně znát, že toho autorka ještě moc nenapsala, a že to bylo dřív - co jsem tak pochopila - publikovaný jako nějaká internetová sranda. Tudíž netuším, jestli má být zrovna tohle kniha, která nutí čtrnáctiletý holky ke čtení, přestože nikdy předtím neotevřely ani časopis, a starší ženský si nad tím řešej nějaký svý dlouholetý neukojený touhy. Ten příběh ukazuje případ dost toxický "lásky", násilnickýho vztahu - o žádný BDSM tam fakt nejde, nebo alespoň tak to na mě působilo.
Nicméně, jako odpočinková četba to posloužilo, proti tomu nemůžu říct nic. Nepotřebujete to ani moc vnímat a stejně naprosto přesně víte, co se tam asi tak děje - na utahaný cesty ze školy nebo z práce ideální. Mám k tomu ale jednu poměrně stěžejní výhradu - na román koncipovanej jako erotickej je tam toho sexu docela málo. Brala bych to spíš jako klasickou romanťárnu, která občas trochu přitvrdí. Knihu jsem četla po Palahniukově Zalknutí - a ve srovnání s tím se o žádnym přelomovym románu fakt nemůžeme bavit.
Hodnotit hvězdičkama nechci, ale myslím si, že si to přinejmenším označení "odpad!" nezaslouží, protože člověk prostě občas nemá chuť na nic intelektuálně obohacujícího a přesně v takovym případě šáhne po věcech jako je tohle - proto se to píše a je to tak dobře.
(Ale stejně slovo BEJBY už nechci v životě vidět ani slyšet, děkuji pěkně.)
Hned od prvního odstavce je poznat, že je to autorčina prvotina. Dá se říct, že až primitivní psaní. Kniha jela a tloušťka mi nevadila. Nejvíce se mi líbil psychický posun a smýšlení Anastazie!
Tak jsem překousl veškeré předsudky a vydal se na cestu plnou hříchu a šedi.
Na trilogii jsem si chtěl vytvořit vlastní úsudek. Tak mi nezbývalo nic jiného, než se
vydat do onoho zapovězeného lesa...
Občas se zavřenými oči a s pocitem, jestli mě při čtení někdo náhodou nesleduje :-D
Kdyby to bylo celé kratší, asi bych se nezlobil.
Christian Grey je postava, na kterou asi nikdy nezapomenu :-D
Není to můj žánr a oblast, kterou bych vyhledával, ale pro vytvoření vlastního
názoru, je dobré si knihy nejprve přečíst a pak až soudit..
Za mě tedy trilogii vnímám jako takovou velkou sex-pohádku.
No za me parada,bavilo me to,vsechny dily . Jen filmy me nebavili,predstavu jsem mela jinou, takze jsem skoukla jen pulku prvniho dilu a pak uz jsem na film nekoukala:(
Kniha zbytečně dlouhá a nebavila mě, další jsem proto nečetla.... raději jsem se mrkla na filmy, což bylo mnohem lepší
Upřímně podle ohlasů jsem čekala více, ale i přes to knihu dočetla a podívala se na filmy.
Knihu jsem četla asi před dvěma lety, ale i tak se k ní jednou ráda vrátím.
Doporučuji prvně knihu poté film, avšak film mě bavil více.
Bylo to to co jsem od toho čekala. Jen se mi nelíbil konec, ale do dalších dílů se někdy pustím.
sex sexuální úchylky peníze pro ženy zfilmováno milostné romány erotika sexuální násilí bohatství sexualita manipulace (psychologie) BDSM orální sex sexuální fantazie sexuální deviace penis sexuální vztahyAutorovy další knížky
2012 | Padesát odstínů šedi |
2013 | Padesát odstínů temnoty |
2013 | Padesát odstínů svobody |
2016 | Grey: Padesát odstínů šedi pohledem Christiana Greye |
2019 | Mister |
Tohle se čte samo,film mě zklamal ale knížka super,nemohla jsem se od ní odtrhnout